Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Felmérés az épületinformációs modellezés helyzetéről

Molnár Miklós Konrád|2017. július 11.

A Lechner Tudásközpont szakértői kollégái kérdőívvel mérik fel az épületinformációs modellezés hazai helyzetét.

 

Az épületinformációs modellezés (BIM) építőipari terjedésének fontosságát mutatja, hogy a közelmúltban számos kérdéssor, piaci felmérés látott napvilágot, amelyek a BIM alkalmazásának különböző aspektusait vizsgálták.

Az eddigi kérdéssorokat is megismerve a Lechner Tudásközpont készített egy átfogó kérdőívet annak érdekében, hogy az építőipari szereplők minél szélesebb körű részvételével az eddigieknél teljesebb képet kapjon a BIM magyarországi alkalmazásának jelenlegi állapotáról. A kérdőív sajátossága, hogy a tervezők és kivitelezők mellett az építési projekt életciklusainak további szereplőit is megszólítja – beruházók, projektmenedzserek, gyártók, üzemeltetők – illetve igyekszik a korábbiaknál mélyebben felmérni a projektrésztvevők BIM-mel kapcsolatos véleményét, tapasztalatait, problémáit.

 

A kérdőív itt érhető el.

 

A kérdőívek kitöltése teljesen anonim, az eredmények a feldolgozást követően – várhatóan 2017 augusztusában – nyilvánosan is közlésre kerülnek, illetve jelentősen hozzájárulnak a Lechner Tudásközpont vezetésével készülő BIM-irányelvek tartalmi kidolgozásához. A visszajelzések alapján könnyebben tervezhetővé válnak a BIM bevezetésének lépései, meghatározhatók a technológiával kapcsolatos ismereti hiányosságok és erősségek, illetve elérhető célok tűzhetők ki.

 

Amennyiben módjukban áll, kérem, töltsék ki, illetve terjesszék a kérdőív kitöltésének lehetőségét. Fáradozásukat előre is köszönjük!

 

scrollUp