Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Építésügyi Fizetési Portál

Varga Illés Levente
Létrehozva: 2016-06-17 / módosítva: 2016-06-20

Az elektronikus Építésügyi Fizetési Portált a Lechner Nonprofit Kft. európai uniós forrásból valósította meg, s célja, hogy az ÉTDR-ben elektronikusan ügyet intéző ügyfelek az építésügyi hatósági eljárásokhoz kapcsolódó fizetési kötelezettségeiket – illeték, bírság, és a későbbiekben szakhatósági szolgáltatási díj –, továbbá az e-építési napló készenlétbehelyezési és használati díját, továbbá az építésügyi bírságot elektronikusan is megfizethessék.

 

Az ÉFP az elektronikus fizetést az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer (EFER) szolgáltatásainak felhasználásával és szabályainak alkalmazásával valósítja meg.

A fizető felhasználói névvel és e-mail címmel azonosítja magát. Az ÉFP erre az e-mail címre küld majd automatikus levelet a fizetésről. Fizetni internetes bankkártyás fizetéssel (VPOS felületen) vagy Házibankos fizetés lehet. A fizetés adott ügyhöz úgy lesz kötve, hogy a fizetést kezdeményező felhasználó pl. az ÉTDR tárhely/eljárás azonosító megadásával közli, melyik ügyhöz kapcsolódóan indít fizetést.

 

Fizethető illeték, bírság, és hamarosan egyes szakhatósági díjak is. Jogcím választáskor az ÉFP automatikusan közli a befizetési számla (célszámla) számát. Egy fizetési tranzakcióban több jogcím is fizethető.

 

A sikeres fizetésről az EFER hiteles elektronikus igazolást (fizetési ígérvény) állít ki, amit az ÉFP elektronikusan továbbít az ÉTDR felé. A sikeres fizetésről szóló adatsort az ÉTDR felhasználói felületén az ügyfél és a hatóság a fizetést követően néhány perc múlva megtekintheti. További, papír alapú bizonylat benyújtása a rendszerben történő elektronikus fizetés esetén nem szükséges.

 

A fizetés részletes adatait a fizető felhasználó az ÉFP felületén, illetve az általa megadott e-mail címről is megtekintheti. A sikeres elektronikus fizetésről az ÉFP nyomtatható igazolást generál.

 

További információ: https://efp.e-epites.hu/Home/Information

 

scrollUp