Németh Balázs
Németh Balázs
Stúdióvezető, CAD szoftverek
balazs.nemeth@terc.hu
06 (1) 422-25-27
06 (20) 945-88-85
Kiss Árpád
Kiss Árpád
Stúdióvezető-helyettes, CAD oktatások, CAD szoftverek
arpad.kiss@terc.hu
06 (1) 422-25-28
06 (20) 946-65-14

Revit Architecture

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!
A Revit Architecture segítségével újra azzal foglalkozhat, amit szeret: épületeket tervezhet anélkül, hogy a szoftvere akadályozná ebben.
A szoftver minden a projekttel kapcsolatos információt egy helyen tárol. Ennek eredményeként, bármilyen adatot módosít, a változások a teljes modellben megjelennek. Ez biztosítja, hogy az épületmetszetek és a homlokzatok naprakészek és pontosak legyenek. Revit és Revit LT összehasonlítás >    Próbaverzió letöltése >

A különálló Revit Architecture, MEP, Structure szoftvereket összevonták. Az építész, gépész, statikus modulokat tartalmazó szoftvercsomag egyszerűsítve Revit néven kapható.  • Jellemzők
  • Újdonságok
  • Kapcsolodó termékek

Az Épület-információ Modellezés (BIM)

a tervezett épülethez kapcsolódó információk folyamatosan koordinált, egységes létrehozását és használatát jelenti. Az információk felhasználhatók a tervezés döntési folyamataihoz, a kiváló minőségű kivitelezési dokumentáció elkészítéséhez, költségbecslésekhez, a kivitelezés megtervezéséhez és végül a létesítmény kezeléséhez és működtetéséhez.

Kétirányú asszociativitás

A szoftver minden a projekttel kapcsolatos információt egy helyen tárol. Ennek eredményeként, bármilyen adatot módosít, a változások a teljes modellben megjelennek. Ez biztosítja, hogy az épületmetszetek és a homlokzatok naprakészek és pontosak legyenek

Parametrikus alkotóelemek

A parametrikus alkotóelemek, más néven családok szolgálnak a Revit Architecture szoftverben felhordott épületek legkisebb egységeiként. Az alkotóelemek megjelenítése és fizikai tulajdonságai is szabadon módosíthatók nyílt, grafikus felületen keresztül, így programozási nyelvek elsajátítása nélkül is szabadon dolgozhat.

Revit tömegmodellezés

Az általános koncepcióképzés és sematikus tervezés munkafolyamata sokkal hatékonyabbá válik. Könnyedén hozhat létre kifejező formákat tömegvázlat felépítésével. Koncepcionális tömegmodelleket importálhat olyan alkalmazásokból, mint a Form-Z, a Rhino, a Google™ Sketchup® és az AutoCAD® szoftver, vagy más ACIS® vagy NURBS (nem-uniform racionális B-spline) alapú alkalmazásokból. Az importált elemeket tömegobjektumokká alakíthatja a Revit Architecture szoftverben, majd az egyes felületek kiválasztásával pillanatok alatt felépítheti a falakat, tetőket, födémeket, függönyfal rendszereket, vagyis az épület főbb elemeit. Emellett fontos információk, például a szintenkénti bruttó-alapterület és légtérfogat meghatározó eszközök is rendelkezésére állnak.

 

Réteges és halmozott falak

Egyszerűen modellezhet összetett geometriájú falakat, amelyek anyaga és vastagsága függőlegesen is változik. A Revit Architecture szoftverrel különböző réteges faltípusokat helyezhet egymásra, és egy egységként kezelheti őket.

Jegyzékek és mennyiségi kigyűjtések

A jegyzékek csupán a Revit Architecture modell táblázatos nézetei, ezért a kigyűjtések minden esetben azonnal követik a modell változásait. Mindez visszafelé is igaz: a jegyzéknézet módosításának eredménye automatikusan látható a térbeli és síkbeli vetítésekben, tervlapokon.

 

Helyiségek

Rugalmasabbá teheti a modellt a területek és a helyiségtérfogatok pontos kiszámításával. E funkcióknak köszönhetően többszintes helyiségek is készíthetők. A helyiségek egyszerűen azonosíthatók és nyomon követhetők a jegyzékek és modellnézetek között, amely felgyorsítja az elemzéseket és a bemutatók készítését. Nagyobb hatékonyság érhető el, mivel a terv módosításakor a helyiségek is automatikusan frissülnek.

Tervváltozatok, vagyis tervezési alternatívák

A tervváltozatok lehetővé teszik, hogy több elképzelését párhuzamosan, egy projekten belül fejlessze, mutassa be megrendelőjének anélkül, hogy a közös részekre gondot kellene fordítania.

Ütközésvizsgálat

A térbeli alkotóelemeknek köszönhetően egyszerűen derítheti fel a hibásan átható épületszerkezeteket az ütközésvizsgálat segítségével.

 

Projekt észak tájolása

Könnyebben beállíthatjuk a több modell linkelésének tájolását

 

Kereshető nézetek

A nézeteket keresőfunkcióval kereshetjük ki, csökkentve ezzel a dokumentálás idejét

 

Tervmódosítások jegyzéke

Az egyeztetés egyszerűsítésére az össze tervfelülvizsgálat naplózható kigyűjthető

 

Kijelölésből metszetkocka

Az aktuális kijelölésből könnyen létrehozhatunk elkülönített 3D-s nézetet, melyet akár a dokumentációba is megjeleníthetünk.

A 3D-s navigáció is egyszerűsíthető

 

Új felirat objektumok

Réteges szerkezet majának és burkolatának szintjei is felírhatóvá váltak

 

IFC objektumok

Az importált IFC objektumok is kezelik a helységek és terek határait

 

Épületenergetikai számítások

Új számítási eljárás gbXML nélkül is kezeli az épületenergetikai paramétereket, még gyorsabban és pontosabban ad eredményt az épület tudásáról.

 

Új renderelő motor

A renderelést a NVIDIA® mental ray® melett a sokkal gyorsabb Autodesk® Raytracer motorral is végezhetjük

Revit 2018 előfizetés 1 évre
675 800 Ft + Áfa
Részletek
Revit Structure
0 Ft
Részletek
Revit MEP
0 Ft
Részletek
scrollUp