logo

Ricoh fi-70F

118 750 Ft + Áfa
db Kosárba Rendelésre

Az okmány is dokumentum

Mint az köztudott, számos olyan intézmény van, ahol nemcsak átlagos irodai dokumentumokat (számlák, faxok, megrendelések, szállítólevelek, stb) kell feldolgozni, hanem plasztikkártyákat, vagy éppen személyes okmányokat, archiválás céljából. Sok esetben egy plasztikkártya ugyanolyan üzleti dokumentumnak minősül, mint egy faxon jött megrendelés, vagy egy csomaggal jött szállítólevél, azonban a plasztikkártyákat a vastagságuk és anyaguk miatt sok szkennerben nem lehet görgős adagolón keresztül beolvasni, ezekhez mindenképpen síkágyra van szükség. Okmányirodáknál, bankoknál, biztosítóknál sokszor van szükség igazolványok, vagy más kisméretű dokumentumok archiválására, azonban a dokumentum szkennerek minimum A4-es méretűek voltak ez idáig, a legtöbbjük pedig csak lapadagolós változatban volt elérhető.

Ezen problémán segít a Ricoh okmány szkennere az fi-70F (PA03841-B001), mely méretben, integrálhatóságban és nem utolsósorban képfeldolgozási képességeiben ugyanolyan dokumentum szkennernek számít, mint nagyobb méretű testvérei. • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók
 • A6-os méret, okmányok, plasztikkártyák szkenneléséhez
 • 24 bit RGB színes szkennelés, akár 600 x 600 dpi fénykép minőségben is
 • Monokróm vagy szürkeskálás szkennelés 1 másodperc alatt (A6@200dpi mono)
 • Színes szkennelés 1.3 másodperc alatt (A6@200dpi RGB)
 • PaperStream IP (TWAIN /ISIS) és PaperStream Capture szoftverekkel szállítva
 • Választható RGB színkiejtés
 • Hálózati adapterrel vagy USB 2.0 interfészről egyaránt használhat

PDF adatlap

Kicsi a gyors, de erős

 

Az fi-70F rendkívül kis helyen elfér, hiszen a szkenner méretei 234 x 145 x 40 mm, ezzel a világ legkisebb dokumentum szkennerének számít. A szkenner erőssége, hogy kis mérete ellenére fel van ruházva minden olyan tulajdonsággal, mint ami a nagyobb dokumentum szkennerekre jellemző. Ilyenek például a programból konfigurálható beépített piros/zöld/kék színkiejtés, az automatikus ferdeség-korrekció, a keret eltávolítás, az élsimítás, vagy a három fokozatban (low, mid, high) szabályozható szövegkiemelés. A szkenner automatikusan felismeri a dokumentum méretét és fekete-fehér üzemmódban különböző küszöbszinteket (Threshold) is beállíthatunk. A Ricoh fi-70F monokróm, vagy szürkeskálás üzemmódban egyetlen másodperc alatt beolvas egy A6-os méretű dokumentumot, ez színes üzemmódban sem tart tovább 1.3 másodpercnél. 

Kártyák, bérletek, tagsági igazolványok mindenhol

A Ricoh fi-70F nemcsak okmányok, vagy igazolványok szkennelésére alkalmas, hanem bármilyen más kártya méretű, vagy A6-os méretnél (148 x 105 mm) nem nagyobb dokumentumok archiválására.

 

 

Az fi-70F síkágyára könyvszerű igazolványokat is helyezhetünk, hiszen a síkágy fedele levehető, így a vastagabb dokumentumok beszkennelése sem akadály.

A Ricoh okmány szkennere ideális megoldás bankok számára (hitelszerződések megkötésekor), biztosítók számára (assistant kártyák, kötelező gépjármű biztosítások kártyái), egészségügyi intézmények számára (TAJ kártyák), autólízingeléssel foglalkozó cégek, video kölcsönzők (tagsági igazolványok) számára, szállodák recepcióihoz, benzinkutakhoz, közlekedési vállalatok számára (buszbérletek, vagy más igazolványok), színházak (színházbérlet), vagy éppen a határőrség számára. Természetesen ezeken kívül számtalan terület van, ahol az fi-70F rendkívüli módon tudja segíteni az üzleti folyamatot. Gyógyszertárakban, repülőtereken (check-in, boarding), GSM boltokban (előfizetői szerződés megkötésekor), stb. Mint az látható a Ricoh fi-70F felhasználási területei igen tágak, hiszen a hagyományos igazolványokon kívül számos kártya méretű üzleti dokumentum van, melyeknek feldolgozása immár könnyedén megoldható.

 

A szkenner a legújabb fejlesztésű Fujitsu PaperStream IP képfeldolgozó szoftverrel érkezik, mely egyben tartalmazza a TWAIN és ISIS meghajtókat is. A PaperStream IP minden egyes beolvasott dokumentumról az arról kinyerhető legjobb képminőséget biztosítja, anélkül, hogy a meghajtóban előzetesen változtatni kellene a beállításokon. A PaperStream IP használatával a szövegfelismerő szoftverek hatásfoka jelentősen növelhető.

 

A szkennerrel szállított új generációs PaperStream Capture  egy olyan könnyedén használható szkennelő alkalmazás, mely az egyszerű szkenner beállításokon túl, alkalmas különböző felhasználói profilok létrehozására és kezelésére, vonalkódok felismerésére, dokumentumok szeparációjára, zóna OCR funkciókra, automatikus indexelésre, stb. A PaperStream Capture segítségével az egész digitalizálási folyamat könnyen kezelhetővé és áttekinthetővé válik a beolvasástól az indexelésig.

Minőség

     Az fi-70F monokróm és színes üzemmódban is egyaránt magas (optikai 600 x 600 dpi) kimeneti felbontást biztosít. A szkenner a képbeolvasást színenként 8 bit helyett 16 biten végzi, így az eredmény jóval jobb minőségű lesz a hagyományos szkennerekhez képest. További lehetőség az automatikus hibajavítás, a szoftveren keresztüli gamma korrekció lehetősége, amely segítségével lehetővé válik különböző speciális dokumentumok feldolgozása is.

Interfész

 

 

Az fi-70F szabványos USB-2.0 csatlakozást használ, mely rendkívül könnyen integrálható a legtöbb mai számítógéphez.

Az fi-70F szkennert használhatjuk 220 voltos hálózati adapterről, vagy akár USB tápforrással is, így a szkenner akár autóban is használható egy hordozható számítógéppel.

 

 

Szkenner típusa:

Síkágyas dokumentumszkenner

Szkennelési technológia:

CMOS CIS

Fényforrás:

RGB LED

Felbontás (kimeneti):

50 - 600 dpi (1 dpi lépésenként állítható)

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási mód:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes

Beolvasási sebesség hálózati tápegységgel:

1,3 másodperc (A6, színes, 200 dpi)

0,9 másodperc (A6, szürkeskálás / F-F, 200/300 dpi)

Beolvasási sebesség USB tápforrásról:

2,0 másodperc (A6, színes, 200 dpi)

2,0 másodperc (A6, szürkeskálás / F-F, 200/300 dpi)

Háttérszín:

Fekete

Maximális dokumentum méret:

105 mm x 148 mm (A6)

Interfész:

USB 2.0 / USB 1.1

Szoftverek (alapárban):

PaperStream IP (TWAIN / ISIS) meghajtók, PaperStream Capture, PaperStream ClickScan szkennelő alkalmazás, Software Operation Panel

Tápfeszültség:

100-240 V (50-60 Hz)

Teljesítmény felvétel:

6 W (működés közben), Energy star üzemmód: 2 W

Méretek:

(magasság/szélesség/mélység)

40 mm / 145 mm / 234 mm

(lehajtott fedéllel)

Tömeg:

0,9 kg

Környezeti hőmérséklet:

5-35 Celsius

Relatív páratartalom:

20-80% páralecsapódás nélkül

 

Hálózati kiegészítő

A Ricoh fi-70F szkenner USB 2.0 interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Ricoh fi-70F szkennerhez a SILEX DS-510, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

 

Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp