Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

E-közmű

Varga Illés Levente
Létrehozva: 2016-06-17 / módosítva: 2016-06-20

Az egységes elektronikus közműnyilvántartás (e-közmű) célja a közművezetékek és nyomvonal jellegű építmények közérdekből nyilvános adatainak egységes, elektronikus kezelése, azok megosztása és hozzáférés biztosítása a felhasználók számára. Az egységes szabályozáson alapuló rendszer adatszolgáltatói a közműveket üzemeltető szervezetek. Az e-közmű által összegyűjtött és szolgáltatott információk egyaránt szükségesek az építési beruházások és építőipari kivitelezési tevékenységek megvalósításához, illetve a településrendezési, -fejlesztési, -üzemeltetési tevékenységekhez.

 

Az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis adataiból nyújtott WMS-szolgáltatás igénybevételével információkat kaphatnak a kérdéses földrészlet elhelyezkedéséről, illetve megjeleníthetik az ingatlan határait is. A térképi szolgáltatást felhasználóink 1:2500 és 1:8000 léptékek között, mennyiségi korláttal vehetik igénybe, ez utóbbi mértéke 50 térkép behívás /hó/fő.

 

A földrészlet megadása után a rendszer megjeleníti az adott településen elérhető közműszolgáltatók listáját szakáganként csoportosítva. A listában az adott közmű hálózati rendszere megjeleníthető a térképen. (A közmű-üzemeltetők jogszabályi kötelezettség alapján regisztrációkötelesek az e-közmű rendszerébe. Amennyiben az üzemeltetők még nem regisztráltak az e-közmű rendszerbe, úgy a listában nem jelennek meg.) A közmű-üzemeltető nevére kattintva megjelenik annak elérhetősége, valamint az adott településhez tartozó műszaki és lakossági ügyfélszolgálatainak adatai.

 

A rendszer elérhetősége, leírása és hivatalos támogatás: https://www.e-epites.hu/ekozmu-informaciok

 

scrollUp