Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Kalkulációs segédlet

Magyar Mária
Létrehozva: 2016-10-15 / módosítva: 2016-12-06

Az Építésügyi Tudás Műhely szakanyagai akkor szolgálják jól a felhasználók érdekeit, ha az ÉTM gyakorlati úton is segítséget tud nyújtani az ismeretek felhasználásában. Az ebben a menüpontban található segédanyagok ezt a célt szolgálják.

 

A bírságszámítási segédlet az egyes építményfajták esetében alkalmazott, az építésügyi bírságolásra jogszabállyal felhatalmazott szereplők által kiszabható bírságok (építésügyi bírság, építésfelügyeleti bírság, közigazgatási bírság, örökségvédelmi bírság, eljárási bírság, helyszíni bírság, stb.) mértékének megállapításához ad segítséget gyakorlati példákkal.

 

Az illeték- és igazgatási szolgáltatási díjszámítási segédlet az építésügy egyes területein – ideértve a szakhatóságok eljárásait is - kezdeményezett eljárásokért fizetendő illeték és díj kiszámításához ad segítséget gyakorlati példákkal.

 

Tekintettel arra, hogy a bírságok, díjak és illetékek tekintetében az elkövetkező változások leképezése időigényes, ezért a segédletek megjelenítése 2017. februárjától várható.

 

scrollUp