logo

ÖN Adattár

Már csak egy karbantartott normagyűjtemény áll az építőipar rendelkezésére:
az Összevont Építőipari Normarendszer!

 

A TERC Kft. hosszú évek eredményeként alakította ki saját rendszerét, amelynek alapját a szakmai jogelődje, a FÜTI FÉMIR és KISÜZEMI normagyűjteményei, valamint egyéb jellegű szakmai árjegyzékei biztosították. 1994-ben jelentettük meg az Egységes Építőipari Normarendszert (ÉN) és annak Kisüzemi változatát (ÉNK).

 

2005-től kezdve az európai unió általános direktíváinak megfelelő, műszaki értékekkel, táblázatokkal kiegészített, új struktúrájú Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) adattárai folyamatosan jelentek meg a hagyományos és a korábban a normagyűjteményekben nem szereplő munkanemek tekintetében is.

2022-ben a könyvformában is megjelent 69 munkanemben szereplő tételek és tételváltozatok száma már meghaladja a 370.000-et, és félévente több százzal tovább bővül.


A normagyűjtemények adatállománya szervesen kapcsolódik az anyagadattárhoz, mivel minden egyes anyagnorma mögött megtalálhatók az adott termék műszaki és árparaméterei. A több mint 186 000 tételes anyagadattár árait folyamatosan karbantartjuk, amelyet szerződött partnereink az interneten keresztül naprakészen, illetve negyed-, fél-, évenkénti és 2022-től már havonta (vagy a TERC-ETALON programban még ennél is sűrűbben) aktualizálhatnak.
 

Időközi árfrissítések megtekintése

Sikeres közbeszerzési eljárás elnyerése után 2007 óta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal - MVH (2020-tól Magyar Államkincstár Mezőgazdaság és Vidékfejlesztés - MV) az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott, nemzeti és közösségi támogatással megvalósuló, építéssel járó beruházások költségvetéseinek realitásvizsgálatánál kötelező jelleggel a TERC Kft. adatbázisát alkalmazza ÉNGY elnevezéssel.

 


Kérdése van?
Gáspár Levente
Gáspár Levente
Okl. épületgépész mérnök, adattárfejlesztési vezető
levente.gaspar@terc.hu
+36 20 929 4619
Kiss Dalma
Kiss Dalma
Építész
dalma.kiss@terc.hu
+36 70 670 5192
Németh Antal
Németh Antal
Okl. villamosmérnök, adattár-fejlesztési munkatárs
antal.nemeth@terc.hu
+36 20 464 4374
Atkári Erika
Atkári Erika
Szakinformációs- adminisztratív vezető
erika.atkari@terc.hu
+36 70 670 5191
Kovácsné Balogh Krisztina
Kovácsné Balogh Krisztina
Adattárfejlesztési munkatárs
krisztina.balogh@terc.hu
+36 20 915 5835
scrollUp