logo

i2S SupraScan QUARTZ A1 könyvdigitalizáló rendszer

Leírás

A termék előrendelhető
 Kérjen ajánlatot

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!
  • Részletek
  • Működési jellemzők
  • Opciók
  • Termékleírás

A SupraScan QUARTZ A1 ideális választás az A1+ méretű dokumentumok kitűnő minőségben és produktív módon történő digitalizálásához.

A SupraScan QUARTZ A1 szkenner kiválóan alkalmazható kötött dokumentumok (könyvek, újságok, stb.) digitalizálásához, A1 méretig, 300 dpi optikai felbontás mellett. Az eszköz természetesen nemcsak kötött dokumentumokhoz használható, hanem minden olyan nagyméretű dokumentumhoz (tablókép, alumínium betétes térkép, festmények, stb.) melyek áthúzós (görgősorok között húzza át a szkennelés során) nagyformátumú szkennerrel nem feldolgozhatók.

A SupraScan QUARTZ A1 azért került kifejlesztésre, hogy a lehető legjobb minőségben, a lehető legtöbb szolgáltatást nyújtsa. A szkenner robosztus felépítése a megbízhatóságot és hosszú élettartamot, a gyors sebessége a termelékenységet, míg az ergonomikus kialakítása pedig a kényelmes használatot biztosítja. A szkenner kétféle típusú könyvbölcsővel kerül forgalomba, az egyik maximálisan 25 cm vastagságú / 25 kg tömegű könyvek kezeléséhez használható (BC25), míg a másik pedig maximálisan 40 cm vastagságú (BC40), vagy 40 kg tömegű könyvekhez használható szintkiegyenlítős könyvhimbát tartalmaz. Mindkét könyvbölcső magassága motorosan állítható.

Az eszköz fontosabb jellemzői az alábbiak:

Termelékenység

A SupraScan QUARTZ A1 egy olyan színes könyvszkenner, amivel a minőség és a termelékenység kompromisszumok nélkül egyaránt megvalósítható. A SupraScan QUARTZ A1 kétirányú szkennelést végez és a digitalizálás során a képek egyidejűleg kerülnek megjelenítésre, valamint feldolgozásra, mely jelentős időmegtakarítást eredményez. Ez az, amiért a SupraScan QUARTZ A1 a digitalizálási projektekhez gyors megtérülési mutatókkal (ROI) rendelkezik. A szkennerben olyan technológiák és komponensek kerültek beépítésre, melyek a legtökéletesebb képminőséget és legnagyobb hatékonyságot biztosítják. A SupraScan QUARTZ A1 az egyik leghatékonyabb A1 méretű könyvszkenner jelenleg a piacon, hiszen egy A1 méretű dokumentumot 24 bites színes üzemmódban, 300 x 300 dpi optikai felbontás mellett mindössze 6,0 másodperc alatt képes digitalizálni.

Képminőség

Mint ismeretes, az i2S DigiBook, a francia i2S Csoport tagja, mely ipari kameráiról, optoelektronikai eszközeiről, képfeldolgozó technológiáiról ismert. A Titanic expedíció során például az i2S kameráit használták az elsüllyedt hajóról készült felvételek készítéséhez (nagy mélység, sötétség és nyomás mellett), de az Ariane 5 űrhajó kilövéskor a kilövő állomást lassan elhagyó űrhajót alulról „filmező” kamera is az i2S gyártmánya. Az olimpiai célfotókról, gólvonalak rögzítését a másodperc ezredrészén belül végző szupergyors kamerákról pedig nem is beszélve. Nem véletlen tehát, hogy a SupraScan QUARTZ A1 szkenner a benne lévő kamerával egyedülálló képminőséget és zajmentes képet képes előállítani.

A SupraScan QUARTZ A1 által előállított képminőség alapján az eszköz megfelel a rendkívül szigorú Metamorfoze (European Metamorfoze Digital Preservation Imaging Guidelines) és FADGI (US Federal Agency Digital Guidelines Initiative) nemzetközi minőségi direktíváknak.

 

Ergonomikus

A SupraScan QUARTZ A1 fejlesztése során elsődleges szempont volt, hogy a szkenner operátor a napi munkája során egy kényelmesen használható eszközzel dolgozzon és hatékonyan tudjon digitalizálni vele. A munkáját jelentősen megkönnyítik az automatikus funkciók, a szkennerben lévő felhasználói szoftver egyszerű használata, valamint az operátor szeme alatt elhelyezkedő megvilágítás is. Ezeknek a felhasználói igényeket maximálisan figyelembevevő szempontoknak köszönhetően a SupraScan QUARTZ A1 rendkívül hatékony eszköznek mondható.  

Megbízhatóság

http://www.i2s-digibook.com/wp-content/uploads/2012/06/Logo_ISO_9001_petit.jpg

A gyártási folyamat során minden fázis a legmagasabb minőségi követelmények betartásával zajlik. Ez vonatkozik a munkafolyamatok részletes dokumentálására, a minőségellenőrzésre, a vevői elégedettség mérésére, stb. Minden SupraScan QUARTZ A1 szkenner rendkívül robosztus és megbízható, a szkenner kamerájában kitűnő minőségű Rodenstock lencsék vannak. Többek között ez az, amiért 2005 óta világszerte több mint 380 ügyfél (levéltárak, könyvtárak, múzeumok, egyetemek, stb.) több mint 500 SupraScan szkennert vásárolt már és használja (többen két műszakban) megelégedéssel. Ennyien nem tévedhetnek! Az i2S csoport NF EN ISO 9001 minősítéssel rendelkezik. 

Az állományok védelme

A SupraScan QUARTZ A1 kifejlesztésekor az alapgondolat a nagyon rossz állapotú, régi, törékeny könyvek állapotának megőrzése volt a teljes digitalizálási folyamat során. A SupraScan QUARTZ A1 szkennerben kétoldali LED soros megvilágítás van és a könyvek lapjait így garantáltan nem éri sem UV, sem infravörös fény, ami károsíthatná őket. A megvilágítás tökéletesen árnyékmentes digitalizálást tesz lehetővé és a LED sorok is csak a szkennelés ideje alatt van bekapcsolva.

A könyveket nagyon rövid ideig kell a szkennerben tartani, hiszen a digitalizálás során az eszköz automatikusan elvégez minden szükséges funkciót. Nemcsak a szükséges fókusz és fehéregyensúly beállítását, hanem a képfeldolgozásokat is, legyen az körülvágás, küszöbszint beállítás, kiegyenesítés, vagy könyvhajlat korrekció. Nincsen szükség a könyv igazgatására, a szkenner azonnal felismeri annak méretét, pozícióját, stb. és amennyiben ferdén tettük a könyvet a bölcsőre, akkor annak digitalizált képét azonnal egyenesbe hozva tárolja el, a könyv képe körül lévő keretet azonnal levágja, stb.

A SupraScan QUARTZ A1 könyvszkennerek beépített szintkiegyenlítős könyvhimbát tartalmaznak.

Domború felületek kezelése

A SupraScan QUARTZ A1 szkennerek képesek a háromdimenziós tárgyak, vagy domború felületek egy irányból történő megvilágításával a domború felületek mélységének érzékeltetésére. Ennek köszönhetően az érmékről, fém tányérokról, bőr oklevelekről, stb. készült képek sokkal élethűbbek lesznek.

 

Csillogó felületek kezelése

A SupraScan QUARTZ A1 szkennerek képesek a fényes, csillogó felületű magazinok, könyvek lapjairól visszaverődő, zavaró fények kiküszöbölésére.

 

Digitalizálás

 

Szkenner típusa:

Felső kamerás könyvszkenner, beépített számítógéppel.

Kamera:

CCD kamera, 3 x 7600 pixeles (RGB)

Optika a kamerában:

Rodenstock lencsék

Optikai felbontás A1 méret mellett:

400 x 400 dpi

Optikai felbontás más méretek mellett:

600 x 600 dpi (A2), 800 x 800 dpi (A3)

Megvilágítás:

LED sorokkal (UV és IR mentes)                     Csak a szkennelés alatt világít                 

Megvilágítás megfelelőségei:

2006/25/EC, NF EN 62471, IEC 62471:2006 Európai Parlamenti direktívák

Megvilágítás korrekciója:

Szkennelés során valós időben

Beolvasási üzemmódok:

30 bit színes, 10 bit szürkeskálás

Kimeneti üzemmódok:

24 bit színes, 8 bit szürkeskálás, 1 bit fekete-fehér

SupraScan QUARTZ A1 BC25 asztal:

Motorosan állítható magasságú, oldalt kiegészítő asztal a billentyűzethez, egérhez, valamint állvánnyal a monitorhoz (monitort nem tartalmaz)

SupraScan QUARTZ A1 BC40 asztal:

Motorosan állítható magasságú, oldalt kiegészítő asztal a billentyűzethez, egérhez, valamint állvánnyal a monitorhoz (monitort nem tartalmaz)

Könyvhimba:

Szintkiegyenlítős könyvhimba beépítve

Direktíva megfelelőségek:

Metamorfoze, FADGI

Meghajtók:

API

Üveglap:

Tükröződésmentes, motorosan állítható magasságú, nyitható, igény szerint használható, vagy kivehető.

