Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Hazai jogszabályok

Dr. Kapuváry Magdolna
Létrehozva: 2015-11-24 / módosítva: 2018-01-04

Az építésügyi jogszabályok az épített környezet alakításával és védelmével kapcsolatos célok, feladatok, követelmények, szervezetek, eljárások és jogintézmények szabályait foglalják magukban.

 

A jogszabályi hierarchia szerint az építésügyben is törvény határozza meg a szakterület alapvető és garanciális jelentőségű szabályait és felhatalmazással a végrehajtási és részlet szabályok megalkotását kormányrendeleti és miniszteri rendeleti szintre delegálja. Az önkormányzatok egyes témakörökben szintén alkothatnak rendeletet a helyi viszonyok szabályozására.

 

A következőkben így külön-külön oldalon nyílnak meg a fentiek szerint az építésügy törvényei, kormányrendeletei és a miniszteri rendeletek, valamint egyes önkormányzati rendeletek.

 

 

 

scrollUp