logo

Rólunk

A TERC Kft. három évtizede áll az építőipar szolgálatában!
 

A TERC Kft-t 1990-ben 3 barát („TERC”) alakította, 1 millió forintos törzstőkével. Jelenleg a kft. törzstőkéje 113 millió forint, amelyen túlmenően jelentős vagyonnal is rendelkezik. „Családi vállalkozás”, mivel tulajdonosai az alapító ügyvezető igazgató, valamint családtagjai.

A TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. működésének kezdete egybeesett a magyar építő- és építőanyag-ipar szerkezeti átalakulásával, amely az állami nagyvállalatok felbomlásával, a tevékenységek decentralizálásával, a munkaviszonyok megváltozásával, illetve a termékstruktúra műszaki korszerűsítésével, kibővítésével jellemezhető. Vállalkozásunk 30 éve áll egyre bővülő szolgáltatási, értékesítési tevékenységeivel partnerei rendelkezésére, ezért az építőipar, az építőipari információ, valamint az informatika területén dolgozó szakembereknek nagy valószínűséggel nem kell bemutatnunk a TERC Kft.-t. Társaságunk minden évben több mint 10.000 partnerrel áll kapcsolatban, akik között építőipari tervezők, beruházók (megrendelők), mérnöki irodák, kivitelezők, építési műszaki ellenőrök, felelős műszaki vezetők, szakértők, az építésfelügyelet területén dolgozók egyaránt megtalálhatók. A TERC Kft. (mint az 1965-ben a fenntartással foglalkozó építőipar bázisintézeteként alapított Fővárosi Építőipari Üzemgazdasági és Ügyviteltechnikai Iroda – FÜTI – ez irányú szakmai jogutódja) tevékenysége alapvetően az építőipari szakmai kiadványok - Normagyűjtemények, Egységárgyűjtemények, Anyagárjegyzékek -, valamint ezeken alapuló építőipari vállalkozói programrendszerek készítésére, forgalmazására irányul, illetve egyéb építőipari információs szolgáltatásokat nyújt. 2020-ban a TERC Kft. bár csak 30 éves, de jogutódlással már 55 év tapasztalatával rendelkezik.

 

Étkezőasztaltól az Építőipari Szellemi Központig!


Az étkezőasztalról indított vállalkozás saját tulajdonú lakásban, később bérelt, növekvő alapterületű irodákban folytatta tevékenységét a sokak által is jól ismert XIII. kerület, Népfürdő u. 17/A. szám alatt. 1996-ban jelentős előrelépést jelentett a privatizáció során a FÜTI vállalat jogutódjának átadott, az I. kerület, Kuny Domonkos utcai irodaház IV. emeletére történt átköltözés. A TERC Kft. 1997-ben vásárolta meg Budapest-Zugló Önkormányzatától a korábban óvoda-bölcsőde céljára használt, évek óta kihasználatlanul álló, műszakilag elavult, XIV. kerület, Pillangó park 9. szám alatti ingatlant. Zugló frekventált helyén lévő, 1.300 m2 hasznos alapterületű, földszint +1 emeletes épület átalakítása, teljes építészeti és épületgépészeti felújítása után Magyarországon elsőként 1998-ban megnyitotta a TERC Irodaházban az Építőipari Szellemi Központot. Egyre szélesedő szolgáltatásokkal (építőipari szakkönyvkiadó üzletág, felnőtt oktatás, CAD Stúdió, dokumentum archiválási üzletág) áll azóta is partnerei rendelkezésére. 

 

30 éve, 40 000 partnerünknek, napról napra jobbat nyújtunk!
 

Az építési információk átadása az elmúlt évtizedek során jelentős mértékben megváltozott, fejlődött. A hagyományos tájékoztatási formák (kiadványok, újságok, rádió, televízió stb.) mellett megjelent és ma már mindent elsöprő mértékben teret hódított az internet által nyújtott gyors, széles körű és naprakész információáramlás. Ennek a tendenciának megfelelve vállalkozásunk is egyre több szolgáltatást kíván kizárólag az interneten keresztül biztosítani, ezért kérjük Önöket, hogy honlapunkat (www.terc.hu) igényeik szerint használják napi munkájukban, amelyen az elmúlt évben több mint 200.000 érdeklődő „szörfözött”. Szerteágazó tevékenységünk kapcsán igen szoros kapcsolatot alakítottunk ki az építésügy irányító szervezeteivel, a kamarákkal, a szakmai szövetségekkel és egyesületekkel, amelyek hasznos tanácsaikkal folyamatosan segítik munkánkat. Természetesen fejlődésünk alapkövei ügyfeleink, akik a kezdetektől fogva véleményeik, ötleteik, olykor kritikai észrevételeik megküldésével hozzájárulnak terveink megvalósításához. Talán szerénytelenség nélkül elmondhatjuk, hogy különösen az utolsó tíz év kiemelkedő sikereit nem érhettük volna el, ha partnereink folyamatos kontrollja mellett nem a legmagasabb színvonalon végeznénk szolgáltató tevékenységünket. Az elnyert díjak, kitüntetések kötelezettséget is jelentenek vállalkozásunk valamennyi munkatársa számára, munkánkat vevőink megelégedésére még magasabb színvonalon kell a továbbiakban is ellátnunk.


scrollUp