logo

Ingyenesen letölthető könyvek

A magyar Országház

A magyar királyi kormány megbízásából és Steinbausz László, Heidrich László, Bayer Béla, Lázár Imre, és Santhó István közreműködésével írta és szerkesztette Pilisi Neÿ Béla. Pilisi Ney Béla építész, esztéta, művészettörténész, író, publicista; a Magyar Mérnök és Építész Egylet Közlönye, valamint az Építő Ipar szerkesztője; kereskedelmi miniszteri tanácsos, az Országház műszaki ellenőri hivatalának vezetője volt. Az Országház 1885–1904 közötti építéséről illusztrációkkal ellátott, részletes leírást készített, ami hatalmas méretű díszkötésű könyv formájában valószínűleg 1906-ban jelent meg három nyelven (magyar–német–francia).

terc szakkönyek

Pilisi Neÿ Béla: A magyar Országház című könyv 1906-os kiadásának digitális publikálása a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

A könyv online megtekintése/letöltése.

 

Letölthető régi könyvek 

Térítésmentesen (akár regisztráció nélkül is) letöltheti azokat a régi könyveket (PDF formátumban), amelyek a jelen kor szakemberének is hasznos és érdekes információkkal szolgálnak.

28 digitalizált régi építészeti szakkönyvekből válogathat főleg a formatan, az anyag- és szerkezettan valamint a várostörténet témakörből.

A könyv online megtekintése/letöltése.

 

Letölthető TERC könyvek

Korábban már megjelent öt TERC könyv ingyenesen letölthető pdf formátumban a TERC honlapjáról. Az Iparművészet 1100 fokon 2002-ben, Az épületakusztika alapjai 2003-ban, a Minőség című kötet pedig 2006-ban jelent meg a TERC Szakkönyvkiadó gondozásában. A három könyv digitális kiadása az NKA támogatásával valósult meg.

Tovább a "TERC-könyvek" letöltési oldalára.


Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Pető Katalin
Pető Katalin
Kereskedelmi munkatárs - Ybl jegyzetbolt
katalin.peto@terc.hu
+36 30 381 66 93
scrollUp