logo

Szkenner tisztítókészlet

Leírás

ST-1 speciális szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A  teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

20 640 Ft + Áfa
Raktáron
  • 1-2 napon belül
    Részletek
  • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
  • Termékleírás

Szkennerek tisztítása.

A szkennerekben belsejében nagyfeszültségű komponensek találhatók, melyek áramütést okozhatnak, ezért nagyon fontos, hogy a berendezések tisztítása előtt azok áramtalanítása megtörténjen.  

ST-1 speciális szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

Minden szkenner időnként tisztításra, karbantartásra szorul, legyen az dokumentumszkenner, nagyformátumú szkenner, vagy könyvszkenner. Mindegyikben vannak görgők, optika, üveglapok stb. melyek tisztítása nem mindegy, hogy milyen anyagokkal történik.

Ha egy szkenner gumigörgőjét nem megfelelő anyaggal tisztítják, akkor a használt folyadéktól a görgők anyagja felpuhulhat, porózussá válhat, vagy épp ellenkezőleg, felkeményedhet és pikkelyekben válnak le a külső rétegek róla. Ha egy szkenner görgője felpuhul, vagy felkeményedik, akkor az a papír behúzására és a szkennerben történő továbbítására is egyaránt kihatással van, valamint a dokumentumok épségét is kockáztatja.

Nagyon fontos az üveglapok tisztításánál az is, hogy tisztítás után a folyadék ne hagyjon csíkot az üveglapon, hiszen ez a szkennelt képeken is látszódni fog.

Szintén fontos, hogy a szkennerek összetevőinek és külső borításának tisztítása antisztatikus kendőkkel történjen, hiszen a tisztítás során esetlegesen előforduló statikus kisülések is kárt tehetnek a szkenner belsejében.

Ezért is nagyon fontos, hogy a szkennerek tisztítása az erre alkalmas tisztítóeszközökkel történjen. Az ST-1 egy speciális szkenner tisztítókészlet, mely kifejezetten ezen szempontok figyelembevételével, szkennerek tisztítására készült.

Ne kísérletezzen!  A bevásárló központokban ugyan számos különféle tisztítószert lehet vásárolni, azonban az adott szkennerben ezek több kárt okozhatnak, mint hasznot.

Mikor kell a szkennert tisztítani? Dokumentum szkennerek, nagyformátumú szkennerek esetén amikor csíkok jelennek meg a szkennelt képen, vagy a lapadagolás során többes lapbehúzás, esetleg elakadás történik, akkor célszerű az adott szkennert kikapcsolni és megtisztítani. Amennyiben a lapbehúzási, papír továbbítási problémák a tisztítás után is fennállnak, akkor célszerű a szkennerben lévő kopóanyagokat (behúzó görgők, fékező görgők, szeparátor görgők stb.) kicserélni.

Amennyiben a probléma a szkenner tisztítása és a kopóanyagok cseréje után is fennáll, úgy hívja szervizünket, hogy az adott szkenner bevizsgálása után karbantartásra, esetleg javításra ajánlatot tehessünk.

Termékinfó
Kategóriák Kiegészítők
Kopó-és tisztítóanyagok
Cikkszám: ST-1
Márka: TERC
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp