Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Településkép

Magyar Mária
Létrehozva: 2017-06-21 / módosítva: 2018-07-30

Településkép 

 

A Településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 2016. évben elfogadott rendelkezései ütemezetten lépnek hatályba. A végrehajtás megkönnyítésére országos továbbképzést szerveztek, valamint oktató és segédanyagokat tettek közzé a szabályozás készítői.

A településképi előírások közvetlenül érintik a települési önkormányzatokat a HÉSZ-eket felváltó új településképi szabályozás tartalmának kidolgozása tekintetében, valamint az építtetőket, tervezőket és kivitelezőket is, mert az előírások megsértése szabálytalan tevékenységet eredményezhet, melyet szankcionálhatnak.

A témával kapcsolatos szabályozási és segédanyagokat az alábbi helyeken találja meg:

Településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény

Útmutató a településképi arculati kézikönyv elkészítéséhez

A településképi arculati kézikönyv mintapéldánya

Szakmai továbbképzési anyag a Településképi arculati kézikönyv készítéséhez

Gyakran ismétlődő kérdések

scrollUp