Dokumentum / könyv méretek:

 

Formátumok:

DIN A1 / D (2x A2)

Maximális méretek (magasság, szélesség):

630 mm x 1100 mm

Maximális könyv vastagság:

SupraScan QUARTZ A1 BC 25 asztallal 25 cm

SupraScan QUARTZ A1 BC 40 asztallal 40 cm

A könyv maximális tömege:      

SupraScan QUARTZ A1 BC 25 asztallal 25 kg

SupraScan QUARTZ A1 BC 40 asztallal 40 kg

Képernyő:

23” 16:9 képarányú, 1920 x 1080 pixeles felbontású (opcionális)

File formátumok:

TIFF, TIFF G4, Multipage TIFF, TIFF LZW, JPEG, DNG, PNG, JPEG 2000, PDF

Beolvasási sebesség:

6,0 másodperc (300 x 300 dpi optikai)

 

7,9 másodperc (400 x 400 dpi optikai)

Beépített szoftver:

Windows 7 alapú, 64 bites

Felhasználói szoftver nyelve:

Többnyelvű felhasználói interfész

Képek ellenőrzése:

A beolvasott oldalak a monitoron láthatók a szkennelés során.

Mentés:

Szkennelés során valós időben.

Színkezelés:

ICC profilok kezelése, X-Rite ColorChecker kalibráló lap a szkennerhez mellékelve.

Opcionális kiegészítők:

16:9 képarányú 23” LCD, Full HD monitor, V alakú könyvtartó, Vákuumos asztal (szerelvényekkel), Háttérvilágított (40 x 43 cm) asztal átlátszó anyagokhoz.

Tápfeszültség:

100-240V (AC)

Teljesítmény felvétel:

500 W

Méretek: (magasság/szélesség/mélység)

1840 mm x 1990 mm x 1620 mm (BC25-el)

Tömeg:

310 kg (BC25 könyvbölcsővel)

Környezeti hőmérséklet:

10°C és 30°C között

Megfelelőségek:

CE / FCC part 15 conformity
Low voltage electrical safety EN60950
radio electrical disturbances
EN55022, EN61000-3-2, EN61000-3-3
electromagnetic immunity EN55024

Garancia:

1 év helyszíni (opcionálisan bővíthető)

A SupraScan QUARTZ A1 szkennerhez több opcionális kiegészítő közül választhatunk.

Ilyenek a vákuumos asztal, ami vákuummal, 60 x 90 cm nagyságú területen rögzíti a digitalizálandó anyagot, vagy az átlátszó anyagok (üveglapok, negatívok, stb.) digitalizáláshoz szükséges világító asztal. A vákuumos asztal kompatibilis a BC 25 és BC 40 könyvbölcsőkkel egyaránt.) A SupraScan QUARTZ A1 szkennerhez rendelhetünk V alakú könyvbölcsőt is, mely a 2x A2 méretű könyveket 90, vagy 120 fokban tartja a digitalizálás során.

Ezáltal a szkenner rendkívül sokoldalúnak tekinthető, hiszen nemcsak könyvek digitalizálására van felkészítve, hanem a festményektől kezdve a különböző háromdimenziós tárgyak (pénzérmék, tányérok, stb.) digitális archiválására is, múzeumi, levéltári környezetben.

Kapcsolódó termékek

Amennyiben a SupraScan QUARTZ A1 elnyerte tetszését, de alacsonyabb sebesség mellett nagyobb felbontásra lenne szüksége, úgy tekintse meg a SupraScan QUARTZ A1 HD szkennert, ami 600 x 600 dpi optikai felbontás mellett egy A1 méretű dokumentumot mindössze 23,8 másodperc alatt képes beolvasni.

·         Festmények, rézkarcok, metszetek, antik könyvek digitalizálásához

·         Metamorfoze és FADGI kompatibilis

·         A1 méretű, színes beolvasás 300 x 300 dpi optikai felbontással, mindössze 6,0 másodperc

·         630 x 1100 mm aktív szkennelési terület (A1++) 

·         Automatikus fókusz és kalibráció 

·         Egyedi megvilágítás a domború, vagy csillogó felületekhez

·         Önálló működés, beépített számítógép és feldolgozó szoftver

·         UV és IR kibocsátás nélküli LED-es megvilágítás

·         Beépített szintkiegyenlítős könyvhimba

·         Könyvhajlat korrekció, ujjak kitakarása

·         Környezeti megvilágítással, vagy beépített LED megvilágítással egyaránt használható

PDF adatlap

Termékinfó
Kategóriák Könyvszkennerek
Felhasználás szerint
i2S
Márka szerint
Méret szerint
A1 méret
Cikkszám: QUARTZ-A1
Márka: i2S Digibook
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp