logo

Fujitsu fi-7700

Leírás

A Fujitsu / Ricoh fi-7700 (PA03740-B001) egy olyan A3-as produktív dokumentumszkenner, melynek a beépített síkágyán lévő 300 lapos lapadagoló tetszőlegesen 180 fokban elforgatható, így jobb-és balkezes szkenner operátorok egyaránt használhatják. Az fi-7700 szkenner egyenes papírpályával rendelkezik és percenként 200 oldal (100 lap/perc) sebességgel képes beolvasni a dokumentumokat, napi 30.000 lapos terhelhetőség mellett.

3 535 000 Ft + Áfa
Külső raktáron
 • Szállítás: 2-4 munkanapon belül
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Főbb tulajdonságok

 • Kétoldalas színes szkennelés A8-tól A3-as méretig
 • 100 lap/perc / 200 kép/perc színes beolvasási sebesség (A4 fekvő, 300 dpi)
 • 300 lapos lapadagoló, egyenes papírpályával
 • Ergonomikus kivitel (180 fokban elforgatható lapadagoló)
 • Beépített A3-as síkágy a kivételes dokumentumokhoz
 • PaperStream IP, PaperStream Capture és Scanner Central Admin szoftverekkel szállítva
 • 2D vonalkódok felismerése PaperStream Capture szoftverből
 • USB 3.1 interfész
 • LED-es megvilágítás

PDF adatlap

Szkennelés könnyedén, nagy sebességgel
 

      A Fujitsu fi-7700 szkennerekkel a dokumentumok nagytömegű gyors szkennelése könnyedén megoldható. Ezek a szkennerek a számos beépített intelligens automatikának köszönhetően a legkritikusabb feldolgozásoknál is megállják a helyüket. A szkenner képes 100 lap/perc sebességgel (A4, fekvő, 200 / 300 dpi), kétoldalas üzemmódban pedig 200 kép/perc sebességgel beolvasni a dokumentumokat, amivel kategóriájukban kimagaslónak bizonyulnak. Az fi-7700 szkennerek rendkívül strapabíró archiváló eszközök, melyek nagy sebességgel digitalizálják a dokumentumokat, nagy terhelhetőséggel és számos beépített intelligenciával rendelkeznek. A Fujitsu folyamatosan gyűjti a felhasználói visszajelzéseket, melyek kiértékelése után az azokban lévő igényeket, javaslatokat a berendezések tervezésénél is figyelembe veszik. Ez alapján mindkét szkennert jobb-és balkezes szkenner operátorok egyaránt használhatják, hiszen a szkennerek mindkét oldalon rendelkeznek kijelzővel egybeépített kezelőpanellel. Ezáltal a szkenner azon az oldalon használható ahol a felhasználónak kényelmesebb. Ezzel az ergonómiai megoldással is a Fujitsu azt fejezi ki, hogy mennyire fontos számára a felhasználók véleménye.
 

Kevert dokumentumok szkennelése
 

Az fi-7700 szkennerek 300 lapos automata lapadagolóval (ADF) rendelkeznek. Ez az adagoló képes az A8-as mérettől az A3 méretig, az egészen vékony dokumentumtól (20 gramm/m2) a vastag dokumentumig (413 gramm/m2) a lehető legváltozatosabb méretű és vastagságú dokumentumokat akár keverve is feldolgozni. Fontos kiemelni, hogy a szkenner képes akár 5,5 méter hosszú dokumentumok szkennelésére is, így az fi-7700 szkennerek ideális eszközök az EKG diagramok, szeizmogramok, vagy más hosszú dokumentumok digitalizálására is.

Megbízható adagolás mechanikus kiegyenesítéssel
 


 

      Az hogy egy archiváló szkenner milyen adagoló mechanizmussal rendelkezik, rendkívül fontos a dokumentum állagának megőrzése, valamint a feldolgozás hatékonysága szempontjából. Az fi-7700 adagolója egyenes papírpályával rendelkezik, ez biztosítja azt, hogy a szkenner könnyedén megbirkózik a kevert dokumentumokkal is. Az adagolóban lévő papírkötegből a szkenner görgői alul húzzák be a köteg legalsó lapjait, így a szkenner operátor folyamatosan tovább tudja tölteni az adagolót a papír fogyásának megfelelően.
 

Amennyiben a szkenner adagolójába keverve teszünk különböző méretű és alakú dokumentumokat, gyakran előfordulhat, hogy a kötegben lévő kisebb méretű lapok (számlák, csekkek, tértivevények, stb.) a kötegben ferdén helyezkednek el és az adagolás során a szkenner behúzó görgőihez is már ilyen ferdén érkeznek. Az ilyen, a görgőkhöz már eleve ferdén érkező lapok haladását a szkenner a „Skew Reducer” funkcióval mechanikusan kiegyenesíti, ezáltal nem lesz a szkennerben begyűrődés, nem lesz leállás, nem lesznek elveszett adatok a papír széleinél, vagy sarkainál.
 

iSOP – intelligent Sonic Paper Protection

A Fujitsu fi-7700 szkennerek nemcsak ultrahangos szenzorokkal ellenőrzik a papíradagolást, hanem külön akusztikus szenzorral is rendelkeznek, ami szó szerint hallgatja a papír haladását. Az egyedülálló fejlesztésnek köszönhetően, ha a szkennerben rendellenes hang hallható az adagolás során, úgy az intelligens védelem (intelligent Sonic Paper Protection) azonnal megállítja a további lapok behúzást. Ezzel a védelemmel jelentősen csökkenthető annak esélye, hogy a szkennerben a dokumentumok bármilyen módon sérülni tudjanak.
 

Intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzés

A Fujitsu fi-7700 szkenner három ultrahangos szenzorral többféle módon is ellenőrzi a papíradagolást, így lehetőség van a kettős lapbehúzások elkerülésére, ugyanakkor arra is, hogy a borítékok, a dokumentumokra ráragasztott fényképek, vagy öntapadós jegyzetek viszont beolvasásra kerüljenek. Az intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzésnek köszönhetően a szkenner képes megjegyezni, hogy hol van a dokumentumon ráragasztott fotó, öntapadós jegyzet, vagy más olyan elem, ami a feldolgozás során egyébként megállást eredményezne. A felhasználó nyugodtan hátradőlhet, hiszen a szkenner mindent ellenőriz és automatikusan feldolgoz, neki mindössze a papír utánpótlásáról kell csak gondoskodni.
 

180 fokban elforgatható, eltolható adagoló

A Fujitsu fi-7700 szkenner síkágyán helyet foglaló automata lapadagolós rész a felhasználó igényei szerint eltolható, vagy akár 180 fokban el is forgatható. Ezzel az ergonomikus megoldással a szkennert jobb-és balkezes operátorok egyaránt használhatják.

 

Beépített síkágy a magazinok, vagy más nem szétszedhető dokumentumokhoz

A Fujitsu fi-7700 beépített A3-as síkágya lehetővé teszi, hogy azok a dokumentumok (könyvek, magazinok, szakadozott rossz állapotban lévő dokumentumok) is könnyedén feldolgozhatók legyenek, melyek a méretük, anyaguk, vagy állaguk miatt az automata lapadagolóval nem kezelhetők. Az operátor a kezelőpanelen a számos előre definiált felhasználói profil közül könnyedén ki tudja választani az épp szükségeset, mely a tipikusan elvégzendő feladatok függvényében más és más beállításokat tartalmaz.
 

Csúcstechnológiát képező meghajtók és feldolgozó szoftverek

A PaperStream IP  a Fujitsu legújabb fejlesztésű, csúcstechnológiát képező képfeldolgozó és képjavító rendszere, mely elérhető az összes jelenlegi „fi” sorozatú szkennerhez. A PaperStream IP  használatával a dokumentumokról a legtökéletesebb minőségben kerül a kép beolvasásra. A technológiának köszönhetően a PaperStream IP  a beolvasás során valós időben, a folyamat lassulása nélkül képes a szükséges beállításokat változtatni annak függvényében, hogy a szkennerben épp áthaladó dokumentum túl sötét, túl világos, erősen szennyezett, kifakult, vagy alig olvasható. Nincsen szükség a dokumentumok beolvasás előtti előzetes szortírozására, azok olvashatósága, mérete, pozíciója (álló, vagy fekvő), színe (színes, vagy fekete-fehér), az oldalak elrendezése (egyoldalas, vagy kétoldalas), vagy aszerinti válogatására, hogy az adagolóba a szöveges oldalával előre, vagy fordítva tettük be őket.   

 

Ezzel rengeteg időt lehet megtakarítani, hiszen a PaperStream IP  a színes dokumentumokat automatikusan színes üzemmódban, a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban olvassa be, anélkül hogy bármit állítanunk kellene. A beolvasott dokumentumok képét automatikusan körbevágja, ezáltal minden oldal képe csak akkora lesz amekkora maga a lap volt, mindez a lap mellett keletkező árnyékok nélkül természetesen. A fekvő pozícióban beolvasott dokumentumok képét automatikusan olvasható pozícióban tárolja el, a kötegben ferdén elhelyezkedő dokumentumok képét automatikusan kiegyenesíti, az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képeit automatikusan kihagyja, egyszóval az eredmény minden alkalommal tökéletes lesz.

 


 

A PaperStream IP  nemcsak képfeldolgozó, képjavító technológia, hanem egyben tartalmazza a szkennerhez tartozó TWAIN és ISIS meghajtókat is. A Fujitsu által kifejlesztett iDTC (intelligent Dynamic Threshold Circuit) technológiának köszönhetően a beolvasott dokumentum minden apró részlete alapos vizsgálat alá kerül, így az sem okoz problémát, ha egyetlen beolvasott lapon belül is jelentős olvashatósági különbségek vannak, mert a dinamikus küszöbszint mindenhonnan a hasznos, kiolvasható adatokat (és csakis azt) továbbítja további feldolgozásra.
 


 

A PaperStream IP használatával a keletkező fájlméretek jelentősen csökkenthetők, míg a dokumentumok képének olvashatósága, minősége, a róluk kinyerhető tartalmak szoftveres (OCR, ICR, OMR) felismerhetősége jelentősen növelhető.
 

A Fujitsu fi-7700 szkennerekkel szállított új generációs PaperStream Capture  egy olyan könnyedén használható, kötegelt feldolgozásra kifejlesztett dokumentumarchiváló alkalmazás, mely az egyszerű szkenner beállításokon túl, alkalmas különböző felhasználói profilok létrehozására és kezelésére, vonalkódok felismerésére, dokumentumok szeparációjára, zóna OCR funkciókra, automatikus indexelésre, stb.
 

A PaperStream Capture, a PaperStream IP  technológiával együtt tökéletes eredményt biztosít a felhasználók számára. A PaperStream Capture segítségével az egész digitalizálási folyamat könnyen kezelhetővé és áttekinthetővé válik a beolvasástól az indexelésig. A szoftver felhasználóbarát kezelőfelülete egyszerű és könnyen átlátható, így a használatához nincsen szükség külön tréningekre.

 

 

Nézze meg hogy működik!

PaperStream Capture – Professzionális szkennelő alkalmazás a ScanSnap egyszerűségével

A Fujitsu új hetedik generációs fi-7700 szkennere ideális archiváló eszköz vállalkozások és olyan irodák számára (recepció, ügyfélszolgálat, biztosító, ügyvédi iroda, stb.) ahol naponta kell szerződéseket, hivatalos leveleket, pénzügyi dokumentumokat digitalizálni és karakter felismerő szoftverrel feldolgozni archiválás, e-mail küldés, vagy adatbázisba konvertálás céljából.

Függetlenül attól, hogy a cég rendelkezik-e egy központi nagyteljesítményű dokumentumszkennerrel, vagy sem, üzleti dokumentumok mindenhol keletkeznek, vagy érkeznek (számlák, szerződések, faxok, egyenlegközlők, stb.) másoktól, így ezek archiválása és szükség esetén előkereshetősége, rendkívül fontos.

Az új Fujitsu fi-7700 szkennernek köszönhetően a dokumentumokról kinyert információk, üzleti adatok gyorsabban rendelkezésre állnak mindenki számára és az eszköz állapota, jellemzői, folyamatosan ellenőrizhetők a szkennerrel érkező központi menedzselő és adminisztrációs szoftverrel.

A PaperStream Capture egy professzionális szkennelő alkalmazás, ami a Fujitsu „fi” sorozatú szkennerrel együtt érkezik. A szoftver képes megadott zónákban (zonal OCR), vagy a teljes oldalon szövegfelismerésre, multi-stream kimenetre, valamint számos különböző fájlformátum (akár jelszóval védett PDF, vagy PDF/A) előállítására. A napi használatban leggyakoribbnak mondható feladatokhoz szükséges beállítások bármikor elmenthetők különféle felhasználói profilokba, vagy akár exportálhatók a többi felhasználó számára.

A PaperStream Capture automatikus job szeparációkat is biztosít, vonalkódokat, vagy patch kódokat tartalmazó szeparátor lapok segítségével. Az automatikus szeparációknak köszönhetően a szoftver képes a szkenner adagolójába ömlesztve helyezett dokumentumokat tartalom alapján figyelni és a vonalkódok segítségével az összetartozó dokumentumokat azonos mappába menteni, vagy a fájlok neveit a vonalkódok tartalma alapján előállítani. A PaperStream Capture szoftverrel a következő típusú vonalkódok ismerhetők fel: UPC-A / EAN / JAN, Code 3 of 9, Code 128 / EAN128, Codabar (NW7), ITF, PDF417 és QR Code.

Az fi-7700 szkennerrel szintén alapáron érkezik a ScanSnap Manager for fi Series  szoftver, ami a szkennert egy rendkívül hatékony személyes archiváló eszközzé teszi a hétköznapi gyakorlatban, ugyanis nem igényel semmilyen speciális beállítást. A ScanSnap módban a dokumentum egy gombnyomásra azonnal PDF formátumban kerül beolvasásra és a fájl a dokumentum mappába kerül. A ScanSnap módban lehetőség van továbbá közvetlen szkennelésre Microsoft Word, Excel, vagy PowerPoint alkalmazásokba, MS SharePoint portálra, de akár mentés előtt szerkeszthető PDF előállítására is.   

