logo

Árváltozások kezelése a TERC V.I.P. rendszerben

Sokan várják adattárunktól és fejlesztő kollégáinktól a szinte lehetetlent. Ismerjék meg az ÖN árainak eredetét, a publikálás folyamatát és a frissítés lehetőségeit.

Az ÖN adattárban szereplő termékek / anyagok árai tájékoztató jellegűek, matematikailag képzett, súlyozott, átlagosított, nettó listaárak!

 

Kérjük, hogy nagy körültekintéssel kezeljék az árakat és tájékozódjanak a piacon az elmúlt időszakban tapasztalható drasztikus és többszöri alapanyag áremelkedés miatt. Az Euro ingadozása is nehezen követhető a szerződött gyártóink számára, nem tudják előre belekalkulálni a termékeik árába.

 

A TERC V.I.P. offline, hardverkulcsos költségvetés-készítő programunkban verziótól függetlenül egy fél éves frissítéssel 2 negyedévi adattári hozzáférés biztosított, így első lépésként mindenképpen ajánljuk a 2021 második negyedéves program és adattár verziójának frissítését:

 

  • Ezt az 'Ügyfélszolgálat' menü - 'TERC V.I.P. programcsomag' - 'Legfrissebb programcsomag telepítése' - 'A programból automatikusan' paranccsal végezhetjük el.
  • BRONZ verzió esetén sajnos további adattári frissítések nem érhetők el az ÖN rendszerében.
  • SILVER és GOLD verzió esetén a Klubtagsággal rendelkező felhasználóink számára számos kedvezmény mellett a klubtagság tartalmaz egy automatikus időközi ár frissítési lehetőséget, mely az adattári zárásokat követő 3 hónapos időszak közepén, általában a negyedéves publikálás utáni hónap vége felé (2021 második negyedévben 04. 21.-én) jelenik meg.
  • Az 'Ügyfélszolgálat' menüben válasszuk az 'Adattárak' - 'Klubtagoknak' - 'Időközi anyagár frissítés' menüpontot (SILVER verzió esetén még egy almenüt kell választani: 'Áradatok letöltése az internetről') 

 

  • Az ár betöltés végrehajtása után az új árak SILVER verzióban egy .ar6 kiterjesztésű ár állományból kerülnek a tételadattárba betöltésre és ezzel a tételek anyagegységárában történik meg a módosítás.
  • GOLD verzió esetén az erőforrások árainak aktualizálása egy .ar7/.lzh kiterjesztésű fájl betöltésével történik. Az új árak a tételek költségvetésbe történő felvétele után, az árazás funkció végrehajtásával kerülnek beolvasásra. Ehhez érdemes ellenőrizni a költségvetés alapadatainál az 'Azonnali árazás' beállítás bekapcsolását.

A GOLD rendszerben lévő erőforrások további felhasználását bemutató szemináriumi videó anyagunkat ezen a linken érhetik el:  Megnézem


Kérdése van?
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
+36 70 670 5198
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
+36 20 318 3683
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 70 670 5195
Szakács Sándor
Szakács Sándor
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
support@terc.hu
+36 70 670 5193
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 20 401 5434
scrollUp