Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
06 (1) 422-25-25
06 (70) 670-52-00

Fujitsu fi-6770

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!

Szkennelés könnyedén, nagy sebességgel
 

      A Fujitsu fi-6770 szkennerekkel a dokumentumok nagytömegű gyors szkennelése könnyedén megoldható. Ezek a szkennerek a számos beépített intelligens automatikának köszönhetően a legkritikusabb feldolgozásoknál is megállják a helyüket. A szkenner képes 90 lap/perc sebességgel (A4, fekvő, 200 dpi), kétoldalas üzemmódban pedig 180 kép/perc, a beépített síkágyról pedig kevesebb mint 1 másodpercen belüli sebességgel beolvasni a dokumentumokat, amivel kategóriájukban kimagaslónak bizonyulnak. A Fujitsu fi-6770 szkennerek rendkívül strapabíró archiváló eszközök, melyek nagy sebességgel, terhelhetőséggel és számos beépített intelligenciával rendelkeznek. A nagyobb sebesség nagyobb felbontás mellett sem sokkal kevesebb, hiszen 300 dpi felbontás mellett is 80 lap/perc (160 kép/perc) sebességgel tudjuk a dokumentumainkat digitalizálni. A Fujitsu folyamatosan gyűjti a felhasználói visszajelzéseket, melyek kiértékelése után az azokban lévő igényeket, javaslatokat a berendezések tervezésénél is figyelembe veszik. Ez alapján a szkennert jobb-és balkezes szkenner operátorok egyaránt használhatják, hiszen a síkágy tetején lévő 200 lapos automata lapadagoló 180 fokban elforgatható, eltolható. Ezáltal a szkenner azon az oldalon használható ahol a felhasználónak kényelmesebb. Ezzel az ergonómiai újítással is a Fujitsu azt fejezi ki hogy mennyire fontos számára a felhasználók véleménye.

 • Kétoldalas színes szkennelés A8-tól A3-as méretig
 • 90 lap/perc / 180 kép/perc színes beolvasási sebesség (A4 fekvő, 200 dpi),
 • 180 fokban elforgatható 200 lapos lapadagoló
 • Szkennelés síkágyról 1 másodpercen belül
 • Ultra SCSI és USB 2.0 interfész
 • PaperStream IP, PaperStream Capture és Scanner Central Admin szoftverekkel szállítva
 • 2D vonalkódok felismerése PaperStream Capture szoftverből
 • Váltható fehér és fekete háttér


 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Kevert dokumentumok szkennelése

Az fi-6770 szkennerek 200 lapos automata lapadagolóval (ADF) rendelkeznek. Ez az adagoló képes az A8-as mérettől az A3 méretig, a vékony dokumentumtól (31 gramm/m2) a vastag dokumentumig (209 gramm/m2) a lehető legváltozatosabb méretű és vastagságú dokumentumokat akár keverve is feldolgozni. Fontos kiemelni, hogy a szkenner képes akár 3 méter hosszú dokumentumok szkennelésére is, így az fi-6770 szkennerek ideális eszközök az EKG diagramok, szeizmogramok, vagy más hosszú dokumentumok digitalizálására is. Amennyiben a dokumentumok között olyan is található, amik jellegüknél vagy anyaguknál fogva a lapadagolóval nem feldolgozhatók (nem szétszedhető többoldalas dokumentumok), úgy ezek digitalizálására is lehetőség van az A3 méretű dokumentumok befogadására képes síkággyal.

Megbízható adagolás

      Az hogy egy archiváló szkenner milyen adagoló mechanizmussal rendelkezik, rendkívül fontos a dokumentum állagának megőrzése, valamint a feldolgozás hatékonysága szempontjából. Az fi-6770 adagolója egyenes papírpályával rendelkezik, ez biztosítja azt, hogy a szkenner könnyedén megbirkózik a kevert dokumentumokkal is. Az adagolóban lévő papírkötegből a szkenner görgői alul húzzák be a köteg legalsó lapjait, így a szkenner operátor folyamatosan tovább tudja tölteni az adagolót a papír fogyásának megfelelően.

Intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzés

A Fujitsu fi-6770 szkenner három ultrahangos szenzorral többféle módon is ellenőrzi a papíradagolást, így lehetőség van a kettős lapbehúzások elkerülésére, ugyanakkor arra is, hogy a borítékok, a dokumentumokra ráragasztott fényképek, vagy öntapadós jegyzetek viszont beolvasásra kerüljenek. Az intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzésnek köszönhetően a szkenner képes megjegyezni, hogy hol van a dokumentumon ráragasztott fotó, öntapadós jegyzet, vagy más olyan elem, ami a feldolgozás során egyébként megállást eredményezne. A felhasználó nyugodtan hátradőlhet, hiszen a szkenner mindent ellenőriz és automatikusan feldolgoz, neki mindössze a papír utánpótlásáról kell csak gondoskodni.

Csúcstechnológiát képező meghajtók és feldolgozó szoftverek

A PaperStream IP  a Fujitsu legújabb fejlesztésű, csúcstechnológiát képező képfeldolgozó és képjavító rendszere, mely elérhető az összes jelenlegi „fi” sorozatú szkennerhez. A PaperStream IP  használatával a dokumentumokról a legtökéletesebb minőségben kerül a kép beolvasásra. A technológiának köszönhetően a PaperStream IP  a beolvasás során valós időben, a folyamat lassulása nélkül képes a szükséges beállításokat változtatni annak függvényében, hogy a szkennerben épp áthaladó dokumentum túl sötét, túl világos, erősen szennyezett, kifakult, vagy alig olvasható. Nincsen szükség a dokumentumok beolvasás előtti előzetes szortírozására, azok olvashatósága, mérete, pozíciója (álló, vagy fekvő), színe (színes, vagy fekete-fehér), az oldalak elrendezése (egyoldalas, vagy kétoldalas), vagy aszerinti válogatására, hogy az adagolóba a szöveges oldalával előre, vagy fordítva tettük be őket.   

Ezzel rengeteg időt lehet megtakarítani, hiszen a PaperStream IP  a színes dokumentumokat automatikusan színes üzemmódban, a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban olvassa be, anélkül hogy bármit állítanunk kellene. A beolvasott dokumentumok képét automatikusan körbevágja, ezáltal minden oldal képe csak akkora lesz amekkora maga a lap volt, mindez a lap mellett keletkező árnyékok nélkül természetesen. A fekvő pozícióban beolvasott dokumentumok képét automatikusan olvasható pozícióban tárolja el, a kötegben ferdén elhelyezkedő dokumentumok képét automatikusan kiegyenesíti, az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képeit automatikusan kihagyja, egyszóval az eredmény minden alkalommal tökéletes lesz.

A PaperStream IP  nemcsak képfeldolgozó, képjavító technológia, hanem egyben tartalmazza a szkennerhez tartozó TWAIN és ISIS meghajtókat is. A Fujitsu által kifejlesztett iDTC (intelligent Dynamic Threshold Circuit) technológiának köszönhetően a beolvasott dokumentum minden apró részlete alapos vizsgálat alá kerül, így az sem okoz problémát, ha egyetlen beolvasott lapon belül is jelentős olvashatósági különbségek vannak, mert a dinamikus küszöbszint mindenhonnan a hasznos, kiolvasható adatokat (és csakis azt) továbbítja további feldolgozásra.

 

A PaperStream IP használatával a keletkező fájlméretek jelentősen csökkenthetők, míg a dokumentumok képének olvashatósága, minősége, a róluk kinyerhető tartalmak szoftveres (OCR, ICR, OMR) felismerhetősége jelentősen növelhető.

A Fujitsu fi-6770 szkennerekkel szállított új generációs PaperStream Capture  egy olyan könnyedén használható, kötegelt feldolgozásra kifejlesztett dokumentumarchiváló alkalmazás, mely az egyszerű szkenner beállításokon túl, alkalmas különböző felhasználói profilok létrehozására és kezelésére, vonalkódok felismerésére, dokumentumok szeparációjára, zóna OCR funkciókra, automatikus indexelésre, stb.

