logo

Bemutatjuk legújabb könyvünket!

Örömmel fogadta a szakmai közönség a TERC Kft. könyves standját a Construmán, ahol az első napon jelent meg az Energiatudatos építészet 2.0. Szerzői Zöld András professzor és két fiatal tanítványa, Szalay Zsuzsa és Csoknyai Tamás. A régóta hiánycikként keresett könyv új, bővített kiadása tartalmazza az épületenergetika területén az elmúlt közel húsz év változásait. A könyvet a szakmai közönségnek 2016. május 5-én 17 órakor mutatjuk be a MUT székházában (1094 Budapest, Liliom utca 48.), ahol az érdeklődők a szerzőkkel és a kiadóval kötetlen beszélgetés keretében találkozhatnak. A korlátozott férőhelyre tekintettel a részvételi szándékot a http://goo.gl/forms/R7PNXxyfRI helyen kérjük előzetesen jelezni.

 

Áprilisban megjelent az 1950–2010 között született 50 ikonikus épület elemzését tartalmazó, A modern építészet elemei. A szerzők szöveggel és magyarázó ábrákkal értelmezik az épületek lényegét, ami az elhelyezkedésében, funkcióiban, tömegarányaiban, szerkezeti rendszerében, világítási adottságaiban, részleteiben, ezek együttes hatásában keresendő. Elolvashatjuk többek között a sidney-i Operaház, a New York-i Guggenheim Múzeum, a stuttgarti Staatsgalerie, a londoni Lloyd's, a párizsi Arab Intézet vagy a valsi termálfürdő értelmezését.

 

Hamarosan megjelenik a Historizmus című kötet. Kalmár Miklós a 19. század historizmusáról, a kialakuló polgári társadalom építészetéről szóló könyve Az építészet története című sorozat ötödik darabja. A szerző húsz éve a korszak előadója a Műegyetem Építészettörténeti tanszékén. Ez az a kor, amikor Magyarország is jelentős eredményeket tud fölmutatni, amikor Budapest világvárossá fejlődött. A gazdag ábraanyaggal illusztrált mű elsősorban egyetemi tankönyv, de a korszak iránt érdeklődők szinte minden fontos épületet megtalálhatnak benne.

scrollUp