logo

Panasonic KV-S1015C

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!

Kompakt kivitel a nagyobb kényelemért!

Főbb tulajdonságok

 • Rendkívül kis helyigény
 • Kétoldalas lapolvasás egy menetben
 • 50 lapos automata lapadagoló
 • 20 lap/perc, 40 kép/perc gyors szkennelés (A4@200dpi színes)
 • TWAIN és ISIS meghajtók
 • Image Capture Plus, Presto! BizCard, Presto! PageManager szoftverekkel szállítva
 • Zóna OCR
 • Ultrahangos kettős lapbehúzás ellenőrzés

PDF Adatlap • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Dokumentumok archiválására felkészítve

Bemutatjuk a Panasonic dokumentum szkennerek egyik legkisebb tagját, a KV-S1015C modellt, mely méreteihez képest rendkívül sokat tud. A KV-S1015C egy olyan belépő szintű dokumentum szkenner, amiben olyan képességek rejlenek, melyek a megszokott képfeldolgozó technológiákon túl sokkal több, felhasználóbarát feladatot is ellátnak. 

Beolvasás egy gombnyomással

 

A KV-S1015C szkenneren lévő gombokkal (Single Touch) a legtipikusabb szkennelési feladatokhoz azonnali hozzáférést kapunk, így egy egyszerű meghajtóhoz képest már produktív munkát is tesz lehetővé.

Képfeldolgozás magas fokon    

A Panasonic KV-S1015C szkenner beépítve tartalmaz olyan technológiákat, melyek biztosítják, hogy a beolvasott dokumentumok automatikusan a legjobb minőségben kerüljenek be a rendszerbe. A technológiák gondoskodnak arról, hogy a dokumentumról csakis a hasznos információ legyen beolvasva, az viszont minél nagyobb hatásfokkal. A Panasonic KV-S1015C szkennerrel az esetlegesen ferdén beolvasott dokumentumok képei automatikusan kiegyenesítve kerülnek be a rendszerbe, valamint a dokumentumok körül található fekete keretek egyből eltávolításra kerülnek.

A kötegen belüli váltakozó lapméretek esetén is csak akkora kép kerül beolvasásra amekkora maga a dokumentum. A szkenner az adagolóban keverve található színes és fekete-fehér dokumentumokat automatikusan meg tudja különböztetni, majd a színes dokumentumokat színes, míg a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban képes beolvasni. 

Az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képét a rendszer felismeri és azok automatikus törlésre kerülnek.

 

A dinamikus threshold (küszöbszint) technológia biztosítja azt, hogy a beolvasott dokumentumokról manuális beavatkozás szükségessége nélkül is automatikusan mindig a legjobb képminőséget kapjuk, függetlenül attól, hogy a kötegben lévő kevert méretű, típusú, vastagságú, szennyezettségű, típusú dokumentumok túl sötétek, túl világosak, vagy épp alig olvashatók.

A spirálozott dokumentumok, vagy leporellók digitalizálása során a lapok oldalán lévő lyukak képére legtöbbször nincsen szükség, hiszen információt nem tartalmaznak. Ha ezeket is beolvassuk, úgy csak fájlméret növelő hatásuk van, ezért ezek a szkennerrel automatikusan eltávolíthatók.

 

Az esetlegesen szennyezett, kifakult, nehezen olvasható dokumentumok képén a zavaró háttérzaj elnyomásra, míg a szövegben lévő karakterek élei pedig kiemelésre kerülnek, aminek köszönhetően tisztább, könnyebben felismerhető, olvasható dokumentumokat kapunk.

Amilyen kicsi, olyan gyors 

      A Panasonic KV-S1015C szkenner USB 2.0 interfésszel rendelkezik, ami könnyű, azonnali kapcsolatot és gyors adatátviteli sebességet biztosít a szkenner és a számítógép között. A szkenner könnyedén megbirkózik a legkülönfélébb dokumentumokkal, melyeket akár 20 lap/perc sebességgel, kétoldalas beolvasás esetén pedig maximum 40 kép/perc sebességgel tudunk beolvasni. Kötegelt feldolgozás esetén nincsen szükség a dokumentumok előzetes szortírozására, így rendkívül sok időt és munkát tudunk megtakarítani. A feldolgozó alkalmazás igényeitől függően színes, szürkeskálás, monokróm, vagy esetleg MultiStream üzemmódban tudjuk beolvasni a dokumentumokat.

