logo

Legújabb könyveink

Tavasszal jelent meg az  Energiatudatos építészet 2.0. és A modern építészet elemei c. könyv. Az előbbi szerzői Zöld András professzor és két fiatal tanítványa, Szalay Zsuzsa és Csoknyai Tamás. A régóta hiánycikként keresett könyv új, bővített kiadása tartalmazza az épületenergetika területén az elmúlt közel húsz év változásait.

A modern építészet elemei, ahogy címe is sugallja, szöveggel és magyarázó ábrákkal értelmezi az épületek lényegét, ami az elhelyezkedésében, funkcióiban, tömegarányaiban, szerkezeti rendszerében, világítási adottságaiban, részleteiben, ezek együttes hatásában keresendő. Elolvashatjuk többek között a sidney-i Operaház, a New York-i Guggenheim Múzeum, a stuttgarti Staatsgalerie, a londoni Lloyd's, a párizsi Arab Intézet vagy a valsi termálfürdő értelmezését.

A nyár folyamán napvilágot látott a Historizmus című kötet is. Kalmár Miklós a 19. század historizmusáról, a kialakuló polgári társadalom építészetéről szóló könyve Az építészet története című sorozat ötödik darabja. A gazdag ábraanyaggal illusztrált mű elsősorban egyetemi tankönyv, de a korszak iránt érdeklődők szinte minden fontos épületet megtalálhatnak benne.

 

scrollUp