logo

Fujitsu ScanSnap iX500

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!

A ScanSnap iX500 személyi dokumentum szkenner létére olyan szolgáltatásokat nyújt, ami csak a professzionális archiváló szkennerekben található meg. A szkennerrel szállított szoftverek használata egyszerűbb, mint valaha, ugyanakkor a teljesítmény és a szolgáltatások köre jelentősen kibővült.

A szkennerhez mellékelt „Quick Menu” szoftver lehetővé teszi, hogy a leggyakrabban használt alkalmazásainkhoz közvetlen kapcsolatot hozzunk létre, azaz a beolvasott dokumentumok egy kattintással egyből a kedvenc alkalmazásunkba kerüljenek. A szoftver intelligensen felismeri a beolvasott dokumentumainkat, így a legkézenfekvőbb alkalmazásokhoz közvetlen kapcsolatokra ajánlást is tud tenni. Ha például egy névjegykártyát olvasunk be, akkor felhoz egy listát a szóba jöhető tartalomkezelő szoftverekről, benne a szkennerrel szállított CardMinder névjegykártya digitalizáló és rendező szoftverrel.   

 • Végigkalauzol a digitalizálás minden folyamatán
 • Dokumentumok digitalizálása a névjegykártyától az A3 méretig**
 • Az új GI képfeldolgozó processzor a személyi archiváló szkennerek teljesítményét egy újabb szintre emeli: 25 lap/perc / 50 kép/perc a legjobb minőséget biztosító üzemmódban is (Színes vagy szürkeskálás 300dpi, Fekete-fehér 600dpi)
 • 50 lapos automata lapadagoló (ADF), fékező görgőkkel és ultrahangos kettős lapbehúzás ellenőrzéssel a megbízható papírkezelésért
 • Kereshető PDF dokumentumok előállítása gyors szövegfelismerés mellett
 • SuperSpeed USB 3.0 és Wi-Fi interfészek
 • Szkennelés közvetlenül a legnépszerűbb felhő alapú szolgáltatásokba – a dokumentumok bárhol, bármikor elérhetők
 • Beépített Wi-Fi: szkennelés iPad®/iPhone® vagy Android alapú eszközökre
 • Szkennelés: Word, Excel formátumokba, E-mailben küldéshez, vagy SharePoint portálra a zökkenőmentes üzleti folyamatokhoz

PDF adatlap • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Egyszerű használat, gyors működés, kompakt kivitel

A ScanSnap iX500 könnyedén, egyetlen gombnyomásra digitalizálja a papír alapú dokumentumainkat. Csak helyezzük a dokumentumokat a szkenner lapadagolójába, nyomjuk meg a „Scan” gombot és a többi a ScanSnap iX500 dolga. Az automata lapadagolóba 50 db kétoldalas dokumentumot tehetünk egyszerre, melyeket a szkenner két perc alatt beolvas. (25 lap/perc, 50 kép/perc sebességgel)

Képfeldolgozás valós időben

ScanSnap iX500's powerful GI image processing engine 

 A ScanSnap iX500 „lelke” az új GI képfeldolgozó processzor, ami a szkenner teljesítményét egy eddigieknél magasabb szintre emeli. Ez a nagyteljesítményű kétmagos processzor gondoskodik róla, hogy a képfeldolgozás és a szkennelési sebesség egyaránt magas legyen, függetlenül attól, hogy milyen üzemmódot, vagy alkalmazást használunk. A ScanSnap iX500 szkennerrel a gyors beolvasás SuperSpeed USB 3.0 interfészen keresztül történik.

A ScanSnap iX500 könnyedén állít elő PDF dokumentumokat, miközben egyetlen gombnyomásra elvégzi az alábbi képfeldolgozó feladatokat:

 • Üres oldalak detektálása és igény szerinti automatikus törlése
 • Ferdén beolvasott dokumentumok képének automatikus kiegyenesítése
 • Kevert álló és fekvő dokumentumok képének automatikusan olvasható pozícióba forgatása
 • Automatikus papírméret felismerés és a dokumentum képének automatikus körülvágása
 • Automatikus felbontás beállítás, a dokumentum méretei alapján
 • Intelligens színfelismerés az optimális szkenneléshez
 • Vékony, áttetsző dokumentumok kezelése

 

ScanSnap image correction functions

A ScanSnap iX500 értelmezi a dokumentumokat, legyen szó névjegykártyákról, számlákról, szállítólevelekről, szabálytalan alakú dokumentumokról (példádul újságkivágások), majd az ezekhez legkézenfekvőbb alkalmazásokba továbbítja azokat. A szkennerhez mellékelt speciális fólia (carrier sheet) segítségével régi, törékeny, vagy sérült dokumentumok (például fényképek, füzetlapok) digitalizálása is megoldható. A ScanSnap iX500 két kamerával rendelkezik, az egyik kamera a dokumentum egyik oldalát, míg a másik kamera pedig ugyanennek a dokumentumnak a hátoldalát olvassa be. Ennek köszönhetően a szkenner alkalmas arra is, hogy egy összehajtott A3 méretű dokumentum beszkennelt két oldalának képét digitálisan összeillessze, így az összeillesztett kép ismét A3 méretű lesz, mintha azt A3-as szkennerrel olvasták volna be.

  ScanSnap iX500 scans any document

ScanSnap mappa, egyszerű beolvasás Windows alkalmazásokba

Képek, vagy PDF dokumentumok beszúrása, importálása a kedvenc alkalmazásunkba rendkívül egyszerű, nincsen szükség sem hagyományos szkenner meghajtóra, vagy szkennelő alkalmazásra sem hozzá. Egyszerűen csak keressük meg a ScanSnap mappát a számítógépünkön, nyomjuk meg a szkenneren a kék „Scan” gombot, majd a beolvasott dokumentum bekerül a gyors menüben kiválasztott alkalmazásunkba.  

Légy kapcsolatban, szkennelj bárhol, bárhogy.

Az iX500 számos közvetlen linket kínál a legismertebb felhő alapú szolgáltatásokhoz, így a digitalizált dokumentumok bármikor, bárhol elérhetővé válnak. Az iX500 használatával közvetlenül szkennelhetünk az Evernote, a Dropbox, a Google Docs, a SalesForce, vagy a SugarSync alkalmazásokba. A beépített Wi-Fi segítségével közvetlenül szkennelhetünk iPad, iPhone, vagy Android alapú okos telefonokra, táblagépekre. Ami még ennél is több: közvetlenül indíthatunk szkennelést az okos telefonunkról, vagy táblagépünkről a „ScanSnap Connect” alkalmazással, ami ingyenesen letölthető a Google Play, vagy az Apple App Store áruházakból.

A meglévő ScanSnap felhasználók esetében szükség lehet a ScanSnap Manager és a ScanSnap Organiser szoftverek frissítésére. Bővebb információkért látogassa meg az alábbi oldalt:

http://www.fujitsu.com/emea/products/support/support-en-20111019-1.html

 *Az alkalmazás számos eszközt támogat aminek Android 2.2 vagy újabb rendszere van. A támogatott eszközök teljes listáját megtekintheti az alábbi oldalon: http://www.fujitsu.com/global/services/computing/peripheral/scanners/ss/feature/ssca-requirement.html

 

Gyors menü a Macintosh felhasználók számára

ScanSnap Quick Menu for Mac

Gyors menü a Windows felhasználók számára

ScanSnap Quick Menu for Windows

A leghatékonyabb szoftver csomagokkal

Függetlenül attól, hogy Windows, vagy Mac platformról használjuk a szkennert, az iX500 piacvezető szoftverekkel érkezik, így rendkívül termelékeny eszköz:

Az Adobe® Acrobat® X Standard, biztosítja a felhasználót, hogy a beolvasott dokumentum ne csak megnézhető és kinyomtatható legyen, hanem a dokumentumhoz jelszóval védett digitális aláírást is hozzárendelhetünk, amivel korlátozhatjuk a bizalmas információkhoz való hozzáférést.

Az ABBYY FineReader for ScanSnap V5.0 az ismert szövegfelismerő rendszer legújabb (OEM) verziója, aminek segítségével a beolvasott dokumentumok azonnal kereshetővé, szerkeszthetővé konvertálhatók Microsoft Word, Excel, PowerPoint alkalmazásokba, Windows, vagy Mac platformon. A szoftver több mint száz különböző nyelvet képes felismerni, köztük a magyart is. A CardMinder V5.0 hatékonyan rendszerezi a névjegykártyákat függetlenül attól, hogy csak egy üzleti tárgyalás során kapott pár darab névjegykártyáról van szó, vagy esetleg valamilyen rendezvényen, kiállításon összegyűjtött nagyobb mennyiségű névjegykártya csomagról. A szoftver képes automatikusan megkeresni és felismerni a névjegykártyán lévő nevet, titulust, cégnevet, címet, telefonszámot, e-mail címet, weboldal címet, majd ezeket a felismert adatokat szerkeszthető formátumban saját, kereshető adatbázisba konvertálni. A szoftverrel természetesen lehetőség van a névjegykártyákról kiolvasott és felismert adatok más alkalmazásokba (Excel, Outlook Express, SalesForce, stb.) történő exportálásra is.

További szoftverek a csomagban: ScanSnap Manager V6.0, ScanSnap Organizer V5.0 (Win), Evernote for Win 4.5, Evernote for Mac 3.3 and Scan to Microsoft SharePoint 3.4 (Win), ScanSnap Recipt, ScanSnap Snc. (A Scan to Sharepoint, a ScanSnap Receipt és ScanSnap Sync szoftverek a gyártó honlapjáról tölthetők le)

Védje a környezetet és a fákat

Ma már szinte mondani sem kell, hogy a papírmentes iroda célja nem csak a szükséges üzleti információk gyors elérése, hanem a kevesebb papír felhasználással a fákat is védjük. A környezetet nem csak a papírmentes irodával védjük, hanem a ScanSnap iX500 már megfelel a legújabb „Energy Star” energiatakarékossági szabványnak is. A ScanSnap iX500 teljesítmény felvétele működés közben fele (20W) a korábbi modellekhez képest, míg használaton kívüli üzemmódban pedig 1.6W. Amennyiben a szkenner hosszabb ideig nincsen használva, úgy teljesen kikapcsol.

Szkennelési technológia:

Dual CIS

Fényforrás:

Dual LED

Felbontás (kimeneti):

150 - 1200 dpi

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási mód:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes

Beolvasási sebesség:

25 lap/ perc, 50 kép/perc 

(200, 300 dpi, A4, színes)

ADF (lapadagoló) kapacitása:

50 lap (80 g/m2)

Kettős lapbehúzás ellenőrzése:

Ultrahangos szenzorral

Háttérszín:

Fehér

Minimális dokumentum méret:

50,8 mm x 50,8 mm

Maximális dokumentum méret:

216 mm x 360 mm

Hosszú dokumentum üzemmód:

863 mm

A3 dokumentumok beolvasása:

Mellékelt „Carrier sheet” segítségével **

Dokumentumok vastagsága:

127-209 g/m2

Interfész:

USB 3.0, WiFi

Szoftverek (alapárban):

ScanSnap Manager, ScanSnap Organizer, CardMinder, ABBYY FineReader for ScanSnap, Scan to SharePoint, Adobe Acrobat Standard, Evernote for Windows / Mac, ScanSnap Receipt, ScanSnap Sync

Tápfeszültség:

100-240 V (50-60 Hz)

Teljesítmény felvétel:

20 W (működés közben), Energy star üzemmód: 1.6 W

Méretek:

(magasság/szélesség/mélység)

168 mm / 292 mm / 159 mm

(felhajtott lapadagoló tálcával)

Tömeg:

3,0 kg

Környezeti hőmérséklet:

5-35 Celsius

Relatív páratartalom:

20-80% páralecsapódás nélkül

 

Kopóanyag készlet

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu ScanSnap iX500 szkenner gumigörgői a felhasználók által is könnyen hozzáférhetők, így karbantartásuk a megfelelő tisztítókészletek segítségével könnyedén megoldható. A rendszeres karbantartással csökkenthetőek a szkennerleállások, a szkennerhez szükséges tisztítókészletek cégünknél rendelkezésre állnak.

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész kittet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

ScanSnap iX500 hordtáska

             

Mivel a ScanSnap iX500 mobil felhasználásra is alkalmas személyi dokumentumszkenner, ezért a szkenner utazás közbeni védelmének biztosítására opcionális hordtáskát is javaslunk hozzá.

ScanSnap Carrier Sheet

** A szkennerhez opcionálisan rendelhető „Carrier sheet” segítségével lehetőség van félbehajtott A3 dokumentumok beolvasására is. A félbehajtott A3-as dokumentumot a speciális fóliába (Carrier sheet) helyezve beolvasás után a dokumentum két oldala szoftveresen összeillesztésre kerül, így digitálisan újra A3 méretű képet kapunk.

A ScanSnap Carrier Sheet kiválóan használható az olyan dokumentumokhoz, melyek állaga nem teszi lehetővé a közvetlen adagolást (túl töredezett, túl szakadozott, stb.), vagy a dokumentumok mérete nagyobb mint A4 (de nem nagyobb mint A3).

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek). A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

scrollUp