logo

Felhasználói feltételek

A TERC KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

TERC ONLINE SHOP ÜZLETSZABÁLYZATA

 

Az eladó cégadatai:

 

TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (a továbbiakban: TERC Kft.)

Székhelye: 1149 Budapest, Pillangó park 9.

Levélcím: 1149 Budapest, Pillangó park 9.

Nyilvántartást vezető bíróság: Fővárosi Bíróság mint cégbíróság

Cégjegyzékszáma: Cg. 01-09-875405

Adószáma: 10434268-2-42

Csomagküldő kereskedelem nyilvántartási száma: 3033.

Telefonszám: 06 (1) 222-2402, 06 (1) 222-2403, 06 (1) 222-2404

Fax: 06 (1) 222-2405

Web: www.terc.hu

e-mail: terc@terc.hu

Az eladó társaság úgy nyilatkozik, hogy jelen adatszolgáltatása megfelel az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény előírásainak.

 

A szerződés tárgya

A jelen szerződés tárgyát képezi a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. internetes áruházában (TERC Online Shop) közzétett, eladásra kínált valamennyi termék. A termékek főbb jellemzőit, tulajdonságait az adott termék melletti ismertető leírás tartalmazza.

A jelen üzletszabályzatban foglaltak és a weboldalon feltüntetett árak kizárólag a termékek TERC Kft-től történő megvásárlása esetén érvényesek. A Megrendelő a regisztrációval, illetve a megrendeléssel tudomásul veszi és elfogadja a jelen üzletszabályzatban foglalt valamennyi vásárlási feltételt.

A TERC Kft. jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen üzletszabályzatot bármikor, külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdődően hatályosak.

Árváltoztatás esetében a változást megelőzően tett megrendelésnél a TERC Kft. által visszaigazolt vételár az irányadó.

A termékismertető leírásának téves értelmezéséből eredő károkért a TERC Kft. nem vállal felelősséget. A TERC Kft. nem vállal felelősséget az online adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért. A TERC Kft. ugyanakkor törekszik rá, hogy a termékekről készült képek és leírások a valóságot tartalmazzák.

A jelen szerződés tárgyát elsősorban, de nem kizárólagosan a TERC Kft. saját kiadású termékei képezik. A TERC Kft. tájékoztatja Megrendelőjét, hogy a kínálatban szereplő, azonban nem a TERC Kft. saját kiadású könyv-termékeivel kapcsolatban, a vételár online bankkártyás kiegyenlítése esetén szükséges a TERC Kft. elérhetőségein előzetesen érdeklődni a termék rendelkezésre állása tekintetében.

 

Regisztráció, felhasználási feltételek, adatvédelem

A TERC Kft. internetes áruházában történő vásárlásra a honlapon történt regisztrációt követően van lehetőség. A rendszer csak magyarországi szállítási címet fogad el, külföldre történő postázásnál kérjük vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot, kérje egyedi árajánlatunkat a postaköltség miatt. 

A TERC Kft. a megrendeléssel birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, azokat kizárólag a megrendelések teljesítéséhez és a vásárlással kapcsolatos célokra használja fel. A TERC Kft. a Megrendelő adatait harmadik személynek nem adja át, azokat kizárólag saját promóciós kiadványainak keretében használja fel, kivéve a szerződés teljesítéséhez szükséges mértékben a kiszállítást végző futárszolgálatnak. A TERC Kft. a Megrendelő adatainak kezelése során az 1992. évi LXIII. törvény (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) rendelkezéseinek megfelelően jár el. A Megrendelő az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, visszavonhatja, írásban kérheti személyes adatainak helyesbítését vagy törlését.

 

Megrendelési információk, vételár, fizetési feltételek

A TERC Kft. a weboldalán közzétett termékek mellett tünteti fel a termékek nettó (áfát nem tartalmazó) vagy bruttó (áfát is tartalmazó) vételárát. A TERC Kft. vállalja, hogy a termék vételára nem módosul a megrendelés és a termék átvétele közötti időszakban.

A szerződés a weboldalon a Megrendelő részéről történő megrendelés véglegesítésével való ráutaló magatartással jön létre. A TERC Kft. a megrendelést megrendelési számon tartja nyilván, és ilyen módon beazonosíthatóan adja át a Megrendelőnek a terméket.

A TERC Kft. a szolgáltatásról készült számlát – amelyben szereplő végösszeg tartalmazza a termék vételára mellett a GLS Hungary Kft. (lásd: Szállítási feltételek, átvétel) szállítási díját és a csomagolás díját is – a csomagban helyezi el. A fizetési módtól és a súlytól függő szállítási költségről a www.gls-hungary.com honlapon tájékozódhat.

A webáruházban közölt megrendelés adataiban történő utólagos módosításra, esetleges kedvezmények utólagos érvényesítésére nincsen lehetőség.

A vételár kiegyenlítése az alábbi módokon történhet a Megrendelő választása szerint:

Magyarország területén a GLS Hungary Kft. futárszolgálat munkatársának készpénzben: a megrendelés vételárát, valamint a csomagolás és futárszolgálat díját a csomag átvételekor a futárnak történő átadással.

Magyarország területén online bankkártyás fizetéssel: a megrendelés vételárát, a postaköltséget és a futárszolgálat díját a megrendeléskor fizeti meg bankkártyáról történő átutalással.

Díjbekérő számla alapján a TERC Kft. bankszámlaszámára történő előre átutalással.

Mindhárom esetben az áfa-visszaigénylésre jogosító eredeti számla a csomagban kerül elhelyezésre.

Tájékoztatás az online bankkártyás fizetés rendszeréről: a vásárlás kényelmes és biztonságos módja a TERC Kft. áruházában. A kiválasztott termékek megrendelése után a Megrendelő a CIB Bank (a továbbiakban: Bank) weblapjára kerül átirányításra, ahol a Megrendelő a Bank által használt – jelenleg a legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított – tranzakción keresztül fizethet bankkártyával. A Megrendelőnek ebben az esetben a fizetési mód kiválasztásánál „Bankkártyás fizetés” feliratra szükséges kattintania, majd a Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát és a CVC2 kódot szükséges begépeléssel közölnie. Tájékoztatjuk Megrendelőinket, hogy a Bank a VISA Classic, VISA Electron és Eurocard/MasterCard típusú kártyákat fogadja el.

Fontos tudnivaló: a kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben áll módjában elfogadnia a TERC Kft-nek, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi. Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

A Bank a sikeres vásárlást követően a tranzakcióról engedélyezési számot bocsát ki, amelyet írásban szükséges rögzíteni vagy az egész oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakció esetén a Bank hibaüzenetben közli a hiba okát a Megrendelővel.

A TERC Kft. tájékoztatja a Megrendelőket, hogy a korlátozott példányszámban rendelkezésére álló termékeket a bankkártyás fizetéssel a szállítás bizonytalansága miatt nem lehetséges megrendelni.

 

Szállítási feltételek, átvétel

A TERC Kft. a megrendelésben foglalt termékeket a lehetőségeihez képest a leghamarabb kézbesíti a Megrendelő által közölt szállítási címre. A TERC Kft. a megrendeléseket a készlet erejéig, a beérkezés sorrendjében kettő munkanapon belül teljesíti.

A megrendelések kiszállítását a GLS Hungary Kft. végzi, amely munkanapokon 9 és 17 óra között vállalja a megrendelt termékek kiszállítását.

Postafiókra nem lehetséges a termék kézbesítése, ennek figyelembevételével szükséges a rendelési információk közlése.

Megrendelés nélkül a megvásárolni kívánt terméke(ke)t szállítási díj megfizetése nélkül átveheti a TERC Kft. 1149 Budapest, Pillangó park 9. szám alatti székhelyén is.

 

Előrendelt könyvek

A TERC Kft. az előrendelhető termékeket akkor tudja kiszállítani, amint azok beérkeztek a TERC Kft-hez. Ennek megfelelően, a TERC Kft. megrendeléskor minden előrendelhető terméket külön előrendelésként rögzít, így a Megrendelő a lehető legkorábban jut hozzá a megrendelt termékhez. Az előrendelés és a „kosár” ilyen módon történő szétbontása teljesen automatikusan történik. Az előrendeléseimet a Profilom menüpont alatt az előzmények között lehet nyomon követni. A könyv megjelenéséről e-mailben tájékoztatjuk a Megrendelőt és aktiváljuk az előrendelését, amelyet a kosárba áttéve lehet véglegesíteni a rendelést (fizetést, szállítást). Előrendelés esetében a könyv megjelenése után már a darabszám nem módosítható, amennyiben az előrendelésnél a kedvezményes árat vette igénybe.

Abban az esetben, ha a megrendelt terméket a kiadója a tervezettel ellentétben nem jelenteti meg, a megrendelést töröljük, a Megrendelő egyidejű tájékoztatása mellett.

 

Különböző szállítási határidejű könyvek

A Megrendelő által kiválasztott termék(ek) melletti adatlapon minden esetben feltüntetésre kerül, hogy a terméket milyen szállítási határidővel tudja a Megrendelő számára szállítani a TERC Kft. A határidő attól függ, hogy a Termék rendelkezésre áll-e a TERC Kft. raktárában: amennyiben rendelkezésre áll, akkor 1-2 munkanapon belül vállalja a szállítást. Amennyiben a Termék rendelkezésre áll más értékesítési ponton, de a TERC Kft. készletén pillanatnyilag nem található belőle, akkor 4-7 munkanapon belül kerül kiszállításra a megrendelt Termék.

Amennyiben a Megrendelő egyszerre több szállítási idejű Terméket rendel meg, a kiszállítás mindig a magasabb elérhetőségi időn belül történik. Ha Megrendelő számára fontos, hogy a megrendelt Termékeket ne egyszerre, a legkésőbb szállítható könyvvel együtt szállítsuk, úgy természetesen külön csomagokban is van lehetőség a szállításokra. Kérjük, erre vonatkozó igényét jelezze a megrendeléskor a megjegyzés mezőben. Ebben az esetben viszont minden csomaghoz külön szállítási költség kerül felszámolásra.

 

Szavatosság

A megrendelt könyvekre és egyéb árucikkekre a TERC Kft. a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) 305.§-ának szabályai szerint szavatosságot vállal a következők szerint. Hibás teljesítés esetén (megrendelt árucikk hibája, szállítás során megsérült áru) a kifogásáról a hiba felfedezését követő legrövidebb időn belül írásban szükséges tájékoztatni a TERC Kft-t. Hibás teljesítés esetén a megrendelést az alábbi szavatossági sorrend szerint lehetséges teljesíteni (Ptk 306.§):

- a termék cseréje,

- ha cserére nincsen lehetőség, a megrendelő választása szerint árengedmény nyújtása,

- a megrendelő a vásárlástól elállhat, és kérheti a már kifizetett összeg visszatérítését.

A szállítási költség visszatérítésére nincsen lehetőség. Jelentéktelen hiba esetén elállásnak nincsen helye.

 

Felelősség kizárása, mentesülés

A TERC Kft. nem felel a vis maiorból (elháríthatatlan kárveszély) eredő, illetve az egyéb, működési körén kívül eső okok miatt bekövetkező károkért, így különösen, de nem kizárólagosan:

- a weboldal használatából, üzemzavarból eredő,

- az adatok megváltoztatásából eredő,

- az információtovábbítási késedelemből adódó,

- a számítógépes vírusok által okozott,

- szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából

eredő károkért.

Kérjük Megrendelőnket, hogy az internet biztonságos használata érdekében védekezzen az online terjedő vírusok, és az úgynevezett férgek ellen.

 

Elállási jog

A távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 4.§-a alapján a Megrendelő a termék kézhez vételét követő 8 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől. A kézhezvétel napja: a TERC Kft. székhelyén történő átvétel esetén a pénztárbizonylat kiállításának napja, futárszolgálat igénybe vétele esetén a futártól történő átvétel napja.

Indokolás nélküli elállás esetén a kiszállítás költségének visszatérítésére nincsen lehetőség.

Elállás esetén a TERC Kft-nek a termékeket csak sértetlen állapotban, a kiállított számla vagy annak másolata ellenében van lehetősége visszavenni.

Az indokolás nélküli elállási jog nem gyakorolható olyan termék értékesítése esetében, amely

- a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza;

- hang-, illetve képfelvétel, valamint számítástechnikai szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;

- hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében.

A sértetlen termék visszaküldésének költsége a Megrendelőt terheli.

 

Sikertelen kézbesítés

Amennyiben a megrendelőnek felróható okból hiúsul meg a Termék kézbesítése (a postai értesítés szerint „nem kereste”, „elköltözött”, „a megjelölt címen ismeretlen” vagy „az átvételt megtagadta” jelzéssel érkezik vissza a Termék a TERC Kft-hez), úgy az újra küldés költségei a megrendelőt terhelik.

 


scrollUp