logo

Fujitsu SP-1120N

Leírás

A Fujitsu legújabb SP-1120N (PA03811-B001) szkennere egy kompakt, csendes, rendkívül kis helyet igénylő A4-es, belépő szintű kétoldalas dokumentumszkenner. Ideális megoldás orvosi rendelők, ügyvédi irodák és kisvállalkozások számára ahol naponta kell szerződéseket, hivatalos leveleket, színes kétoldalas dokumentumokat szkennelni és szövegfelismeréssel feldolgozni archiválás, vagy e-mail küldés céljából. A szkenner 50 lapos lapadagolóval rendelkezik, mellyel a legtöbb irodai dokumentum problémamentesen feldolgozható, legyen az számla, megrendelés, bírósági határozat, vagy éppen egy dombornyomott plasztikkártya.

104 750 Ft + Áfa
Rendelésre
 • Érdeklődjön
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók
 • Dokumentumok
 • 24 bit RGB színes szkennelés, akár 600 x 600 dpi fénykép minőségben is
 • Kétoldalas lapolvasás egy menetben
 • 50 lapos automata lapadagoló
 • 20 lap/perc, gyors egyoldalas szkennelés (A4@200dpi mono)
 • 40 kép/perc, gyors kétoldalas szkennelés  (A4@200dpi mono)
 • PaperStream IP, TWAIN és ISIS meghajtók
 • PaperStream Capture, ABBYY FineReader Sprint szoftverekkel szállítva
 • PaperStream IPNet a hálózaton keresztüli menedzseléshez
 • Dombornyomott plasztikkártyák (ISO7810) szkennelése
 • USB 3.2 és Gigabit Ethernet interfész

PDF adatlap

A Fujitsu SP-1120N tökéletes választás azok számára, akiknek az eszköz helyigénye rendkívül fontos. A szkenner rendkívül kis helyet, mindössze 298 x 135 mm területet foglal el az asztalon.

Ideális eszköz ezáltal a recepciók, vagy banki, postai ügyintézők íróasztalán egyaránt. A lehajtható papírtálca segítségével a szkenner be tud helyezkedni a felhasználó által kialakított egyedi munkakörnyezetbe is. Mikor használaton kívül van, akkor ez a tálca visszahajtható a szkennerre és így a helyigénye minimálisra csökken.

Ergonomikus

A Fujitsu SP-1120N a rendkívül egyszerűen használható eszköz, aminek kezelőpaneljén mindössze két nyomógomb van, egy bekapcsoló és egy szkennelést elindító / megállító gomb.

Az egyszerű használatnak köszönhetően a szkennerhez mellékelt Presto! PageManager szoftverben beállított profilok kiválasztása után, mindössze csak a Scan gombot kell megnyomni és már indulhat is a beolvasás. A szkenner beépített számlálóval rendelkezik, mely figyeli, hogy az egyes kopóalkatrészeket mikor kell megtisztítani, vagy kicserélni és erről tájékoztatja is a felhasználót.

Teljesítmény

A Fujitsu SP-1120N szkenner monokróm és színes üzemmódban is egyaránt magas (optikai 600 x 600 dpi) kimeneti felbontást biztosít. Az eszköz a dokumentum mindkét oldalát külön, de egyidejűleg olvassa be, majd a beolvasott képet a képfeldolgozó áramkörök fogadják, ahol a különböző képminőség javításoktól kezdve a JPEG kompresszióig számos funkciót a szkenner hardvere azonnal el tud végezni. A beépített JPEG kompresszió lehetővé teszi, hogy a tömörítési arány meghatározásával a szkennelt kép a maximális képminőség megtartása mellett minimális méretű fájlokat eredményezzen.

A Fujitsu SP-1120N szkennerrel 20 lap/perc kétoldalas és 40 kép/perc egyoldalas (színes és monokróm) beolvasási sebességével, az egy lépésben történő kétoldalas szkenneléssel, valamint a programból konfigurálható beépített vörös/zöld/kék színkiejtő egységgel ideális segítője a napi irodai munkának.

Papírkezelés

A Fujitsu SP-1120N szkennerek lapadagolója a rajtuk áthaladó dokumentumokat közel egyenes síkban továbbítják, mely rendkívül fontos abból a szempontból, hogy milyen vastagságú, méretű és állagú dokumentumokat tudunk vele feldolgozni. Azok a szkennerek, ugyanis amelyek a dokumentumokat derékszögben, vagy U alakban továbbítják, az adagolóban gyakrabban okoznak papírelakadást, hiszen a normál fénymásoló papírnál vastagabb (90 g/m2, vagy 0.15 mm vastag) dokumentumok éle gyakrabban elakad a szkenner mechanikai elemeiben, ha azok a dokumentumot nem síkban "szeretnék" továbbítani. A Fujitsu SP-1120N szkennerekkel 50 g/m2 és 209 g/m2 között szinte bármilyen dokumentumok feldolgozhatók anélkül, hogy a szkenner a dokumentumban kárt tenne (begyűrné, szétszakítaná, stb.), vagy a feldolgozás során állandóan elakadás hátráltatná a feldolgozás sebességét.  

Az eszköz képes ISO7810 szabványú plasztikkártyák (akár dombornyomott plasztikkártya is) beolvasására is. A szkennerben ultrahangos szenzor ellenőrzi a kettős, vagy többes lapbehúzást, így azonnal jelzi, ha a feldolgozandó kötegben véletlenül (tűző kapoccsal összetűzött, összehajtott, összetapadt, stb) több lap egyszerre kerülne beolvasásra. A felhasználó nyugodtan hátradőlhet, hiszen a szkenner mindent ellenőriz és automatikusan feldolgoz, neki mindössze a papír utánpótlásáról kell csak gondoskodni.

Szoftverek

A Fujitsu SP-1120N szkenner a TWAIN és ISIS meghajtókon (PaperStream IP) kívül több, az irodai munkát jelentősen megkönnyítő alkalmazással rendelkezik. Ilyenek a Presto! PageManager, mely ideális alkalmazás a szkennelt dokumentumok szerkesztésére, rendszerezésére, megosztására, MS Office formátumokra való átalakítására.

 

 

A szkennerrel érkező ABBYY FineReader Sprint képes a szkennerrel beolvasott dokumentumokat 190 különböző nyelven felismerni és a felismert szöveget kereshető PDF, vagy MS Word, RTF, OpenOffice Writer, XLSX, vagy TXT formátumban elmenteni.

 

A Fujitsu Scanner Central Admin segítségével pedig a egyetlen pontról könnyedén ellenőrizhetők és kezelhetők a hálózaton lévő Fujitsu szkennerek. Az alkalmazás segítségével a rendszergazdák bármikor ellenőrizhetik a szkenner állapotát, szoftverfrissítéseket, meghajtó frissítéseket, felhasználói beállításokat végezhetnek el rajtuk, vagy akár a szkenner beállításokat egységesíthetik az összes eszközre.

Szkennelési technológia:

2 db független CMOS-CIS szenzor

Felbontás (kimeneti):

50-600 dpi (1 dpi lépésekben állítható), maximum 1200 dpi

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási sebesség (egyoldalas):

20 lap/perc (A4, 200, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Beolvasási sebesség (kétoldalas):

40 kép/perc (A4, 200, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Kimeneti módok:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes

Képfeldolgozás:

Színkiejtés (RGB), JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, Moiré eltávolítás, küszöbszint (Threshold), automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, automatikus szín felismerés, digitális imprinter

Lapadagoló (ADF) kapacitása:

50 lap (A4, 80 g/m2)

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Van (ultrahangos szenzorral)

Dokumentum méret:

DIN A8 - DIN A4 (52.5mm x 74mm - 210mm x 297mm)

Hosszú dokumentum mód:

3.048 mm hosszúságig

Interfész:

USB 2.0 / Gigabit Ethernet

Mellékelt szoftverek:

PaperStream IP (TWAIN/ ISIS) Driver, Software Operation Panel, Error Recovery Guide, PaperStream Capture, PaperStream IPNet, ABBYY FineReader Sprint

Tápfeszültség:

100-240 V / AC

Teljesítmény felvétel:

18 W (0,4 W standby)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

133 x 298 x 135 mm

Tömeg:

2,5 kg (hálózati adapter nélkül)

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

5-35 C°

Relatív páratartalom (üzem alatt):

20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)

Maximális napi terhelés:

3.000 lap/nap

 

Kopóanyag készlet (CON-3708-100K)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

A Fujitsu SP szkennerekhez való kopóanyag készlet tartalma:

 • 1 db fékező görgő
 • 2 db behúzó görgő 

A kopóanyag készlet várható élettartama 100.000 beolvasás / 1 év

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész kittet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák.

Termékinfó
Kategóriák Munkacsoportos szkennerek
Felhasználás szerint
Fujitsu
Márka szerint
Dokumentum szkennerek
Méret szerint
A4 méret
Ricoh
Cikkszám: SP-1120N
Méret: 133 x 298 x 135 mm
Márka: Fujitsu
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp