logo

Fujitsu fi-7030

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!

A termék előrendelhető
 Kérjen ajánlatot


A Fujitsu fi-7030 egy kompakt, csendes, rendkívül kis helyet igénylő A4-es, kétoldalas dokumentumszkenner. Ideális megoldás orvosi rendelők, ügyvédi irodák és kisvállalkozások számára ahol naponta kell szerződéseket, hivatalos leveleket, színes kétoldalas dokumentumokat szkennelni és OCR applikációval feldolgozni archiválás, vagy e-mail küldés céljából. A szkenner az 50 lapos lapadagolóval rendelkezik, mellyel a legtöbb irodai dokumentum problémamentesen feldolgozható, legyen az számla, megrendelés, bírósági határozat, vagy éppen egy A4-es méretnél hosszabb EKG diagram. • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

A 2.500 db A4 lap napi terhelhetősége mellett megbízható 27 lap/perc kétoldalas és 54 kép/perc egyoldalas (színes és monokróm) beolvasási sebességével, az egy lépésben történő kétoldalas szkenneléssel, valamint a programból konfigurálható beépített, tetszőlegesen választható színű színkiejtő egységgel ideális segítője a napi irodai munkának.

Külön kiemelendő, hogy a Fujitsu fi-7030 szkenner A4 mérete ellenére akár félbehajtott A3-as méretű dokumentumokat is képes digitalizálni oly módon, hogy beolvasás után az eszköz a két kamera által alkotott képet szoftveresen újra „összerakja” A3 méretűre. Ezt a szkennerhez mellékelt speciális fólia (Carrier sheet) segítségével tudja megtenni, amibe a félbehajtott A3 méretű dokumentumot helyezzük.

 

 • 24 bit RGB színes szkennelés, akár 600 x 600 dpi fénykép minőségben is
 • Kétoldalas lapolvasás egy menetben
 • 50 lapos automata lapadagoló a névjegykártyától a félbehajtott A3 lapméretig
 • 27 lap/perc, 54 kép/perc, gyors szkennelés (A4@300 dpi színes)
 • LED-es megvilágítás (Azonnal üzemkész)
 • PaperStream IP, PaperStream Capture és ScanSnap Manager szoftverekkel szállítva
 • Akár dombornyomott plasztikkártyákhoz is
 • USB 2.0 interfész

PDF adatlap

Minőség

Az fi-7030 monokróm és színes üzemmódban is egyaránt magas (optikai 600 x 600 dpi) kimeneti felbontást biztosít. Belső szürkeskálája 1024 szürkeségi fokozatból áll, ami jóval nagyobb az átlagos 256 szinthez képest. Az fi-7030 a dokumentum mindkét oldalát külön olvassa le, majd a kamerák jelét a képfeldolgozó áramkörök fogadják, ahol a különböző képminőség javításoktól kezdve a JPEG kompresszióig számos funkciót a szkenner hardvere azonnal el tud végezni. A beépített JPEG kompresszió lehetővé teszi, hogy a tömörítési arány meghatározásával a szkennelt kép a maximális képminőség megtartása mellett minimális méretű fájlokat eredményezzen.

További lehetőség az automatikus hibajavítás, programozható színkiejtés és a szoftveren keresztüli gamma korrekció lehetősége, amely segítségével lehetővé válik különböző speciális dokumentumok feldolgozása is.

Papírkezelés

A Fujitsu fi-7030 szkennerek lapadagolója a rajtuk áthaladó dokumentumokat közel egyenes síkban továbbítják, mely rendkívül fontos abból a szempontból, hogy milyen vastagságú, méretű és állagú dokumentumokat tudunk vele feldolgozni. Azok a szkennerek, ugyanis amelyek a dokumentumokat derékszögben, vagy U alakban továbbítják, az adagolóban gyakrabban okoznak papírelakadást, hiszen a normál fénymásoló papírnál vastagabb (90 g/m2, vagy 0.15 mm vastag) dokumentumok éle gyakrabban elakad a szkenner mechanikai elemeiben, ha azok a dokumentumot nem síkban "szeretnék" továbbítani. A Fujitsu fi-7030 szkennerekkel 40 g/m2 és 209 g/m2 között szinte bármilyen dokumentum (akár névjegykártyák is) feldolgozhatók anélkül, hogy a szkenner a dokumentumban kárt tenne (begyűrné, szétszakítaná, stb.), vagy a feldolgozás során állandóan elakadás hátráltatná a feldolgozás sebességét. Persze nemcsak a dokumentumok vastagsága fontos, hanem a mérete is, így az fi-7030 szkennerekkel nemcsak rendkívül kisméretű (50 mm x 50 mm) dokumentumokat, hanem kategóriájához képest rendkívül nagyméretű dokumentumokat is feldolgozhatunk ugyanis ezekkel a szkennerekkel a legnagyobb papírméret 216 mm x 5588 mm, ami jócskán meghaladja az átlagos üzleti dokumentumok méreteit.

Intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzés

A Fujitsu fi-7030 szkennerek ultrahangos szenzorokkal többféle módon is ellenőrzik a papíradagolást, így lehetőség van a kettős lapbehúzások elkerülésére, ugyanakkor arra is, hogy a borítékok, a dokumentumokra ráragasztott fényképek, vagy öntapadós jegyzetek viszont beolvasásra kerüljenek. Az intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzésnek köszönhetően a szkenner képes megjegyezni, hogy hol van a dokumentumon ráragasztott fotó, öntapadós jegyzet, vagy más olyan elem, ami a feldolgozás során egyébként megállást eredményezne. A felhasználó nyugodtan hátradőlhet, hiszen a szkenner mindent ellenőriz és automatikusan feldolgoz, neki mindössze a papír utánpótlásáról kell csak gondoskodni.

További tulajdonságok

A lehajtható papírtálca segítségével a szkenner be tud helyezkedni a felhasználó által kialakított egyedi munkakörnyezetbe is. Mikor használaton kívül van, akkor ez a tálca visszahajtható a szkennerre és így a helyigénye minimálisra csökken. Energiatakarékos, mert használaton kívül a szkenner visszaáll alapállapotba (standby mode) és fogyasztása minimálisra csökken.

A szkenner CIS szenzorokkal rendelkezik, melyekből az egyik a dokumentum első, míg a másik a dokumentum hátoldalát olvassa be, így a kétoldalas szkennelés egy lépésben azonnal megoldható, nem kell az átlagos szkennerekhez hasonlóan a szkennernek visszahúzni a dokumentumot és hátoldalát külön fázisban újraolvasni.

Kényelem:

A szkenneren lévő "Scan" gomb megnyomásával biztosítja az azonnali szkennelés lehetőségét.

A szkenneren lévő "Send" gomb megnyomásával a beszkennelt dokumentum azonnal kinyomtatható az alapértelmezett nyomtatón vagy további feldolgozásra elküldhető egy tetszőleges applikációnak, ill. automatikusan eltárolásra kerülhet. (például a beszkennelt képet azonnal e-mailben elküldhetjük).

A szkenner beépített számlálóval rendelkezik, mely figyeli, hogy az egyes kopóalkatrészeket mikor kell megtisztítani, vagy kicserélni és erről tájékoztatja is a felhasználót.

Interfész

Az fi-7030 szabványos USB 2.0 / USB 1.1 csatlakozást használ, mely rendkívül könnyen integrálható a legtöbb mai számítógéphez

Szkennelési technológia:

2 db független CIS szenzor

 

 

Felbontás (kimeneti):

50-600 dpi (1 dpi lépésekben állítható)

 

 

Megvilágítás:

LED-es megvilágítás

 

 

Felbontás (optikai):

600 dpi

 

 

Beolvasási sebesség (egyoldalas):

27 lap/perc (A4, 200, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

 

 

Beolvasási sebesség (kétoldalas):

54 kép/perc (A4, 200, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

 

 

Kimeneti módok:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes

 

 

Képfeldolgozás:

Színkiejtés (tetszőleges szín), JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, Moiré eltávolítás, küszöbszint (Threshold), automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, automatikus szín felismerés, szöveg automatikus olvasható pozícióba forgatása

 

 

Lapadagoló (ADF) kapacitása:

50 lap (A4, 80 g/m2)

 

 

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Van (Intelligens multifeed detection, ultrahangos szenzorokkal)

 

 

Dokumentum méret:

DIN A8 - DIN A4 (50.8mm x 50,8mm - 216mm x 355,6mm)

 

 

Hosszú dokumentum mód:

216 mm – 5.588 mm

 

 

Interfész:

USB 2.0 / USB 1.1 (kábel mellékelve)

 

 

Mellékelt szoftverek:

PaperStream IP (TWAIN/ ISIS) Driver, Software Operation Panel, Error Recovery Guide, PaperStream Capture, ScanSnap Manager for fi-Series, Scanner Central Admin tools, ABBYY FineReader for ScanSnap

 

 

Tápfeszültség:

100-240 V / AC

 

 

Teljesítmény felvétel:

17 W (1,1 W standby)

 

 

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

130 x 290 x 146 mm

 

 

Tömeg:

2,9 kg (hálózati adapter nélkül)

 

 

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

5-35 C°

 

 

Relatív páratartalom (üzem alatt):

20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)

 

 

Maximális napi terhelés:

2.500 lap/nap

 

 

Kopóanyag készlet (CON-3706-001A)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

Az fi-7030 kopóanyag készlet tartalma:

 • 1 db behúzó görgő 
 • 1 db fékező görgő 

A kopóanyag készlet várható élettartama 200.000 beolvasás / 1 év

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész kittet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

Hálózati kiegészítő

A Fujitsu fi-7030 szkenner USB 2.0 interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Fujitsu fi-7030 szkennerhez a SILEX SX-DS-4000U2, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp