Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

E-tanusítás

Varga Illés Levente
Létrehozva: 2016-06-17 / módosítva: 2016-06-20

2013 eleje óta az építmények használatbavétele, eladása vagy bérbeadása előtt energetikai tanúsítványt kell készíttettetni, amit a tanúsító szakember az e-tanúsítás nyilvántartásba tölt fel és ott hitelesít. A hitelesítés részeként az e-tanúsítás alkalmazás a feltöltött tanúsítványt egyedi azonosító számmal látja el és egységes szerkezetű borítólappal egészíti ki. A tanúsító az így kiegészített tanúsítvány dokumentumot adja át a megrendelőjének. A feltöltött tanúsítványokat a Magyar Mérnöki Kamara rendszeresen, éves ellenőrzési terv szerint ellenőriz.

 

Az e-tanúsítás lehetőséget nyújt az elkészült energetikai tanúsítványok lekérdezésére, valamint a tanúsító szakemberek számára a tanúsítványok rögzítésére. A tanúsító szakembereknek első bejelentkezéskor az Ügyfélkapus azonosítással történő belépés után a 'Tanúsító profil karbantartás' menüpont alatt egy adatlapot kell kitölteniük.

 

A rendszer elérhetősége, részletes leírása: https://entan.e-epites.hu

 

scrollUp