logo

Panasonic KV-SL3056

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!

Smart szkenner a legkülönfélébb dokumentumokhoz!

Főbb tulajdonságok

 • Kétoldalas lapolvasás egy menetben
 • 100 lapos automata lapadagoló
 • 45 lap/perc, 90 kép/perc gyors szkennelés (A4/300dpi/színes)
 • TWAIN és ISIS meghajtók
 • Image Capture Plus szoftverrel szállítva
 • Zóna OCR
 • Skip gomb a borítékok szkenneléséhez
 • Vonalkód felismerés
 • Ultrahangos kettős lapbehúzás ellenőrzés

PDF Adatlap

PDF Brossúra • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Okos szkenner!

Napjainkban, amikor mindenhol okos telefonok és okos tévék vesznek körül bennünket, miért ne lehetne egy szkenner is okos? Ha egy szkennerre elmondható az, hogy „okos”, akkor a Panasonic KV-SL3056 szkenner mindenképpen az. A szkennerben ugyanis rengeteg olyan funkció van, ami a dokumentumok archiválásához és azok feldolgozásához nélkülözhetetlen, de ezen felül számos olyan extra található benne, ami túlmutat egy átlagos dokumentum szkenneren. 

 

Korszerű papírkezelés

A Panasonic KV-SL3056 szkennerben lévő fékezőgörgők gondoskodnak arról, hogy a kamerák elé egy időben csak egy lap kerüljön, megakadályozván ezzel a véletlenszerű többes lapbehúzást.

 

Amennyiben a beolvasandó dokumentumok közé véletlenül öntapadós matrica, boríték, vagy összetűzött dokumentum kerülne, úgy a szkennerben lévő ultrahangos szenzor jelzi ezt és igény szerint a papír továbbítás ilyenkor teljesen meg is állhat a probléma elhárításáig.

 

Többpéldányos indigós papírok, útlevelek beolvasása nem probléma

A KV-SL3056 szkennerrel akár indigós, több példányos papírok is kezelhetők azáltal, hogy a papírpályán az adagolást egy kapcsolóval átállíthatjuk manuális adagolásra.

 

  

 

Manuális adagolás esetén a fékezőgörgő eltávolodik a behúzó görgőtől, így lehetővé válik a többpéldányos indigós papírok, vagy akár füzetek, útlevelek*, vagy más nem szétszedhető dokumentumok beolvasása is. (* Maximálisan 2,6 mm vastagságig.)

 

 

Közvetlen gomb a borítékok vagy öntapadós jegyzetek szkenneléséhez

A KV-SL3056 szkenner rendelkezik egy „Skip” gombbal is, ami borítékok szkennelésekor rendkívül hasznos.

 

A lapok adagolása során amennyiben az adagolóban lévő ultrahangos szenzor a papírbehúzást leállítja amiatt, hogy több lap behúzását érzékelte (a borítékot is így érzékeli), úgy mindössze csak a szkenneren lévő „Skip” gombot kell megnyomnunk és a boríték is beolvasásra kerül ezáltal.

 

Vékony, hagymahéj vastagságú papírok szkennelése

A Panasonic KV-SL3056 szkennerek papírkezelése lehetővé teszi, hogy akár vékony, hagymahéj vastagságú papírokat is könnyedén digitalizálhassunk, hiszen a szkennerrel 0,04 mm-től 0,5 mm vastagságig terjedő papírok is feldolgozhatók manuális beavatkozás nélkül.

 

Plasztikkártyák szkennelése

 

A KV-SL3056 szkennerrel nemcsak hagymahéj vastagságú papírokat, hanem akár plasztikkártyákat (bankkártya, lakcímkártya, személyi igazolvány, pontgyűjtő kártyák, tagsági igazolványok, stb.) is szkennelhetünk, hiszen lapadagolójába akár három dombornyomott plasztikkártyát (ISO 7810 ID-1) is betehetünk, majd beolvashatunk.

 

EKG, vagy más hosszú dokumentumok szkennelése

 

Az EKG is dokumentum, hiszen digitális megőrzése ugyanúgy fontos, mint egy számla, vagy más üzleti dokumentumé. KV-SL3056 szkennerrel az átlagosnál hosszabb dokumentumok (EKG, szeizmogramok, stb.) is digitalizálhatók, hiszen korlátlan hosszúságú dokumentumot tudunk beolvasni vele.

 

Vegyes dokumentumok egy kötegben való szkennelése          

A Panasonic KV-SL3056 szkenner automata lapadagolójába keverve tehetünk különböző típusú, méretű, vastagságú dokumentumokat, így akár számlákat, űrlapokat, csekkeket, tértivevényeket és plasztikkártyákat is feldolgozhatunk vele egy beolvasással.

 

 

Beolvasás egyetlen gombnyomással (One Touch)

A Panasonic KV-SL3056 szkennerrel lehetőség van a legtipikusabbnak nevezhető napi feladatok beállításainak eltárolására, melynek során a szkennelési mód, fájlformátum, felbontás, stb. mind eltárolhatók és előhívhatók. Ennek segítségével az elmentett beállításokkal a szkennelés azonnal indítható, nem szükséges minden alkalommal ugyanazokat a beállításokat elmenteni.

 

 A szkenneren maximálisan 9 különböző tipikus feladat és az ezekhez tartozó szükséges beállítások menthetők el, melyet a kezelőpanelen tudunk kiválasztani.

 

Beolvasás síkágyról

 

Amennyiben olyan dokumentumokat szeretnénk digitalizálni, melyek nem szkennelhetők az automata lapadagolóval (nemzeti színű szalaggal összekötött közjegyzői okiratok, kötött, vagy spirálozott füzetek, stb.), úgy ezeket a Panasonic KV-SL3056 síkágyáról könnyedén beolvashatjuk.

A Panasonic KV-SL3056 szenzorral érzékeli, hogy mikor nyitjuk fel a síkágy fedelét, vagy mikor hajtjuk le, így a síkágyról történő kötegelt szkennelés termelékenysége jelentősen felgyorsítható azáltal, hogy a síkágy fedelének lehajtásával az újabb beolvasás azonnal indul, anélkül, hogy bármilyen gombot külön meg kellene nyomnunk.

A Panasonic KV-SL3056 szkennerrel lehetőség van több dokumentum egyszerre történő beolvasására is. A szkenner síkágyára helyezett több dokumentumot egy beolvasással, mindegyik dokumentum méretét automatikusan felismerve, automatikusan kiegyenesítve, automatikusan körbe vágva képes elmenteni, mellyel szintén a termelékenység növelhető.

Amennyiben olyan dokumentumokat szeretnénk digitalizálni síkágyról, melyek rendkívül vékonyak és a hátoldalon lévő tartalom (szöveg, képek, stb.) is átlátszódik a beolvasandó oldalra, úgy ezt elkerülhetjük a fehér háttérszín helyett fekete háttérszín használatával. A Panasonic KV-SL3056 szkennerben a síkágy háttérszíne bármikor váltható fehérről feketére, vagy fordítva.

 

Képfeldolgozás magas fokon

A Panasonic KV-SL3056 szkenner beépítve tartalmaz olyan technológiákat, melyek biztosítják, hogy a beolvasott dokumentumok automatikusan a legjobb minőségben kerüljenek be a rendszerbe. A technológiák gondoskodnak arról, hogy a dokumentumról csakis a hasznos információ legyen beolvasva, az viszont minél nagyobb hatásfokkal. A Panasonic KV-SL3056 szkennerrel az esetlegesen ferdén beolvasott dokumentumok képei automatikusan kiegyenesítve kerülnek be a rendszerbe, valamint a dokumentumok körül található fekete keretek egyből eltávolításra kerülnek. Mindegy, hogy a dokumentumokat milyen irányban tesszük a szkenner adagolójába (állítva, fektetve, hátoldalával), a szkenner a beolvasott lapok képét az azon található információk (szövegirány) alapján automatikusan olvasható pozícióban tárolja el.

A kötegen belüli váltakozó lapméretek esetén is csak akkora kép kerül beolvasásra amekkora maga a dokumentum. A szkenner az adagolóban keverve található színes és fekete-fehér dokumentumokat automatikusan meg tudja különböztetni, majd a színes dokumentumokat színes, míg a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban képes beolvasni. 

 

Az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képét a rendszer felismeri és azok automatikus törlésre kerülnek.

 A dinamikus threshold (küszöbszint) technológia biztosítja azt, hogy a beolvasott dokumentumokról manuális beavatkozás szükségessége nélkül is automatikusan mindig a legjobb képminőséget kapjuk, függetlenül attól, hogy a kötegben lévő kevert méretű, típusú, vastagságú, szennyezettségű, típusú dokumentumok túl sötétek, túl világosak, vagy épp alig olvashatók.

A spirálozott dokumentumok, vagy leporellók digitalizálása során a lapok oldalán lévő lyukak képére legtöbbször nincsen szükség, hiszen információt nem tartalmaznak. Ha ezeket is beolvassuk, úgy csak fájlméret növelő hatásuk van, ezért ezek a szkennerrel automatikusan eltávolíthatók.

Az esetlegesen szennyezett, kifakult, nehezen olvasható dokumentumok képén a zavaró háttérzaj elnyomásra, míg a szövegben lévő karakterek élei pedig kiemelésre kerülnek, aminek köszönhetően tisztább, könnyebben felismerhető, olvasható dokumentumokat kapunk.

 

Amilyen kicsi, olyan gyors

A Panasonic KV-SL3056 szkenner USB 2.0 interfésszel rendelkezik, ami könnyű, azonnali kapcsolatot és gyors adatátviteli sebességet biztosít a szkenner és a számítógép között. A szkenner könnyedén megbirkózik a legkülönfélébb dokumentumokkal, melyeket akár 45 lap/perc sebességgel, kétoldalas beolvasás esetén pedig maximum 90 kép/perc sebességgel tudunk beolvasni. Kötegelt feldolgozás esetén nincsen szükség a dokumentumok előzetes szortírozására, így rendkívül sok időt és munkát tudunk megtakarítani. A feldolgozó alkalmazás igényeitől függően színes, szürkeskálás, monokróm, vagy esetleg MultiStream üzemmódban tudjuk beolvasni a dokumentumokat.

 

Intelligens dupla behúzás érzékelés

A Panasonic KV-SL3056 szkenner memorizálja azokat a dokumentumokat, amik esetében a dokumentumokon lévő öntapadós matricák, ráragasztott fényképek, vagy más miatt a szenzor dupla behúzást érzékelt, majd azok ignorálásra kerültek. Így amennyiben a kötegben több ilyen típusú dokumentum található, akkor a szkenner képes az ultrahangos szenzort ezek beolvasásának idejére automatikusan kikapcsolni. 

 

Könnyen integrálható

A Panasonic KV-SL3056 szkenner rendkívül kis helyet foglal el az asztalon és nagyon könnyedén integrálhatók egy rendszerbe, hardver-és szoftver oldalról egyaránt. A szkennerek USB 2.0 interfésze biztosítja, hogy a legtöbb számítógéphez külön szerelés nélkül azonnal csatlakoztathassuk, a szkennerhez szállított szoftverek és illesztő programok pedig gondoskodnak róla, hogy bármilyen TWAIN vagy ISIS meghajtón keresztül működő applikáció képes legyen azonnal fogadni a szkenner által beolvasott dokumentumokat. A szkennerekkel természetesen alapáron érkeznek a TWAIN és ISIS meghajtók, valamint számos célorientált szoftver, melyek egy egyszerű meghajtóhoz képest már hatékony munkát is tesznek lehetővé.

 

Dokumentumok archiválásra tervezve     

Mint az ismeretes, a dokumentum szkennerek esetében nem képet olvasunk ahol a beszkennelt fénykép színhűsége és a nagy felbontás a fontos, hanem a dokumentumon található információ az érték számunkra. Az hogy az adott információ milyen színű háttéren van, az információ tartalmának és a feldolgozás szempontjából lényegtelen. Amennyiben a feldolgozás folyamatában szükségünk van a színes formanyomtatványok bizonyos részeinek az elhagyására (színkiejtés) akkor ez a kisebb fájlméretek és a jobb feldolgozhatóság szempontjából bármikor megoldható.

 

Célorientált alkalmazások     

A Panasonic KV-SL3056 szkennerrel nemcsak a szükséges TWAIN és ISIS meghajtókat kapjuk, hanem az Image Capture Plus beviteli alkalmazást is, mely az egyszerű meghajtókhoz képest a produktív feldolgozást is lehetővé teszi.

 

Panasonic Image Capture Plus egy olyan, a szkennerekkel szállított professzionális szkennelő alkalmazás, amely a különböző szkenner beállítások mellett képes automatikus job szeparációkra, szeparátor lapok segítségével. Az automatikus szeparációknak köszönhetően a szoftver képes a szkenner adagolójába ömlesztve helyezett dokumentumokat tartalom alapján figyelni és az összetartozó dokumentumokat azonos mappába menteni, vagy a fájlok neveit a felismert szövegmező tartalma alapján előállítani.

A szoftver képes a beolvasandó lapokon egy megadott zónában (Zone OCR), vagy a teljes oldalon szöveg felismerésére, majd igény szerint a kiolvasott tartalmat (szöveget) az előállítandó fájlnevek automatikus képzésére használni.

 

Szkennelési technológia:

3 db független CIS (Contact Image Sensor)

(2 db az automata lapadagolóban, 1 db a síkágyban)

Felbontás (kimeneti):

1-600 dpi (1 dpi lépésenként állítható) Maximum: 1.200 dpi

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási sebesség (egyoldalas):

45 lap/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Beolvasási sebesség (kétoldalas):

90 kép/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Beolvasási sebesség (síkágyról):

1,5 másodperc (A4, 300 dpi, színes)

Kimeneti módok:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes, MultiStream

Képfeldolgozás:

Színkiejtés (tetszőleges színre), JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, Moiré eltávolítás, dinamikus küszöbszint (Threshold), automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, automatikus fényerő és kontraszt beállítás, tartalomtól függő automatikus elforgatás, kiegyenesítés, automatikus vágás, tükrözés, szamárfül detektálás, perforáció képének eltávolítása, automatikus színfelismerés, gamma korrekció.

Lapadagoló (ADF) kapacitása:

100 lap (A4, 80 g/m2)

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Van (Ultrahangos szenzorral)

Borítékok szkennelése:

Igen (Közvetlen jóváhagyó „Skip” gombbal)

Dokumentum méret:

DIN A8 - DIN A4 (48mm x 54mm - 216mm x 5.588mm)

Dokumentumok vastagsága:

20 – 413 g/m2

Plasztikkártyák:

Dombornyomott és sima (ISO 7810 ID1) max 0,78 mm vastag

Interfész:

USB 2.0 (kábel mellékelve)

Kijelző:

7 szegmenses LED

Mellékelt szoftverek (Windows):

Meghajtók (TWAIN / ISIS ), Image Capture Plus OCR motorral, User Utility, Scan Button Settings Tool

Tápfeszültség:

100-240 V / AC

Teljesítmény felvétel:

37 W (10 W standby)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

308 x 300 x 650 mm

Tömeg:

6,7 kg (hálózati adapter nélkül)

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

5-35 C°

Relatív páratartalom (üzem alatt):

20-85 % RH (páralecsapódás nélkül)

Napi terhelhetőség:

6.000 lap/nap

Kopóanyag készlet (KV-SS061)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Panasonic KV-SL3056 szkenner gumigörgői a felhasználók által is könnyen hozzáférhetők, így karbantartásuk a megfelelő tisztítókészletek segítségével könnyedén megoldható. A rendszeres karbantartással csökkenthetőek a szkennerleállások, a szkennerhez szükséges tisztítókészletek cégünknél rendelkezésre állnak.

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész kittet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

Külső síkágy (KV-SS081)

A Panasonic szkennerekhez opcionálisan A4 méretű külső síkágyat is lehet külön csatlakoztatni, mely bármikor leválasztható. Sokszor előfordul például, hogy szükségünk van síkágyas szkennerre a dokumentumok állaga, vagy más a szokásostól eltérő egyéb tulajdonsága miatt, azonban sokszor előfordul az is hogy a síkágyra huzamosabb ideig nincsen szükségünk és csak a helyet foglalja az asztalon.

A Panasonic szkennereknél ez a probléma megoldott, hiszen a síkágyas kiegészítő bármikor szükség szerint csatlakoztatható, vagy leválasztható. A Panasonic KV-SL3056 szkenner rendelhető csak lapadagolós kiszerelésben is, majd a későbbiekben bármikor vehetünk hozzá síkágyat, így a beruházás is jobban optimalizálható.

 

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

 

Hálózati kiegészítő

A Panasonic KV-SL3056 szkenner USB 2.0 interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Panasonic KV-SL3056 szkennerhez a SILEX USB Device Server, hálózati kiegészítőket javasoljuk.

scrollUp