logo

MÉSZ XXI. Nemzetközi Építészkongresszus

Március 8-án pénteken a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Dr. Koltai Jenő Sportközpontban tartja az Artifex Kiadó a Magyar Építőművész Szövetséggel közösen az idei, immár huszonegyedik Nemzetközi Építészkongresszust.

 

2017 tavaszán kezdődött Buda eddigi legnagyobb kampuszfejlesztésének, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem tervezése. 2020 augusztusában pedig megindult a Csörsz utcai tömb kivitelezése, egy sportcsarnok és több sportpálya építésével. Tervezője a Kádár Mihály vezette TSPC Csoport, akinek a nevéhez például a Millenáris Széllkapu Park, vagy a a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának új épülete is fűződik. A ZÁÉV Zrt. kivitelezésében 2023-ban készült el a komplexum.

 

A kongresszus témája: az értékalapú építészet. Kurátora Ulf Meyer német építészkritikus, aki a vitaindító előadást is tartja: „A kifejezés azt kívánja kifejezni, hogy »amit az emberek értékelnek, vagy ami fontos nekik«, az nemcsak tükröződhet az építészetben, hanem az alapja is lehet. Az építészek által tervezett terek és helyek befolyásolják az emberek cselekedeteit, gondolatait, hangulatát és érzéseit. Ha a tervezők értékelik az emberek, kultúrák és helyek közötti kapcsolatokat, akkor ez a tudatosság a tervezésben is kifejeződhet. Az, hogy az építészek »aktivistaként« viselkedhetnek-e, sőt kell-e viselkedniük, vagy sem, vita tárgyát képezheti. De azt a kérdést, hogy milyen szókincs a legmegfelelőbb az értékek közvetítésére, érdemes feltenni.”

A részletes program és a jelentkezés feltételei megtalálhatók:

https://artifexkiado.hu/termek-cikk/mesz-xxi-nemzetkozi-epiteszkongresszus-2024

 

A TERC Szakkönyvkiadó idén is ott lesz a konferencián, ahol a részvevők kedvezményes áron megvásárolhatják a kiadó szakkönyveit. Könyveinkről tájékozódhat: https://www.terc.hu/konyvek/sajat-kiadasu-konyvek

 

 

Kérdése van?
Lévai-Kanyó Judit
Lévai-Kanyó Judit
Szakkönyvkiadó üzletág vezető
judit.levai-kanyo@terc.hu
+36 20 914 7158
Augusztini-Szekeres Judit
Augusztini-Szekeres Judit
Kereskedelmi és marketingvezető
judit.szekeres@terc.hu
+36 20 464 4342
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Pető Katalin
Pető Katalin
Kereskedelmi munkatárs - Ybl jegyzetbolt
katalin.peto@terc.hu
+36 30 381 66 93
scrollUp