A PaperStream Capture, a PaperStream IP  technológiával együtt tökéletes eredményt biztosít a felhasználók számára. A PaperStream Capture segítségével az egész digitalizálási folyamat könnyen kezelhetővé és áttekinthetővé válik a beolvasástól az indexelésig. A szoftver felhasználóbarát kezelőfelülete egyszerű és könnyen átlátható, így a használatához nincsen szükség külön tréningekre.

Kényelem:

      A szkenneren lévő "Scan" gomb megnyomásával biztosítja az azonnali szkennelés lehetőségét. A szkenneren lévő "Send" gomb megnyomásával a beszkennelt dokumentum azonnal kinyomtatható az alapértelmezett nyomtatón vagy további feldolgozásra elküldhető egy tetszőleges applikációnak, ill. automatikusan eltárolásra kerülhet. (mellékelt program által támogatott lehetőségek). A szkenner beépített számlálóval rendelkezik, mely figyeli hogy az egyes kopóalkatrészeket mikor kell megtisztítani, vagy kicserélni és erről tájékoztatja is a felhasználót.

Szkennelési technológia:        

3 db független CCD kamera (2 db a lapadagolóban, 1 db a síkágyban)

Felbontás (kimeneti):

50-600 dpi (1 dpi lépésekben állítható)

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási sebesség (fekvő, egyoldalas):

90 lap/perc (A4, 200 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)          80 lap/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Beolvasási sebesség (fekvő, kétoldalas):

180 kép/perc (A4, 200 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)    160 kép/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Beolvasási sebesség (síkágyról)

0.9 másodperc (200 dpi), 1.1 másodperc (300 dpi), A4

Kimeneti módok:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes

Képfeldolgozás:

Színkiejtés (RGB), JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, Moiré eltávolítás, küszöbszint (Threshold), automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, automatikus szín felismerés, szöveg automatikus olvasható pozícióba forgatása

Lapadagoló (ADF) kapacitása:

200 lap (A4, 80 g/m2)

Síkágy:

Van (A3)

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Van (Intelligens multifeed detection, ultrahangos szenzorokkal)

Dokumentum méret:

DIN A8 - DIN A3 (52.5mm x 74mm - 297mm x 420mm)

Hosszú dokumentumok beolvasása:

3048 mm-ig (színes, szürkeskálás, fekete-fehér)

Dokumentum vastagsága:

31 g/m2 - 209 g/m2

Interfész:

Ultra SCSI / USB 2.0 (választható*)

Mellékelt szoftverek:

PaperStream IP (TWAIN/ ISIS) Driver, Software Operation Panel, Error Recovery Guide, PaperStream Capture, 2D Barcode for PaperStream, ScanSnap Manager for fi-Series, Scanner Central Admin tools

Tápfeszültség:

100-240 V / AC

Teljesítmény felvétel:

130 W (6 W standby)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

342 x 690 x 500 mm

Tömeg:

35 kg

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

5-35 C°

Relatív páratartalom (üzem alatt):

20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)

Napi terhelhetőség:

15.000 lap

 

Amennyiben a Fujitsu fi-6770 szkenner elnyerték tetszését, de nincsen szükség a síkágyra, tekintse meg a Fujitsu fi-6670 szkenner ismertetését.

Kopóanyag készlet (CON-3576-012A)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

Az fi-6770 kopóanyag készlet tartalma:

2 db behúzó görgő (PA03338-K011)

2 db fékező görgő (PA03576-K010)

A kopóanyag készlet várható élettartama 500.000 beolvasás

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész kitet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

Hálózati kiegészítő

A Fujitsu fi-6770 szkenner USB 2.0, vagy Ultra SCSI interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Fujitsu fi-6770 szkennerhez a SILEX SX-DS-4000U2, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

scrollUp