Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Közműszolgáltatók

Magyar Mária
Létrehozva: 2015-11-21 / módosítva: 2018-07-30

2017. július 1-jétől megújult e-közmű rendszerrel találkozhatnak a felhasználók a https://www.e-epites.hu/e-kozmu portálon. Amint azt a 324/2013 (VIII. 29.) kormányrendelet kimondja, közműegyeztetést már csak ezen a rendszeren keresztül lehet elindítani, illetve a közművek is már csak ezen a rendszeren keresztül tehetik meg nyilatkozataikat. 

Július 1-től a kérelmezők már csak online indíthatják el a közműegyeztetési folyamatot. A tervezők az e-közmű rendszerből tölthetik le a közművezeték-üzemeltetőktől származó térképi adatokat, valamint az egyesített közműnyilatkozatot

A rendszer használatának megkönnyítését a honlapon megtalálható felhasználói segédletekkel segíti az e-közmű rendszer üzemeltetője.

A felhasználói kézikönyv a lakossági felhasználók és a tervezők számára is hasznos információkat tartalmaz, a tervezéstámogatás segédlet és a hozzá kapcsolódó állományok pedig a rendszer által nyújtott tervezéstámogatási szolgáltatás könnyebb megértését, a szolgáltatás során előálló adatállományok kezelését hivatott elősegíteni a kamarai jogosultsággal rendelkező tervezők számára.

Az e-közmű alkalmazás használata ügyfélkapus regisztrációhoz kötött. Az Ügyfélkapus belépés biztosítja, hogy a regisztráló közmű-kapcsolattartó igazolja személyazonosságát.

scrollUp