Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Kamarák

Magyar Mária
Létrehozva: 2017-11-30 / módosítva: 2018-07-30

Az építésügy területén a szakmagyakorlást és ezzel kapcsolatban a szakmai kamarák hatósági tevékenységét az alábbi jogszabályok határozzák meg:

  • az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 
  • a tervező- és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996. évi LVIII. törvény
  • az igazságügyi szakértőkről szóló 2016. évi XXIX. törvény
  • az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet

A szakmai kamarák eljárásai – a kamarai tagsági felvétellel és törléssel valamint az etikai fegyelmi eljárással kapcsolatos eljárások kivételével – a közigazgatási hatósági eljárások általános szabályain alapulnak.

A jogosultsághoz kötött szakterületek és tevékenységek körének leírását és bemutatását a SZAKMAGYAKORLÁS témakörben találják meg.

 

 

 

scrollUp