logo

AutoCAD 2020 újdonságok

Szerző: Kiss Árpád / arpad.kiss@terc.hu / +36 (20) 946-6514


ÚJDONSÁG

Az AutoCAD 2020 verzióban a gyors méretezés, a DWG összehasonlítás, és a tisztitás funkciók újratervezésre kerültek.

A mentési idő 0.5 mp-re csökkent, az AutoCAD telepítése 50%-kal gyorsabbá vált. 

Új sötét téma

A háttérszínek és az ikonok színei úgy lettek optimalizálva, hogy a kontraszt optimális legyen, ugyanakkor mindez ne vonja el a figyelmet a rajzterületről, amelyre általában összpontosít.

Új Blokkok paletta

A Beillesztés párbeszédpanel elsődlegesen azért lett áttervezve, hogy a blokkbeillesztési munkafolyamat blokkelőnézetei áttekinthetőbbek legyenek. A palettán hatékonyabbá vált az egyszerre több blokkot érintő keresés és beillesztés, így például megjelent az új Elhelyezés ismétlése lehetőség, amellyel egy lépéssel lerövidíthető a folyamat. A Legutóbbi lapon az összes legutóbb beszúrt blokk látható, az aktuális rajztól függetlenül.

Áttervezett Tisztítás funkció

  • A Nem használt elnevezett elemek párbeszédpanelen kategória szerint vagy egyesével választhatók ki a tisztítható elemek.
  • A Nem tisztítható elemek keresése gombra kattintva információt kaphat arról, hogy a bejelölt elem miért nem tisztítható, ez pedig sok esetben fontos lehet.
  • Az áttervezett felületen további információk is megjelennek a nem tisztítható objektumokról (például az egyes fóliákon lévő objektumok száma, és azok hatása a fájl méretére), ahogy az alábbiakban látható. Az alábbi ábrán látható Objektumok kiválasztása gombbal kinagyíthatók a nem tisztítható objektumok.

A DWG-összehasonlítás funkció fejlesztései

A DWG-összehasonlítás funkció legfontosabb fejlesztése az, hogy az aktuális rajz közvetlenül összehasonlítható egy adott rajzzal, és azzal együtt szerkeszthető az összehasonlítási állapotban. Az összehasonlítás az aktuális rajzban történik. Az aktuális rajzban vagy az összehasonlított rajzban elvégzett minden módosítást dinamikusan összeveti és kiemeli a program.

Az összehasonlítási állapotban történő közvetlen szerkesztés megkönnyítése érdekében a funkció opciói és vezérlőelemei a szalagról egy, a rajzterület felső részén lévő rögzített eszköztárra lettek áthelyezve. A beállítások többsége elérhető a Beállítások vezérlőn keresztül, és az alábbiak szerint lett továbbfejlesztve. A Beállítások vezérlővel egyszerűen válthat az eszköztáras összehasonlítás és a különböző eltéréstípusok megjelenítése között.

Geometria mérése opció: Gyorsmérés

A GEOMMÉR parancs új Gyors opciójával a mérés sokkal gyorsabban elvégezhető. Ezzel az opcióval gyorsan áttekintheti egy 2D rajz méreteit, távolságait és szögeit.

Ha ez a beállítás aktív, a parancs dinamikusan megjeleníti a 2D rajzok méreteit, távolságait és szögeit, ahogy az egérmutatót az objektumok felett és azok között mozgatja. Az ábra bal oldalán látható narancssárga színű négyzetek pontosan 90 fokos szögeket jelölnek.

 

 


Kérdése van?
CAD szoftverek
CAD szoftverek
Központi elérhetőség
cad@terc.hu
Kiss Árpád
Kiss Árpád
Stúdióvezető-helyettes, CAD tanácsadó, CAD oktató
arpad.kiss@terc.hu
+36 20 946 6514
scrollUp