logo

AutoCAD 2018 újdonságok

Szerző: Kiss Árpád / arpad.kiss@terc.hu / +36 (20) 946-6514


Az új kiadásban egy egész sor új szolgáltatás megtalálható, néhány a főbb frissítések közül:

PDF-importálási fejlesztések

Az AutoCAD 2018-ban az SHX-szövegfelismerő eszközzel gyorsan szöveg- és bszövegobjektummá alakíthatja az importált PDF geometriákat. Ráadásul a szövegből bszöveget készítő eszköz továbbfejlesztett változatával az egysoros és bekezdéses szövegek kombinációját alakíthatja egyetlen bekezdéses szöveg objektummá, a formázás felismerése mellett.

Külső referenciák útvonalainak fejlesztései

Az AutoCAD 2018 fejlesztéseivel csökkenthető a hibás hivatkozási útvonalak által okozott probléma – nem kell időt pazarolni rájuk, és minimálisra csökken a bosszúság. Az integrált eszközökkel könnyen kicserélheti új útvonalra a hiányzó hivatkozásokat.

Objektumok kijelölése

Az AutoCAD 2018-ban elindíthat egy kijelölési ablakot a rajz egyik részén, majd eltolhatja és kinagyíthat egy másik részt, miközben megtartja a képernyőn nem szereplő objektumok kijelölését!

Nagy felbontású (4K) monitorok támogatása

Az AutoCAD 2018 támogatja a nagy felbontású monitorokat, így az elérhető legjobb megtekintési élményt biztosítja a 4K vagy nagyobb felbontású kijelzőkön. A gyakran használt felhasználóifelület-elemeket (Indítás lap, Parancssor, paletták, párbeszédpanelek, eszköztárak, ViewCube, jelölődoboz és fogók) a program a Windows beállításának megfelelően méretezi és jeleníti meg.

Az AutoCAD 2018 továbbra is javítja a grafikát és a teljesítményt, miközben biztosítja a megbízható TrustedDWG technológiát.

A DWG-formátum frissült

A 2018-as DWG-formátum javítja a megnyitási és mentési műveletek hatékonyságát, különösen sok feliratozási objektumot és nézetablakot tartalmazó rajzok esetében. Ezen felül a 3D szilárdtestek és felületek létrehozása során mostantól a program a legújabb, nagyobb biztonságot és stabilitást nyújtó geometriai modellezőt használja.

 


Kérdése van?
CAD szoftverek
CAD szoftverek
Központi elérhetőség
cad@terc.hu
Kiss Árpád
Kiss Árpád
Stúdióvezető-helyettes, CAD tanácsadó, CAD oktató
arpad.kiss@terc.hu
+36 20 946 6514
scrollUp