Korszerű papírkezelés

A Panasonic KV-S1015C szkennerben lévő fékezőgörgők gondoskodnak arról, hogy a kamerák elé egy időben csak egy lap kerüljön, megakadályozván ezzel a véletlenszerű többes lapbehúzást.

 

Amennyiben a beolvasandó dokumentumok közé véletlenül öntapadós matrica, boríték, vagy összetűzött dokumentum kerülne, úgy a szkennerben lévő ultrahangos szenzor jelzi ezt és igény szerint a papír továbbítás ilyenkor teljesen meg is állhat a probléma elhárításáig.

 

 

 


Könnyen integrálható

A Panasonic KV-S1015C szkenner rendkívül kis helyet foglal el az asztalon és nagyon könnyedén integrálhatók egy rendszerbe, hardver-és szoftver oldalról egyaránt. A szkennerek USB 2.0 interfésze biztosítja, hogy a legtöbb számítógéphez külön szerelés nélkül azonnal csatlakoztathassuk, a szkennerhez szállított szoftverek és illesztő programok pedig gondoskodnak róla hogy bármilyen TWAIN vagy ISIS meghajtón keresztül működő applikáció képes legyen azonnal fogadni a szkenner által beolvasott dokumentumokat. A szkennerekkel természetesen alapáron érkeznek a TWAIN és ISIS meghajtók, valamint számos célorientált szoftver, melyek egy egyszerű meghajtóhoz képest már hatékony munkát is tesznek lehetővé.

Dokumentumok archiválásra tervezve     

Mint az ismeretes, a dokumentum szkennerek esetében nem képet olvasunk ahol a beszkennelt fénykép színhűsége és a nagy felbontás a fontos, hanem a dokumentumon található információ az érték számunkra. Az hogy az adott információ milyen színű háttéren van, az információ tartalmának és a feldolgozás szempontjából lényegtelen. Amennyiben a feldolgozás folyamatában szükségünk van a színes formanyomtatványok bizonyos részeinek az elhagyására (színkiejtés) akkor ez a kisebb fájlméretek és a jobb feldolgozhatóság szempontjából bármikor megoldható.

Célorientált szoftverek     

A Panasonic KV-S1015C szkennerrel több olyan szoftvert is kapunk alapáron, mely külön megvásárolva akár a szkenner áránál is többe kerülne. Ezek célorientált szoftverek, melyek a szkennerrel együtt jelentősen megkönnyítik a hétköznapi irodai munkát.

A Panasonic Image Capture Plus egy olyan, a szkennerekkel szállított professzionális szkennelő alkalmazás, amely a különböző szkenner beállítások mellett képes automatikus job szeparációkra, szeparátor lapok segítségével. Az automatikus szeparációknak köszönhetően a szoftver képes a szkenner adagolójába ömlesztve helyezett dokumentumokat tartalom alapján figyelni és az összetartozó dokumentumokat azonos mappába menteni, vagy a fájlok neveit a felismert szövegmező tartalma alapján előállítani.

A szoftver képes a beolvasandó lapokon egy megadott zónában (Zone OCR), vagy a teljes oldalon szöveg felismerésére, majd igény szerint a kiolvasott tartalmat (szöveget) az előállítandó fájlnevek automatikus képzésére használni.

 

A PRESTO! BizCard6 segítségével a névjegykártyákat lehet könnyedén feldolgozni, rendszerezni, visszakereshetővé, vagy éppen e-mailben továbbíthatóvá tenni. A szoftver a névjegykártyákon található adatokból (cégnév, beosztás, cím, telefonszám, stb) egy adatbázist készít, mely jóval könnyebben kezelhető, mint manuálisan keresgetni a névjegykártyákat a kártyagyűjtő albumokban.

A Presto PageManager 9  egy korszerű dokumentumkezelő alkalmazás, amivel a beszkennelt dokumentumokból kereshető PDF fájlokat készíthetünk, a dokumentumokat rendszerezhetjük, kulcsszavakat rendelhetünk hozzájuk, kereshetünk bennük, valamint közvetlen továbbíthatjuk őket a felhő alapú (Dropbox, Google Docs, Evernote, stb.) tároló szolgáltatásokba. A PageManager beépített szövegfelismerőt (OCR) is tartalmaz, melynek segítségével a számlák, faxok, tértivevények, megrendelések, szállítólevelek, stb. könnyedén átkonvertálhatók a kereshető PDF mellett HTML, RTF, vagy TXT formátumra is.

Szkennelési technológia:

2 db független CIS (Contact Image Sensor)

Felbontás (kimeneti):

1-600 dpi (1 dpi lépésenként állítható)

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási sebesség (egyoldalas):

20 lap/perc (A4, 200 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Beolvasási sebesség (kétoldalas):

40 kép/perc (A4, 200 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Kimeneti módok:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes, MultiStream

Képfeldolgozás:

Színkiejtés (tetszőleges színre), JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, Moiré eltávolítás, küszöbszint (Threshold), automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, automatikus fényerő és kontraszt beállítás, tartalomtól függő automatikus elforgatás, kiegyenesítés, automatikus vágás, tükrözés, perforáció képének eltávolítása, automatikus színfelismerés, gamma korrekció.

Lapadagoló (ADF) kapacitása:

50 lap (A4, 80 g/m2)

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Van (Ultrahangos szenzorral)

Dokumentum méret:

DIN A8 - DIN A4 (48mm x 70mm - 216mm x 2.540mm)

Dokumentumok vastagsága:

40 – 209 g/m2

Plasztikkártyák:

Dombornyomott és sima (ISO 7810 ID1) max 0,78 mm vastag

Interfész:

USB 2.0 (kábel mellékelve)

Mellékelt szoftverek (Windows):

Meghajtók (TWAIN / ISIS ), Image Capture Plus, Newsoft PRESTO! BizCard 6 (OEM), Presto! PageManager 9 (OEM)

Tápfeszültség:

100-240 V / AC

Teljesítmény felvétel:

17 W (1,6 W standby)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

137 x 303 x 177 mm

Tömeg:

2,7 kg (hálózati adapter nélkül)

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

10-35 C°

Relatív páratartalom (üzem alatt):

10-85 % RH (páralecsapódás nélkül)

Napi terhelhetőség

2000 lap/nap

Kopóanyag készlet (KV-SS059)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Panasonic KV-S1015C szkenner gumigörgői a felhasználók által is könnyen hozzáférhetők, így karbantartásuk a megfelelő tisztítókészletek segítségével könnyedén megoldható. A rendszeres karbantartással csökkenthetőek a szkennerleállások, a szkennerhez szükséges tisztítókészletek cégünknél rendelkezésre állnak.

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész kittet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

Külső síkágy (KV-SS081)

A Panasonic szkennerekhez opcionálisan A4 méretű külső síkágyat is lehet külön csatlakoztatni, mely bármikor leválasztható. Sokszor előfordul például, hogy szükségünk van síkágyas szkennerre a dokumentumok állaga, vagy más a szokásostól eltérő egyéb tulajdonsága miatt, azonban sokszor előfordul az is hogy a síkágyra huzamosabb ideig nincsen szükségünk és csak a helyet foglalja az asztalon.

A Panasonic szkennereknél ez a probléma megoldott, hiszen a síkágyas kiegészítő bármikor szükség szerint csatlakoztatható, vagy leválasztható. A Panasonic KV-S1015C szkenner rendelhető csak lapadagolós kiszerelésben is, majd a későbbiekben bármikor vehetünk hozzá síkágyat, így a beruházás is jobban optimalizálható.

 

 

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

 

Hálózati kiegészítő

A Panasonic KV-S1015C szkenner USB 2.0 interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Panasonic KV-S1015C szkennerhez a SILEX SX-DS-4000U2, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

scrollUp