Kényelem:
 

     

 

A szkenneren lévő "Scan" gomb megnyomásával biztosítja az azonnali szkennelés lehetőségét.

A szkenneren lévő "Send" gomb megnyomásával a beszkennelt dokumentum azonnal kinyomtatható az alapértelmezett nyomtatón vagy további feldolgozásra elküldhető egy tetszőleges applikációnak, ill. automatikusan eltárolásra kerülhet. (mellékelt program által támogatott lehetőségek). A szkenner beépített számlálóval rendelkezik, mely figyeli hogy az egyes kopóalkatrészeket mikor kell megtisztítani, vagy kicserélni és erről tájékoztatja is a felhasználót.

Szkennelési technológia:

3 db független CCD kamera

Felbontás (kimeneti):

50-600 dpi (1 dpi lépésekben állítható)

Felbontás (optikai):            

600 dpi

Megvilágítás:

6x fehér LED sor (2db a front, 2db a hátsó oldalon, 2db síkágyban)

Beolvasási sebesség (fekvő, egyoldalas):

100 lap/perc (A4, 200/300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)         

Beolvasási sebesség (fekvő, kétoldalas):

200 kép/perc (A4, 200/300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)   

Beolvasási sebesség (síkágy):

0,6 másodperc (A4, 200/300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)   

Kimeneti módok:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes

Képfeldolgozás:

Színkiejtés (tetszőleges színre), JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, Moiré eltávolítás, statikus, dinamikus és intelligens küszöbszint (Threshold), automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, automatikus szín felismerés, szöveg automatikus olvasható pozícióba forgatása, lyukasztás érzékelése/kitöltése, szennyeződés okozta csíkok eltávolítása, automatikus vágás, automatikus kiegyenesítés,

Lapadagoló (ADF) kapacitása:

300 lap (A4, 80 g/m2)

Síkágy:

Beépített (A3-as)

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Van (Intelligens multifeed detection, ultrahangos szenzorokkal)

Dokumentum méret:

DIN A8 - DIN A3 (50.8mm x 69mm - 304mm x 431mm)

Hosszú dokumentumok beolvasása:

5588 mm-ig (színes, szürkeskálás, fekete-fehér)

Dokumentum vastagsága:    

20 g/m2 - 413 g/m2

Interfész:

USB 3.1 (USB 3.0 / 2.0 / 1.1 kompatibilis)

Mellékelt szoftverek:

PaperStream IP (TWAIN/ ISIS) Driver, Software Operation Panel, Error Recovery Guide, PaperStream Capture, 2D Barcode for PaperStream, ScanSnap Manager for fi-Series, Scanner Central Admin tools

Tápfeszültség:      

100-240 V / AC

Teljesítmény felvétel:

64 W (1,7 W standby)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

345 x 706 x 500 mm

Tömeg:

35 kg

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

5-35 C°

Relatív páratartalom (üzem alatt):

20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)

Napi terhelhetőség:

30.000 lap

Amennyiben a Fujitsu fi-7700 szkenner elnyerték tetszését, de nincsen szüksége a síkágyra, tekintse meg a Fujitsu fi-7600 szkenner ismertetését.

Fekete háttér a síkágyhoz (fi-575BK)

A Fujitsu fi-7700 beépített síkágya alapértelmezés szerint fehér háttérrel érkezik. Vannak azonban olyan típusú dokumentumok (könyvek, újságok, stb.) ahol a vékony papírlapok hátsó oldaláról is látszódik a szöveg, ami zavaró lehet nemcsak a szövegfelismerés miatt, hanem a beolvasott oldalon lévő tartalom olvashatósága miatt is. Ilyen esetekben javasolt a fekete háttér használata, ami szükség esetén bármikor könnyedén cserélhető.

Kopóanyag készlet (CON-3740-002A)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

Az fi-7700 kopóanyag készlet tartalma:

2 db behúzó görgő, 2 db fékező görgő 

A kopóanyag készlet várható élettartama 500.000 beolvasás

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész kitet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák.

Hálózati kiegészítő

A Fujitsu fi-7700 szkenner USB interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Fujitsu fi-7700 szkennerhez a SILEX SX-DS-4000U2, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

Termékinfó
Kategóriák Produktív szkennerek
Felhasználás szerint
Fujitsu
Márka szerint
Dokumentum szkennerek
Méret szerint
A3 méret
Ricoh
Cikkszám: fi-7700
Márka: Fujitsu
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Szkenner értékesítési tanácsadó
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp