Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Honvédelmi, katonai építmények nyilvántartása

Létrehozva: 2017-02-02 / módosítva: 2017-02-02

A sajátos építményfajták körébe tartozó honvédelmi és katonai célú építményekre vonatkozó építésügyi hatósági engedélyezési eljárások szabályairól szóló 40/2002. (III. 21). Korm. rendelet hatálya alá tartozó építményekre ezen a területen is elmondható, hogy az általános szabályok alkalmazása jellemző, két kivétellel:

  1. honvédelmi és katonai célú ingatlanok nyilvántartását vezető katonai szervezet – jelenleg a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága - vezeti az építmény-nyilvántartást,
  2. Országos Építésügyi Nyilvántartásba nem kell a telkek épületfeltüntetési vázrajzát feltölteni.

 

 

scrollUp