logo

Energiatudatos építészet 2.0

1999-ben jelent meg Zöld András professzor nevével fémjelzett Energiatudatos építészet c. könyv. Az első kiadás óta az épületenergetika területén számos változás történt.

Az eredeti könyv sikere alapján az új, bővített kiadás az Energiatudatos építészet 2.0 címet viseli, a forma és a külalak is egyezik a régivel. Az új ismeretanyaggal való bővítés lényegesen nagyobb terjedelemmel, gazdagabb ábraanyaggal és két, szakmai körökben ismert és elismert társszerző bevonásával történt.

A tudományos igényességgel megírt, de könnyen érthető kötet célja, hogy az olvasó, legyen akár építészeti, akár épületgépészeti szakirányú végzettségű vagy „csak” egy érdeklődő építtető, beruházó, döntéshozó, át tudja látni az energetika, a komfort, a környezetvédelem szempontjából is jó épületek létesítésének lehetőségeit és korlátait. A könyv segít abban, hogy a társtervezők tolmács nélkül értsék egymást. Ehhez áttekintést nyújtanak az építészeti koncepció, az épületszerkezet, az épületgépészet, a megújuló energiák hasznosítása, a városi terek néhány kérdése az életciklus-elemzés kérdéseiről és ezek összefüggéseiről szóló fejezetek.

Tovább az Energiatudatos építészet 2.0 című könyvünkre.

scrollUp