Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Engedélyezés építményfajtánként

Dr. Bedő Katalin
Létrehozva: 2015-11-23 / módosítva: 2018-07-31

A használatbavételi engedélyezési eljárás célja, hogy az eljáró hatóság megvizsgálja, hogy a megépítésre került általános vagy sajátos építmény az engedélynek megfelelően valósult-e meg, és a rendeltetésszerű és biztonságos használatra alkalmas állapotban van-e. A sajátos építményekre jellemzően nem a használatbavételi engedély fogalmát használják, hanem pl. forgalombehelyezési vagy üzembe-helyezési engedély, hiszen itt még más egyéb szempontokat is vizsgál az eljáró hatóság. 

A sajátos építményeknél a rendeltetésszerű és biztonságos használat vizsgálata során vizsgálnia kell a hatóságnak a sajátos, kiegészítő követelmények teljesülését is. A következő pontoknál részletesen ismertetésre kerül az egyes építményeknél a használatbavételi engedélyezési eljárás.

 

scrollUp