FEJLESZTÉS, -RENDEZÉS

Magyar Mária
Létrehozva: 2017-01-05 / módosítva: 2017-01-05

A fejlesztés fogalma általánosságban a meglévő dolgok jobbítását foglalja magába. Hogy ez ne torkolljon káoszba, rendezett módon kell véghezvinni.

 

Ezt már őseink is tudták, amikor először csak közvetlen természetes környezetükben fogtak e tevékenységbe, mert meg kellett védeniük magukat, családjukat, szerzett élelmüket, javaikat egyrészt a természet viszontagságaitól, másrészt más ember-társaiktól is. Az emberiség tudása, alkalmazott technikája, technológiája, elért eredményei, felhalmozott gazdagsága, mind – mind a folyamatos és tudatos fejlesztések eredménye. A fejlesztési tevékenység akkor lépett magasabb szintre, amikor a rendezéssel is párosult, illetve a fejlesztés végrehajtása előre megtervezett rendezési elemekre épült.

 

E fejlődéssel egyre tágult a tér is, amit az ember, emberiség át tudott fogni, fejlesztésébe be tudott vonni, hatással tudott lenni rá és a fejlesztést finanszírozni is tudta. Így alakult ki a fejlesztés – rendezés páros területi hierarchiája, melyet a továbbiakban a területfejlesztés és területrendezés főcímek alatt részletezünk.

scrollUp