logo

AUTOCAD 2023 ÚJDONSÁGOK

Szerző: Kiss Árpád / arpad.kiss@terc.hu / +36 (20) 946-6514

 

Ez a cikk a 2023-as verzió fő fejlesztéseit mutatja be. Tekintse meg az újdonságokat:

 

  • az új Jelölőimportálás és Jelölősegéd funkciót,
  • a Makrótanácsadót,
  • az előző kiadásban bevezetett Pausz és Számlálás szolgáltatások fejlesztéseit stb..

Jelölőimportálás és Jelölősegéd

A Jelölőimportálás és a Jelölősegéd gépi tanulással azonosítja a jelölőket, és lehetőséget nyújt a rajzverziók kevesebb manuális munkát igénylő megtekintésére és beszúrására.

Saját betekintő adatok: Makrótanácsadó

A makrókkal kapcsolatos betekintő adatok olyan javasolt parancsmakrók, amelyek segíthetnének a termelékenység növelésében.

Pausz

A Pausz funkció első kiadására építve mostantól pauszokat hozhat létre az asztalon, és hozzájárulhat a mások által létrehozott pauszokhoz.

Darabszám

Mostantól megszámlálhatja a megadott területen található objektumok vagy blokkok példányait.

Lebegő rajzablakok

A lebegő rajzablakok folyamatos továbbfejlesztései ebben a kiadásban is helyet kaptak.

3D grafika

Ez a kiadás tartalmazza az új, platformfüggetlen 3D grafikus rendszert, amely a modern GPU-k és többmagos processzorok nyújtotta előnyökre alapozva zökkenőmentes navigációs élményt kínál a nagyobb rajzok esetén.

2D grafikus megjelenítés

Az AutoCAD jelen kiadása egy új grafikus motort is tartalmaz, amely jobb megjelenítési hatást biztosít egyes felső kategóriás GPU-k esetén.

Lapkészletkezelő az Autodesk Docsban

Az új Webes lapkészletkezelővel az Autodesk Docsban kezelheti a lapkészleteket.

Rajz- és elrendezéslapok

A rajz- és elrendezéslapok módosításai megkönnyítik annak meghatározását, hogy melyik rajz és elrendezés az aktív. A módosítások megkönnyítik annak megtekintését is, hogy melyik rajz az aktív a rajzlap további menüjében.

ALAPKIVÁG

Az új ALAPKIVÁG parancs a vágólapra másolja a kijelölt objektumokat a megadott bázisponttal együtt, és eltávolítja őket a rajzról.

Vonallánc meghosszabbítása

Az új Töréspont meghosszabbítása fogóbeállítás új töréspontot ad hozzá a vonallánchoz a kijelölt végfogótól meghosszabbítva azt. Már nem kell megfordítania a vonallánc irányát.

A TMUTATÓ fejlesztése

A TMUTATÓ parancs új opciójával kiválaszthat egy, az új mutatóhoz használni kívánt meglévő bszöveg objektumot.

További fejlesztések

Blokk beszúrása: A Blokk újradefiniálása párbeszédpanel lehetőséget nyújt a blokkok átnevezésére, amikor a megadott blokknév már létezik a rajzban.

Beállítások párbeszédpanel: Egy új feladat párbeszédpanel megkéri, hogy mentse vagy vesse el az elvégzett módosításokat, amikor megpróbálja bezárni a Beállítások párbeszédpanelt.

Elkülönítés mód: Az objektumkiválasztás mostantól megmarad, amikor kilép az elkülönítés módból.

Új rajz: Ha a mutatót az Indítás lapon az Új legördülő lista fölé teszi, megjelenik egy eszköztipp a használni kívánt rajzsablonfájl nevével.

Felhasználói hibajelentés (CER): A rendszer mostantól automatikusan kitölti az e-mail-címet a hibajelentések létrehozásakor.

Háttérben futó többmagos közzététel: A „Hiperhivatkozások hozzáadása” közzétételi beállítás már a többlapos PDF-fájlok közzétételekor is támogatott a háttérben futó közzététel használatával.


Kérdése van?
Kiss Árpád
Kiss Árpád
Stúdióvezető-helyettes, CAD tanácsadó, CAD oktató
arpad.kiss@terc.hu
+36 20 946 6514
scrollUp