Németh Balázs
Németh Balázs
Stúdióvezető, CAD szoftverek
balazs.nemeth@terc.hu
06 (1) 422-25-27
06 (20) 945-88-85
Kiss Árpád
Kiss Árpád
Stúdióvezető-helyettes, CAD oktatások, CAD szoftverek
arpad.kiss@terc.hu
06 (1) 422-25-28
06 (20) 946-65-14

Revit MEP

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!

Az Autodesk Revit MEP szoftver az épületgépészek és villamosmérnökök számára készült épületinformáció-modellezési megoldás. Integrált tervezési, elemzési, illetve dokumentációs eszközt biztosít az épületrendszerekkel kapcsolatos projektek támogatásához, a koncepciótól egészen a kivitelezésig.

A különálló Revit Architecture, MEP, Structure szoftvereket összevonták. Az építész, gépész, statikus modulokat tartalmazó szoftvercsomag egyszerűsítve Revit néven kapható.  • Jellemzők
  • Kapcsolodó termékek

Együttműködik a többi szakági Revit szoftverrel

 A Revit platform erejét kihasználva közvetlenül az építész modellben elvégezhetők az épületgépészeti tervezés munkái is. Így elkerülhető az adatveszteség és a duplikáció is, ráadásul tökéletes összhangban tartja a terveket.

Kétirányú asszociativitás a modell és a nézetek között

Minden grafikus és táblázatos nézet, minden tervlap, tehát minden részlet és kimutatás közvetlenül az épület-információ modell aktuális állapotát mutatja. Bármikor végzünk módosítást bármely nézetben az elkészített tervlapok, metszetrajzok és kimutatások ennek megfelelően automatikusan frissülnek.

A helyiségek épületgépészeti követelményei

A tetszőleges tulajdonságok alapján színekkel kitöltött alaprajzok és metszetek használatával gyorsan elvégezhető a tervek ellenőrzése, és bemutatható az ügyfeleknek jóváhagyásra. A kitöltések is - mint minden elem - közvetlenül a modellhez kapcsolódnak, módosítások a tervlapokon automatikusan frissülnek.

Csatorna- és csővezetékrendszer gépészeti modellezése

A gépészeti funkciók a csatornák és csővezetékek térbeli modellezését teszik lehetővé a fűtési, a szellőztetési és a légkondicionálási rendszerek (HVAC) létrehozásakor. A modell könnyen módosítható, mert a terv elemei áthelyezhetők vagy megváltoztathatók bármilyen nézetben. Az összes modellnézet és tervlap automatikusan frissül a változtatásoknak megfelelően, így a terv és a dokumentáció mindig pontos és következetes.

Csatornák és csővezetékek méretezése és nyomásszámításai

A hálózatok, az elágazások vagy a teljes rendszerek méretezésére kész eszközök állnak rendelkezésre. A méretezési és nyomásveszteség-számításokat a Revit MEP a szabványos módszerek és specifikációk szerint végzi, az idomveszteségeket az ASHRAE adatbázisa szerint számítja.
 

Gépészeti rendszerellenőrzés (kritikus útvonal)

Képes megjeleníteni az elágazások, fővonalak vagy akár teljes rendszerek kritikus útvonalait. A legnagyobb nyomásveszteségű részek így gyorsan és könnyedén azonosíthatók. Az idomok, formák és konfigurációk interaktívan változtathatók, valamint az új statikus nyomásveszteség és az áramlási tulajdonságok változása azonnal látható.

Elektromos panelek jegyzékei

A terv elemeinek elhelyezése során automatikusan létrehozhatók a panelek jegyzékei. Az eszközök terheléselosztása vagy az áramkörök módosítása közvetlenül a paneljegyzéken is elvégezhető. A panel áramkörei egyszerűen szerkeszthetők a beépített áramkörszerkesztővel.

Csövek lejtése és a folyásfenék-magasság

Egyszerűen modellezheti az épületgépészeti rendszerek csőhálózatainak lejtését. Csak határozza meg a lejtést, és fektesse le a csöveket, a Revit MEP pedig elvégzi az összes számítást. Automatikusan megadja a folyásfenék magasságát, fel is címkézheti a csővezetékek végénél, minimálisra csökkentve ezzel a próbálgatást és a csövek lejtésének kézi módszerrel való számítását.

Rendszeráttekintő

Lehetővé teszi a modell folytonosságának ellenőrzését a definiált rendszertípusokon, a nem elosztott terhelések gyors felfedését és az egyik rendszerhez sem csatlakozó elemek azonosítását. Ez az eszköz biztosítja, hogy a modell összes épületgépészeti és villamosmérnöki rendszereleme megfelelően csatlakozzon és hozzájárul a rendszer terhelési követelményeinek pontos méretezéséhez.
 

Parametrikus alkotóelemek, családok

A parametrikus alkotóelemek képezik a Revit MEP programban létrehozott összes elem alapját. A programozás nélkül készíthető parametrikus alkotóelemek akár a legösszetettebb gépészeti, elektromos és épületgépészeti rendszerekhez is felhasználhatók.

Ütközésvizsgálat

Ezen eszköz használatával a tervezés során koordinálhatók a főbb épületelemek és rendszerek, elkerülve ezzel az elemek közötti áthatásokat.

 

Dokumentáció

Automatikusan készülnek az alaprajzi, a metszet és homlokzati nézetek, részletek és jegyzékek. A modell összes nézete egy közös adatbázis alapján készül, így bármely nézetben az elemek módosításai az összes többi nézetben is azonnal érvényesülnek.

 

Adatkapcsolatok

Nemcsak a legjobb DWG-kompatibilitással rendelkezik, hanem importálhatók, becsatolhatók, valamint exportálhatók más rendszerekben készített állományok: DGN, DWG, DWF, DXF, IFC, SAT, SKP, ADSK, AVI, ODBC, gbXML, BMP, JPG, TGA és TIF is.

Revit 2018 előfizetés 1 évre
675 800 Ft + Áfa
Részletek
Revit Structure
0 Ft
Részletek
Revit Architecture
0 Ft
Részletek
scrollUp