logo

Őskor. Népi építészet - Az építészet története 1.

Ez a könyv az építészet világának olyan tartományairól szeretne képet adni, amelyek régebbi felfogás szerint nem tartoznak igazán az építészettörténet témái közé. Az őskori vagy kezdetleges építészet a történelem előtti korról szól, a népi építészet pedig szintén nem írható le történeti kategóriákkal. Ha azonban az építészet lén...
További leírás
Eredeti ár: 4 800 Ft Online ár: 3 840 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

Ez a könyv az építészet világának olyan tartományairól szeretne képet adni, amelyek régebbi felfogás szerint nem tartoznak igazán az építészettörténet témái közé. Az őskori vagy kezdetleges építészet a történelem előtti korról szól, a népi építészet pedig szintén nem írható le történeti kategóriákkal. Ha azonban az építészet lényegét, téralakító és térszervező mivoltát akarjuk megérteni, nagyon is van miről beszélni. A kötet millió éves távlatra nyúlik vissza az időben, mikor először feltűnik az emberré válás útjára lépő Homo erectusnál a környezetalakítás igénye és képessége. A leírt adatok az őstörténeti tudományokból származnak (régészet, embertan, ásványtan, viselkedéstan stb.). A kötet végigkíséri az olvasót az őskőkor, újkőkor és a fémkorszakokon egészen a magas civilizációk megjelenéséig. A könyv második része ismerteti a különböző földrészek népi építészetét és külön főfejezet részletezi a magyar népi építészetet.

Az építészet története sorozat kötetei negyven éve az Építészmérnöki Kar alaptankönyvei. A szerzők többsége sajnos már nincs közöttünk, de Hajnóczy Gyula, Szentkirályi Zoltán, Szűcs Margit, Sódor Alajos, Zádor Mihály a könyveken keresztül mégis velünk élnek és hatással vannak ránk. Gondolataik semmit sem veszítettek elevenségükből, amin átsüt a téma iránti elkötelezettségük és szeretetük. Büszkék vagyunk rá, hogy a könyveket újra kiadhatjuk és a múlt megismerésének vállalkozását továbbvihetjük. Jelen kötettel indítjuk útjára a sorozatot, amelyben Istvánfi Gyula az építészet kezdeteivel, az ember ősi, ösztönös alkotókészségének eredményeivel ismertet meg.

Könyvinfó
Kategóriák Saját kiadású könyvek
Építészettörténet
Népi építészet
Tankönyv
ISBN: 978 963 9968 24 0
Méret: 238×218 mm
Oldalak száma: 344
Kötészet: keménytáblás
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2011
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp