Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Kodak i4850

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!
 • Gyors 150 lap/perc, 300 kép/perc (A4, fekvő, 300 dpi) színes beolvasás
 • 600dpi felbontás
 • 500 lapos emelőliftes automata lapadagoló
 • Multi zónás kettős lapbehúzás ellenőrzés ultrahangos szenzorokkal
 • Külön csatlakoztatható külső síkágyak (Legal, A3)
 • PerfectPage technológia
 • Kodak Capture Pro Limited Edition szoftverrel
 • 125.000 lap napi terhelhetőség
 • Opcionális nyomtatómű 

PDF adatlap

A mindent elárasztó dokumentumok digitális feldolgozása soha nem volt még ennél egyszerűbb. A Kodak az i4850 szkennerek kifejlesztésével egy olyan eszközt kínál Önnek, amivel már a berendezés első bekapcsolása után képes lesz a dokumentumok hatékony feldolgozására. • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Itt az idő! A káoszból rendezettséget, a rendezettségből eredményességet kell teremteni.    

 

Itt az ideje, hogy egy olyan megoldást válasszon, ami nemcsak találkozik az igényeivel, hanem növekedésre is képes, ezáltal megfelelve a jövő igényeinek. Visszatérve a tervezőasztalhoz az új i4850 szkennerekkel a Kodak egy olyan megoldást kínál Önöknek, ami nemcsak a kor követelményeinek felel meg, hanem a felhasználók minden kívánsága teljesül benne.

Egyszerű használat és könnyű integráció

A Kodak i4850 egy olyan azonnal használatba vehető eszköz, mellyel már a szkenner első bekapcsolása után számos digitalizálási feladat automatizálható és egyetlen érintéssel indítható.

A motorosan lenyíló automata lapadagolónak és az ergonomikus kialakításnak köszönhetően a dokumentumok betöltése és kivétele rendkívül egyszerű. A szkenner a beolvasott dokumentumokat a kifutó tálcára lassítva, ellenőrzötten adja ki. Ennek köszönhetően a feldolgozott dokumentumok egymásra helyezve, ugyanolyan sorrendben halmozódnak fel, mint amilyen sorrendben az adagolóba tettük őket.

A Kodak i4850 szkennerekkel a nagyon vastag, vagy nagyon hosszú dokumentumok is feldolgozhatók, ugyanis a felhasználó a hagyományos papírpálya mellett választhat egyenes papírpályát is, ezáltal a dokumentumok a szkenner hátoldalánál jönnek ki, teljesen egyenes úton haladva.

Az új digitalizálási platform nemcsak a hardver frissítéseket teszi lehetővé, hanem könnyedén integrálható az új IT környezetbe és a meglévő alkalmazásokhoz.

Kimenetként nemcsak számos fájlformátum és cél (e-mail, hálózati könyvtár, nyomtató, stb.) közül választhatunk, hanem lehetőség van különböző alkalmazásokba (SharePoint szerver, Capture PRO Software, stb.) történő közvetlen szkennelésre is.

Mindig kitűnő minőséget nyújtó, valós idejű képfeldolgozás

A Kodak Perfect Page technológiának köszönhetően nem szükséges a szkenner meghajtójának állandó állítgatása attól függően, hogy a beolvasandó dokumentum túl sötét, túl világos, ferdén került az adagolóba, vagy éppen a hátoldalán nincsen információ. A Perfect Page technológia biztosítja, hogy a beolvasandó dokumentumokról minden esetben az arról kinyerhető legjobb képminőség kerüljön a rendszerbe, természetesen mindezt valós időben.

A szkenner adagolójába összekeverve tehetünk egyoldalas és kétoldalas dokumentumokat, a rendszer az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalát felismeri és azok képét automatikusan elveti. A dokumentumok lehetnek fekvő és álló helyzetben, vagy éppen ferdén az adagolóban, a szkenner a dokumentumokon található információk alapján ezek képét automatikusan olvasható pozícióban fogja átadni. A feldolgozás során nincsen szükség szeparátor lapok használatára sem, ha a kötegben színes és fekete-fehér dokumentumok is vannak. A szkennerek automatikusan felismerik a színes és a fekete-fehér dokumentumokat, majd ennek megfelelően a színes dokumentumok képét automatikusan színes üzemmódban, míg a fekete-fehér dokumentumok képét pedig fekete-fehér üzemmódban továbbítja a rendszer számára. Mindezt valós időben, közbeavatkozás nélkül.

Az új Kodak i4850 szkennerek képesek a dokumentumokon található szennyeződések, vagy sérülések felismerésére és azok korrigálására a beolvasott képen, így a többszörösen összehajtott dokumentumok hajtás során keletkezett élei is azonnal eltávolíthatók a képről.

SurePath adagolórendszer

 

A KODAK i4850 továbbfejlesztett SurePath adagolórendszere gyors, folyamatos és problémamentes dokumentumtovábbítást tesz lehetővé. A szkenner standard adagolójával a 45g/m2 papírtól a rendkívül vastag 200 g/mpapírig számos dokumentum feldolgozható. Ez a papírkezelés nagyfokú precizitást igényel.  Az automatikus adagolótálcát beállíthatjuk 100 lapos, 250 lapos, vagy 500 lapos kötegekhez, de lehetőség van folyamatos adagolás beállítására is.

 

 

Az adagolórendszer három külön ponton (baloldalon, középen, jobbszélen) ultrahangos detektorokkal figyeli az esetlegesen egymáshoz ragadt dokumentumok közötti levegő rést mely alapján kiküszöbölhető a többszörös lapbehúzás.

„Zöld” szkenner

A Kodak elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért a Kodak i4850 szkennerek fehér LED megvilágítással rendelkeznek. A fehér LED megvilágításnak köszönhetően a szkenner bekapcsolás után azonnal üzemkész (nem kell bemelegedésre várni) és a megvilágítás élettartama is lényegesen hosszabb, mint a hagyományos fénycsövek esetében. Az új i4850 szkennerek energiaigénye üzem közben is mindössze 130 Watt, energiatakarékos üzemmódban pedig kevesebb, mint 1,5 Watt. Ezzel az i4850 szkennerek egyedülállóak ebben a teljesítményű kategóriában.  

Szkennelési technológia:

2 db független CCD kamera

Megvilágítás:

Fehér LED sorokkal

Háttérszín:

Fekete / Fehér (szoftverből váltható)

Felbontás (kimeneti):

100, 150, 200, 240, 300, 400 és 600 dpi

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási sebesség (fekvő, egyoldalas):

150 lap/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Beolvasási sebesség (fekvő, kétoldalas):

300 kép/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Kimeneti módok:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes, Dual-stream

Képfeldolgozás:

PerfectPage szkennelés, automatikus küszöbszint állítás iThresholding, Színkiejtés (RGB), JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, kiegyenesítés, automatikus vágás, automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, háttérszín egységesítése, automatikus forgatás tartalom alapján, automatikus színfelismerés, fűzésnyom eltávolítás, dual-stream szkennelés

Lapadagoló (ADF) kapacitása:

500 lap (A4, 80 g/m2)

Lapadagoló típusa:

Emelőliftes, automata

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Van (Intelligens multifeed detection, ultrahangos szenzorokkal)

Dokumentum méret:

DIN A8 - DIN A3 (63.5mm x 63,5mm – 304,8mm x 420mm)

Hosszú dokumentumok beolvasása:

9144 mm-ig (színes, szürkeskálás, fekete-fehér)

Dokumentum vastagsága:

45 g/m2 - 200 g/m2

Interfész:

USB 3.0

Imprinter:

Pre Imprinter, lapok front oldalához (Opcionális)

Mellékelt szoftverek:

TWAIN/ ISIS / WIA Driver, Kodak Capture PRO Software Limited Edition

Tápfeszültség:

100-240 V / AC

Teljesítmény felvétel:

130 W (< 1,5 W standby)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

348 x 489 x 467 mm

Tömeg:

30,4 kg

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

10-35 C°

Relatív páratartalom (üzem alatt):

20-85 % RH (páralecsapódás nélkül)

Maximális napi terhelés:

125.000 lap/nap

Külön csatlakoztatható síkágyas kiegészítők

           

 

A KODAK i4850 szkennerekhez opcionálisan Legal (nagyobb mint A4), vagy A3-as méretű síkágyat is lehet külön csatlakoztatni, melyek bármikor leválaszthatók. Sokszor előfordul például, hogy szükségünk van síkágyas szkennerre a dokumentumok állaga, vagy más a szokásostól eltérő egyéb tulajdonsága miatt, azonban sokszor előfordul az is hogy a síkágyra huzamosabb ideig nincsen szükségünk és csak a helyet foglalja az asztalon.

A Kodak i4850 szkennereknél ez a probléma megoldott, hiszen a síkágyas kiegészítő bármikor szükség szerint csatlakoztatható, vagy leválasztható. A KODAK i4850 szkenner rendelhető csak lapadagolós kiszerelésben is, majd a későbbiekben bármikor vehetünk hozzá síkágyat, így a beruházás is jobban optimalizálható.

Imprinter a dokumentum front oldalára nyomtatáshoz

Imprinter: Lapolvasás utáni tintasugaras nyomtató egység, mely a szkennerrel egybeépítve a beszkennelt dokumentumok front oldalára egy legfeljebb 40 karakter hosszúságú azonosítót tud nyomtatni, ahol a karakterek lehetnek betűk, számok, vagy speciális karakterek. A nyomtatható azonosító lehet az operátor azonosítója, dátum, a köteg sorozatszáma, vagy más alfanumerikus karakter sorozat.  

Kopóanyagok

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Kodak dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész készletet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

Hálózati kiegészítő

A Kodak i4850 szkenner USB 3.0 interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Kodak i4850 szkennerhez a SILEX SX-DS-4000U2, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

scrollUp