Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Egyszerű bejelentés 300m2 körül

Magyar Mária
Létrehozva: 2016-10-28 / módosítva: 2018-07-30

Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (Étv.) és a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet lakóépületek létesítése esetében bevezette az egyszerű bejelentés jogintézményét. 

 

A lakóépület fogalmát már sokszor sok helyen és sokféleképpen definiálták és használták. Az egyszerű bejelentés hatálya alá tartozó esetekben az építésügyi jogszabályok ugyan nagyon pontosan körbeírják, mit is értsünk alatta, azonban nem árt ha az egyszerű bejelentésnek minden elemét részletesen körbejárjuk, célul tűzve ki, hogy megfelelő segítség legyen mindazoknak, akik az egyszerű bejelentéssel megvalósuló lakóépület-építésében részt vesznek.

 

 
 
scrollUp