logo

Unokáink is látni fogják - Portrék három évtized televíziós műsoraiból

Osskó Judit 1973-tól 2007-ig volt a Magyar Televízió építészeti műsorainak szerkesztője, műsorvezetője.
40% kedvezmény
6 800 Ft 4 080 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

Az Unokáink is látni fogják c. sorozat a televízió leghosszabb életű műsorfolyama volt. 2007-ben jelent meg ezzel a címmel egy riportkötet tíz építészről, azokról a kiváló mesterekről, akik nagy hatást gyakoroltak a következő nemzedékekre.

Az Unokáink is látni fogják. Portrék három évtized televíziós műsoraiból c. új kötet ennek a portrésorozatnak a folytatása, a hazai kortárs építészet kiválóságaival készített filmek nyomtatásban való megjelenítése. A 23 portré szereplői az elmúlt évtizedek hazai építészetének jelentős, eltérő szemléletet, más-más iskolát képviselő személyiségei, akiknek munkái nyomán formálódott környezetünk: az ország építészeti arculata Budapesttől Pécsen át Tokajig, Nyíregyházáig vagy Kecskemétig. Többségük meghatározó szellemi kör vezetőjeként maga is iskolát teremtett, míg a többiek saját minőségi épületeik révén hatottak társaikra, formálták a közízlést, személyiségük erejével néha a közgondolkodást.

A könyvben kirajzolódik nem csupán a szakma, de az elmúlt időszak nagyobb összefüggéseket érintő története is. Az építészet ezer szállal kötődik a mindenkori politikai, társadalmi, gazdasági, kulturális környezethez, így árulkodó tanúja a kornak, amely létrehozza. E portrésor hasznos alapanyag lehet a magyarországi századvég, századelő kutatójának, aki összehasonlíthatja a 80-as, 90-es évek erkölcsi, szellemi környezetét a maival. Hogyan változott ezek alatt az évtizedek alatt a mindenkori hatalomgyakorlók építészethez való viszonya.

Könyvinfó
Kategóriák Újdonság
Kortárs építészet
Saját kiadású új könyvek
Saját kiadású könyvek
ISBN: 9786155445682
Méret: 190×220 mm
Oldalak száma: 368
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2021
Könyv nyelve: magyar
Kötészet: keménytáblás, cérnafűzött
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp