logo

Scan Dimension SOL 3D

288 000 Ft + Áfa
db Kosárba Rendelésre

·        Asztali 3D lézerszkenner kis és közepes méretű (25-170 mm) tárgyakhoz

·        Pontosság 0,1 mm-ig

·        Könnyen használható (Plug and Play) 3D szkenner

·        Automatikus kalibrálást biztosító tárgyasztal

·        Teljes 3D modell alkotás

·        Automatikus kalibráció és hálózás korszerű szoftverrel

·        Bekapcsolás után azonnal üzemkész

 

PDF adatlap  • Részletek
  • Működési jellemzők

Vitathatatlan a 3D szkennerek térhódítása napjainkban. A tervezőasztaltól a gyártósorig számos olyan terület van, ahol egyre inkább nélkülözhetetlenné válnak.

A SOL 3D szkenner könnyen használható fizikai objektumok digitális másolatainak készítésére. A szkenner széleskörű felhasználási lehetőséget kínál. A digitalizált 3D modellt használhatjuk nyomtatáshoz, modellezéshez vagy további megosztáshoz.

A SOL 3D szkenner kicsi és könnyű, mely a század milliméter pontos lézeres letapogatás, és a professzionális képalkotás kombinációját használja. A tárgyasztal segít automatizálni a 3D szkennelési folyamatot. A szkennert vezérlő SOL szoftver hang- vagy szöveges üzenettel értesíti a felhasználót a következő lépésekről.

A digitalizált 3D objektumok közvetlenül a SOL szoftverben megtekinthetők, exportálhatók és így tovább szerkeszthetők tetszőleges 3D szoftverben.

A kamerán rögzített fehér LED megvilágítás és a lézeres letapogatás kombinációja lehetővé teszi sötétebb felületű tárgyak lényegesen jobb kezelését, mint a strukturált világítással dolgozó eszközök.

Hordozható és sokoldalú – a SOL 3D lehetőségei nagyobbak, mint gondolná!

Könnyedén készíthet digitális másolatokat valós tárgyakról a piacon elérhető legjobb ár-teljesítmény arány mellett. A SOL 3D szkenner kiemelkedő értéket biztosít a 3D technológia rajongóinak, amatőr felhasználóinak. A mellékelt, könnyen használható szoftver kalibrálást, valamint automatizált szkennelést és utófeldolgozást biztosít, például teljes pontfelhő-illesztést, háló-rekonstrukciót és textúrát.

A SOL tartalmazza a hardvert, szoftvert, hordtáskát, fedelet, kábeleket és egy mintatárgyat. A SOL 3D szkenner megfizethető, könnyen használható megoldást kínál valós objektumok digitális másolatainak készítésére.

Akár otthoni felhasználásra is

Egy 3D szkennerrel digitálisan is megoszthatja kreatív projektjeit. Amennyiben pedig rendelkezik 3D nyomtatóval, egy 3D szkennerrel sokkal érdekesebbé teheti projektjeit. A legáltalánosabb használat egy objektum új méretű vagy anyagú újbóli létrehozása, egy meglévő objektum szkennelése és új alkotássá alakítása, vagy a beolvasás referenciaelemként való felhasználása egy új 3D-s modellhez. Minden lehetséges. A SOL 3D munkafolyamata egyszerű: 3D szkennelés, mentés és exportálás. Az így létrejövő 3D-fájlok beépíthetők más projektekbe, 3D-ben nyomtathatók, vagy megoszthatók és online bemutathatók.

  • Szkennelje be az objektumot az egyszerű testre szabás érdekében
  • Nyomtassa ki a tervet, hogy tesztelje a formáját, színét vagy megjelenését
  • Ossza meg alkotásait online

Tervezés és prototípus készítés

A nyomtatásra kész szkennelésekkel alakítsa át tervének méretét és anyagát.

Vonzza magához a figyelmet online

A 3D szkenner lehetővé teszi egy alkotás szkennelését, hogy könnyen megosztható reprezentációt hozzon létre, amely felkelti a figyelmet a zsúfolt közösségi megosztások között. Akár a hétvégi ebédhez készült képviselőfánkot is beszkennelheti vele, hogy megoszthassa azt a közösségi oldalakon.

Kezelje gyűjteményeit

Legyen akár érme, akár ékszer, vagy más gyűjteménye, elérhetővé tudja tenni őket 3D katalógusban más gyűjtők számára, vagy akár biztosítási célú dokumentációként.

Méretezés, átméretezés

Reprodukálja egyedi társasjáték-figuráit, vagy változtassa meg az eredeti méretet, és használja más célra. Szkennelje be figuráit, és alakítsa virtuális modellekké online megjelenítéshez vagy játékhoz.

Modellezze vissza és készítse el saját alkatrészeit

A 3D szkennerrel egyszerűen rekonstruálhatók sérült tárgyaink, használati eszközeink szükséges alkotóelemei, a már beszerezhetetlen pótalkatrészek. A 3D szkenner tökéletes kiegészítő 3D nyomtatójához, ha nem rendelkezik 3D-s tervezési ismeretekkel, és csak egy alkatrész reprodukálása a cél.

A SOL 3D szkennerek gyártója a Scan Dimension, mely a Global Scanning egyik leányvállalata. A Global Scanning egy dániai székhelyű technológiai vállalat, amely 30 éves tapasztalattal rendelkezik a képrögzítési szektorban. Ez a kollektív tapasztalat áll a SOL 3D szkenner tervezése mögött, amelyet mindenekelőtt hordozhatónak, megfizethetőnek, könnyen használhatónak és precíznek terveztek.

 

 

 

SOL 3D szkenner

 

 

Rendeltetés:

Asztali 3D szkenner

 

 

Munkatávolság:

210 – 360 mm

 

 

Kamera felbontás:

5 MP

 

 

Maximális pontosság:

0,1 mm

 

 

Minimális tárgyméret:

25 x 25 mm

 

 

Maximális tárgyméret:

170 x 170 mm

 

 

Maximális tárgy tömeg:

2 kg

 

 

Szkennelési sebesség (3D):

Normál módban: 20 mp, Turbo módban: 10 mp

 

 

Textúrák / színek változtatása:

Igen

 

 

Kimeneti fájlformátumok:

OBJ, STL, PLY, DAE, XYZ

 

 

Kalibráció:

Automatikus

 

 

Behálózás:

Automatikus

 

 

Képalkotó technológia:

Lézeres háromszögelés és fehér fény

 

 

Interfész:

USB 3.0

 

 

Szoftverek alapárban:

(Internetkapcsolat szükséges)

SOL Creator a szkenneléshez

SOL Viewer a megtekintéshez, exportáláshoz

 

 

Szoftverek frissítése:

Automatikus (regisztráció szükséges)

 

 

Méretek:

504 x 166 x 281 mm (mély/széles/magas)

 

 

Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp