Fujitsu fi-5530C2

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!

Minőség

      A Fujitsu fi-55302C színes szkenner speciális kialakításának köszönhetően A3-as dokumentum szkenner létére akkora helyet foglal el mint egy A4-es irodai nyomtató. Az fi-5530C2 újraértelmezi az asztali archiváló szkennerek kategóriáját, hiszen műszaki paramétereihez képest bevehetetlenül alacsony az ára. A Fujitsu fi-5530C2 szkennerben két 600 dpi optikai felbontással rendelkező CCD kamera biztosítja, hogy egyidejűleg tudjuk 24 bit RGB színes üzemmódban a dokumentumok mindkét oldalát beolvasni.

      Az fi-5530C2 szkenner belső szürkeskálája a hagyományos 256 helyett 1024 szürkeségi fokozattal rendelkezik.

Sebesség

      A Fujitsu fi-5530C2 szkenner monokróm és színes üzemmódban egyaránt képes 35 lap/perc (A4, 200 dpi, Portré) és 70 kép/perc (A4, 200 dpi, Portré) szkennelési sebességgel feldolgozni a dokumentumokat. Az fi-5530C2 szkenner adagolójába fektetve is beletehetjük az A4-es méretű vagy kisebb dokumentumokat, ezáltal 50 lap/perc (A4, 200 dpi, fekvő), kétoldalas szkennelés esetén pedig akár 100 kép/perc (A4, 200 dpi, fekvő) beolvasási sebességgel végezhetünk folyamatos feldolgozást.

 • DIN A3-as színes, kétoldalas archiváló szkenner
 • 100 lapos automata lapadagolóval
 • Kettős lapbehúzás ellenőrzés ultrahangos szenzorokkal
 • Dokumentum védelem, automatikus lapméret felismerés, automatikus szeparáció
 • 50 lap/perc, (100 kép/perc) gyors beolvasás (A4@200/300 dpi, szürkeskálás, színes, fekvő)
 • Plasztikkártyák beolvasása a lapadagolón keresztül
 • Opcionális nyomtatómű
 • PaperStream IP, PaperStream Capture és Scanner Central Admin szoftverekkel szállítva
 • 2D vonalkódok felismerése PaperStream Capture szoftverből
 • USB 2.0 és Ultra SCSI 2 interfészek

PDF adatlap • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Több mint egy szkenner

      A Fujitsu fi-5530C2 szkennerek kiforrott adagoló mechanizmusa ultrahangos szenzorokkal ellenőrzi a kettős lapbehúzást. Igény szerint a háttér bármikor átkapcsolható fehérről feketére vagy fordítva, így nem szükséges ezért a szkennert átalakítani. Az fi-5530C2 szkennerek alapáron tartalmazzák, a hardware JPEG kompressziós modult mely valós időben végzi a képek tömörítését. A szkenner szoftverből (szoftverfüggő) alkalmas a kék, zöld, piros színek kiejtésére, így lámpacsere nélkül tudjuk használni különböző űrlap feldolgozásokra.

      A Fujitsu fi-5530C2 nemcsak egy egyszerű A3-as dokumentum szkenner, hanem a szkennerhez alapáron érkező szoftverből (PaperStream Capture) lehetőségünk van akár több mint 86 cm hosszú dokumentumok beolvasására is.

Csúcstechnológiát képező meghajtók és feldolgozó szoftverek

A PaperStream IP  a Fujitsu legújabb fejlesztésű, csúcstechnológiát képező képfeldolgozó és képjavító rendszere, mely elérhető az összes jelenlegi „fi” sorozatú szkennerhez. A PaperStream IP használatával a dokumentumokról a legtökéletesebb minőségben kerül a kép beolvasásra. A technológiának köszönhetően a PaperStream IP  a beolvasás során valós időben, a folyamat lassulása nélkül képes a szükséges beállításokat változtatni annak függvényében, hogy a szkennerben épp áthaladó dokumentum túl sötét, túl világos, erősen szennyezett, kifakult, vagy alig olvasható. Nincsen szükség a dokumentumok beolvasás előtti előzetes szortírozására, azok olvashatósága, mérete, pozíciója (álló, vagy fekvő), színe (színes, vagy fekete-fehér), az oldalak elrendezése (egyoldalas, vagy kétoldalas), vagy aszerinti válogatására, hogy az adagolóba a szöveges oldalával előre, vagy fordítva tettük be őket.   

Ezzel rengeteg időt lehet megtakarítani, hiszen a PaperStream IP  a színes dokumentumokat automatikusan színes üzemmódban, a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban olvassa be, anélkül hogy bármit állítanunk kellene. A beolvasott dokumentumok képét automatikusan körbevágja, ezáltal minden oldal képe csak akkora lesz amekkora maga a lap volt, mindez a lap mellett keletkező árnyékok nélkül természetesen. A fekvő pozícióban beolvasott dokumentumok képét automatikusan olvasható pozícióban tárolja el, a kötegben ferdén elhelyezkedő dokumentumok képét automatikusan kiegyenesíti, az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képeit automatikusan kihagyja, egyszóval az eredmény minden alkalommal tökéletes lesz.

A PaperStream IP  nemcsak képfeldolgozó, képjavító technológia, hanem egyben tartalmazza a szkennerhez tartozó TWAIN és ISIS meghajtókat is. A Fujitsu által kifejlesztett iDTC (intelligent Dynamic Threshold Circuit) technológiának köszönhetően a beolvasott dokumentum minden apró részlete alapos vizsgálat alá kerül, így az sem okoz problémát, ha egyetlen beolvasott lapon belül is jelentős olvashatósági különbségek vannak, mert a dinamikus küszöbszint mindenhonnan a hasznos, kiolvasható adatokat (és csakis azt) továbbítja további feldolgozásra.

 

A PaperStream IP használatával a keletkező fájlméretek jelentősen csökkenthetők, míg a dokumentumok képének olvashatósága, minősége, a róluk kinyerhető tartalmak szoftveres (OCR, ICR, OMR) felismerhetősége jelentősen növelhető.

A Fujitsu fi-5530C2 szkennerekkel szállított új generációs PaperStream Capture  egy olyan könnyedén használható, kötegelt feldolgozásra kifejlesztett dokumentum archiváló alkalmazás, mely az egyszerű szkenner beállításokon túl, alkalmas különböző felhasználói profilok létrehozására és kezelésére, vonalkódok felismerésére, dokumentumok szeparációjára, zóna OCR funkciókra, automatikus indexelésre, stb.

A PaperStream Capture, a PaperStream IP  technológiával együtt tökéletes eredményt biztosít a felhasználók számára. A PaperStream Capture segítségével az egész digitalizálási folyamat könnyen kezelhetővé és áttekinthetővé válik a beolvasástól az indexelésig. A szoftver felhasználóbarát kezelőfelülete egyszerű és könnyen átlátható, így a használatához nincsen szükség külön tréningekre.

Nézze meg hogy működik!

PaperStream Capture – Professzionális szkennelő alkalmazás a ScanSnap egyszerűségével

A Fujitsu fi-5530C2 szkennere ideális archiváló eszköz kisvállalkozások és olyan irodák számára (recepció, ügyfélszolgálat, biztosító, ügyvédi iroda, stb.) ahol naponta kell szerződéseket, hivatalos leveleket, pénzügyi dokumentumokat digitalizálni és karakter felismerő szoftverrel feldolgozni archiválás, e-mail küldés, vagy adatbázisba konvertálás céljából.

Függetlenül attól, hogy a cég rendelkezik-e egy központi nagyteljesítményű dokumentumszkennerrel, vagy sem, üzleti dokumentumok mindenhol keletkeznek, vagy érkeznek (számlák, szerződések, faxok, egyenlegközlők, stb.) másoktól, így ezek archiválása és szükség esetén előkereshetősége, rendkívül fontos.

Az új Fujitsu fi-5530C2 szkennernek köszönhetően a dokumentumokról kinyert információk, üzleti adatok gyorsabban rendelkezésre állnak mindenki számára és az eszköz állapota, jellemzői, folyamatosan ellenőrizhetők a szkennerrel érkező központi menedzselő és adminisztrációs szoftverrel.

A PaperStream Capture egy professzionális szkennelő alkalmazás, ami a Fujitsu „fi” sorozatú szkennerrel együtt érkezik. A szoftver képes megadott zónákban (zonal OCR), vagy a teljes oldalon szövegfelismerésre, multi-stream kimenetre, valamint számos különböző fájlformátum (akár jelszóval védett PDF, vagy PDF/A) előállítására. A napi használatban leggyakoribbnak mondható feladatokhoz szükséges beállítások bármikor elmenthetők különféle felhasználói profilokba, vagy akár exportálhatók a többi felhasználó számára.

A PaperStream Capture automatikus job szeparációkat is biztosít, vonalkódokat, vagy patch kódokat tartalmazó szeparátor lapok segítségével. Az automatikus szeparációknak köszönhetően a szoftver képes a szkenner adagolójába ömlesztve helyezett dokumentumokat tartalom alapján figyelni és a vonalkódok segítségével az összetartozó dokumentumokat azonos mappába menteni, vagy a fájlok neveit a vonalkódok tartalma alapján előállítani. A PaperStream Capture szoftverrel a következő típusú vonalkódok ismerhetők fel: UPC-A / EAN / JAN, Code 3 of 9, Code 128 / EAN128, Codabar (NW7), ITF, PDF417 és QR Code.

Az fi-5530C2 szkennerrel szintén alapáron érkezik a ScanSnap Manager for fi Series  szoftver, ami a szkennert egy rendkívül hatékony személyes archiváló eszközzé teszi a hétköznapi gyakorlatban, ugyanis nem igényel semmilyen speciális beállítást. A ScanSnap módban a dokumentum egy gombnyomásra azonnal PDF formátumban kerül beolvasásra és a fájl a dokumentum mappába kerül. A ScanSnap módban lehetőség van továbbá közvetlen szkennelésre Microsoft Word, Excel, vagy PowerPoint alkalmazásokba, MS SharePoint portálra, de akár mentés előtt szerkeszthető PDF előállítására is.   

Kényelem:

      A szkenneren lévő "Scan" gomb megnyomásával biztosítja az azonnali szkennelés lehetőségét. A szkenneren lévő "Send" gomb megnyomásával a beszkennelt dokumentum azonnal kinyomtatható az alapértelmezett nyomtatón vagy további feldolgozásra elküldhető egy tetszőleges alkalmazásnak, ill. automatikusan eltárolásra kerülhet. (mellékelt program által támogatott lehetőségek). A szkenner beépített számlálóval rendelkezik, mely figyeli, hogy az egyes kopóalkatrészeket mikor kell megtisztítani, vagy kicserélni és erről tájékoztatja is a felhasználót.

Váltható háttérszín

A Fujitsu fi-5530C2 szkennerben szoftverből tudjuk váltani a háttérszínt fekete és fehér között. A fekete háttérszín használatával hatékonyabb ferdeség-korrekciót, kép körülvágást lehet elérni.

Szkennelési technológia:

Két független CCD kamera (Első / Hátsó oldal)

Szkennelési módok:

Egyoldalas / Kétoldalas

Színes / Szürkeskálás / Fekete-Fehér

ADF (Automata lapadagoló) kapacitása:

100 lap (A4, 80 gr/m2)

Minimális dokumentum méret:

A8 portré (52 mm x 74 mm)

Maximális dokumentum méret:

A3 portré (297 mm x 420 mm)

Maximális dokumentum hosszás, hosszú dokumentum üzemmódban:

3048 mm (200 dpi felbontásnál)

Dokumentumok vasatgsága:

52 gramm/m2 és 127 gramm/m2 között

Beolvasási sebesség:

(A4 portré, 200 dpi)

35 lap/perc, 70 kép/perc

Színes, szürkeskálás, Fekete-Fehér

Beolvasási sebesség:

(A4 fekvő, 200 dpi)

50 lap/perc, 100 kép/perc

Színes, szürkeskálás, Fekete-Fehér

Háttérszín a lapadagolóban:

Fehér (alapértelmezés szerint) / Fekete (választható)

Felbontás:

50 és 600 dpi között 1 dpi lépésekben állítható (600 dpi optikai)

Maximum: 1200 dpi

Megvilágítás:

Fehér hideg katódsugaras fénycsövekkel

Kimeneti üzemmódok:

Színes: 24 bit, 8 bit, 4 bit

Szürkeskálás: 8 bit, 4 bit

Fekete-Fehér: 1 bit

Interfész:

USB 2.0, Ultra SCSI

Képfeldolgozás, funkciók:

Dropout colour (R, G, B), Deskew cropping Multi-image, Auto colour, Blank page skip, i-DTC, Advanced-DTC, Simplified-DTC, Error diffusion, Dither, Moire removal, Image emphasis, Colour cleanup, Dropout colour (None, Specified, Colour saturation), sRGB, Punch hole removal, Tab cropping, Upper lower separation

Szoftverek a csomagban:

PaperStream IP (TWAIN/ ISIS) Driver, Software Operation Panel, Error Recovery Guide, PaperStream Capture, 2D Barcode for PaperStream, ScanSnap Manager for fi-Series, Scanner Central Admin tools

Támogatott operációs rendszerek:

Windows® 8, Windows® 7, Vista™, XP (32/64bit)
Windows Server 2012, Windows Server 2008 (32/64bit)

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Ultrahangos szenzorokkal

(Intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzés)

Kijelző:

8 szegmenses LED kijelző

Számláló:

1: Kopóanyag számláló

(Utolsó görgőcsere óta beolvasott lapmennyiség)

2: Üzembehelyezés óta beolvasott teljes lapmennyiség

(Nem nullázható)

3: Napi számláló (A kötegben lévő dokumentumok lapjainak és oldalainak számlálója. Az üres oldalakat nem számolja)

Tápfeszültség:

100 – 240 V (AC)

Teljesítmény felvétel:

57 W (alvó üzemmódban kevesebb mint 7,5 W)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

399 mm x 225 mm x 193 mm

Tömeg:

8,5 kg

Környezeti hőmérséklet (üzem közben):

5-35 C°

Relatív páratartalom (üzem közben):

20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)

Napi terhelhetőség:

4.000 A4 lap

 

Imprinter (fi-553PR)

Fi-553PR Imprinter: Lapolvasás utáni tintasugaras nyomtató egység, mely a szkennerrel egybeépítve a beszkennelt dokumentumok hátoldalára egy legfeljebb 40 karakter hosszúságú azonosítót tud nyomtatni, ahol a karakterek lehetnek betűk, számok, vagy speciális karakterek. A nyomtatható azonosító lehet az operátor azonosítója, dátum, a köteg sorozatszáma, vagy más alfanumerikus karakter sorozat.  A nyomtatás iránya vízszintesen lehet 0 vagy 180 fok, függőlegesen 90 vagy 270 fok.

Kopóanyag készlet (CON-3334-004A)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

Az fi-5530C2 kopóanyag készlet tartalma:

2 db behúzó görgő (PA03334-0001)

4 db szeparátor lap (PA03334-0002)

A kopóanyag készlet várható élettartama 400.000 beolvasás

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész készletet és tisztító készletet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

Hálózati kiegészítő

A Fujitsu fi-5530C2 szkenner USB 2.0 (USB 1.1 kompatibilis), vagy Ultra SCSI interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Fujitsu fi-5530C2 szkennerhez a SILEX SX-DS-4000U2, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

scrollUp