Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Szakemberkereső

Magyar Mária
Létrehozva: 2017-07-04 / módosítva: 2017-07-04

Az építésügy területén a szakmagyakorlást és ezzel kapcsolatban a szakmai kamarák hatósági tevékenységét az alábbi jogszabályok határozzák meg:

  • az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény
  • a tervező- és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996. évi LVIII. törvény
  • az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet
  • az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet

Az építéshez szakember kell. Hol találhatjuk meg legkönnyebben ezeket a szakembereket, hogy jó minőségű, szakmailag garantált minőség jöhessen létre?

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tartja nyílván a vállalkozó kivitelezőket, akik üzletszerű építőipari gazdasági tevékenységként végzik munkájukat, illetve a Magyar Építész Kamara és a Magyar mérnöki Kamara tartja nyílván az építési folyamat többi szereplőjét: tervezőket, építési műszaki ellenőröket, felelős műszaki vezetőket, energetikai tanúsítókat, szakértőket, településtervezőket, stb.

E menüpontunkban a kamarák által vezetett névjegyzékek elektronikus elérhetőségét biztosítjuk a jobb és gyorsabb kereshetőség érdekében.

 

scrollUp