logo

Átfogó felmérés az építészszakmáról 2017

  • Rólunk
  • Molnár Miklós Konrád
  • 2017. május 29.

A blogot fenntartó cég, a Koós Építésziroda Kft. 2007 áprilisában indította a koos.hu honlapot. A koos.hu építészeti oldal sajátos képződmény a hazai szakmai portálok között. Alapvetően blogszerűen működik és fő céljának azt tekinti, hogy valamiféle hidat képezzen építtetők és tervezők között. Fontos célja, hogy cikkek, példák és párbeszéd segítségével az építtetők tisztában legyenek a saját otthonuk létrehozásához szükséges legfontosabb tudnivalókkal. Hiszik, hogy egy előzetes, jó felkészítés nemcsak magabiztosságot adhat az építtetőnek, hanem ezáltal segítséget jelenthet a tervező kollégáknak is. Nem titkolt céljuk, hogy a tervezői munka bemutatásával igyekezzenek ennek a szép szakmának a presztízsét emelni. Az építtetőkön túl az építészet iránti érdeklődők ugyanúgy fontosak számukra, mint a mérnöki szakma képviselői. Egyszerre szeretnének eljutni az érdeklődőktől, a tanácstalan építkezőkön át az építész- és szakági mérnök kollégákig. (Részletes információt a www.koos.hu oldalakon találnak.)

 

Az elmúlt évtizedekben nem készült részletes felmérés az építészszakmáról. Felmérések híján a legalapvetőbb információk sem állnak rendelkezésre, pl. hogy mennyien, hol, milyen beosztásban, milyen munkát végeznek, közülük hányan terveznek, kiviteleznek vagy végeznek hatósági vagy beruházói munkát. A kérdőív a Koós Építésziroda Kft. kezdeményezésére az alábbi oldalon található, amelynek kitöltésére 2017. június 4-ig van lehetőség. A kérdőívek kitöltésének eredménye nyilvánosságra kerül.

 

Ajándéksorsolás

A kérdőív kitöltése kb. 8–10 percet vesz igénybe. A fáradozásért cserébe a kitöltők között ajándékokat sorsolnak ki: 1 db 7"-os Quad Core Android tabletet (Bluetooth + 2 db kamera + MicroSD bővíthetőség + magyar nyelv) 

és 3 db csepp-, por- és ütésálló, 5000 mAh-s napelemes Powerbankot/telefontöltőt (amit pl. túrázásnál is használhat).

 

Anonimitás

A kérdőív természetesen anonim, a Google egyik szolgáltatása, kitöltői semmilyen módon nem azonosíthatóak be. Ha a kérdőív végén feliratkozik egy a kérdőívtől független hírlevélre, akkor értesítést kap annak kiértékeléséről, illetve részt vehet az ajándéksorsoláson (a feliratkozás természetesen nem kötelező és független a kérdőívtől).

 

Kérjük, hogy a kérdőívet terjesszék kollégáik között!

 

scrollUp