Béres Orsolya
Béres Orsolya
Értékesítési ügyintéző
orsolya.beres@terc.hu
06 (1) 422-25-04
06 (20) 432-07-02
Paár Gyula
Paár Gyula
Ügyfélszolgálat, oktató
gyula.paar@terc.hu
06 (1) 422-25-05
06 (20) 401-54-34

Normaháttér modul

ÖN erőforrások elérése

 

A TERC Kft folyamatosan karbantartott ÖN (Összevont Építőipari Normagyűjtemény) adattárának erőforrásaiba kínál betekintést ez a TERC-ETALON programrendszerben külön előfizetéssel elérhető Normaháttér modul.

A modul előfizetése történhet a Norma csomag megvásárlásával (amihez programhasználati előfizetés, ÖN adattár hozzáférés és XLS export is társul), vagy külön éves modul megvásárlásával.

 

A programmodulban lehetőség van a költségvetésbe az ÖN adattárból felvett tételek normahátterének megtekintésére és listázására pdf állományba.

 

A modul három különböző szolgáltatást biztosít:

1. Költségvetési tételek normakönyv szerinti adatainak megtekintése:

A költségvetésbe felvett tétel szerkesztő ablakában található 'Normaháttér' fülön megtekinthetők a tétel normakönyv szerinti erőforrás listája és a normaszükségletek.

2. Teljes költségvetés árelemzése:

Az elkészített költségvetés összes ÖN tételének normakönyv szerinti erőforrás összetevője listázható egységre bontva. A listában már a költségvetés jellegének megfelelő adatokkal jelennek meg a norma szükségletek és árak. A pdf lista a költségvetések kezelő felületén található 'Export' parancs 'Erőforrások' fülén paraméterezhető és tölthető le.

3. A költségvetésben felhasznált erőforrások összesítő listázása - kigyűjtése:

Az elkészített költségvetés összes ÖN tételében felhasznált erőforrások listázhatók (anyagok, szakmák, gépek). A kigyűjtés listája szintén a költségvetések kezelő felületén található 'Export' - 'Erőforrások' ablakban paraméterezhető és tölthető le.

A kigyűjtés paraméterei között megtalálható egy 'Gyártók szerinti bontásban' - mely az anyag erőforrásokat gyártók szerint csoportosítja, sőt a listában szerepelteti a gyártók elérhetőségeit is. Ennek segítségével a kigyűjtést akár ajánlatkérések dokumentumaként is felhasználhatják.

 

Fontos! A listák mindig az aktuális ÖN központi adattárban megtalálható normákat és nettó árakat tartalmazzák. A manuálisan átárazott tételek esetében is az eredeti ÖN árakat mutatja a rendszer, a nem ÖN azonos tételek pedig teljes egészében kimaradnak a listázásból - ezek felsorolása egy külön lapon fog látszódni a pdf állományban.

Nyomtatási minták:

Erőforrás kigyűjtés megtekintése (PDF)

Gyártónkénti erőforrás kigyűjtés megtekintése (PDF)

Árelemzés megtekintése (PDF)

Költségvetés megtekintése (PDF)

 

Tovább a TERC-ETALON programrendszer oldalára.


scrollUp