logo

Fujitsu ScanSnap iX1400

Leírás

Fujitsu (Ricoh) ScanSnap iX1400 

A papírmunka szinte életünk részévé vált. Rendszeresen kapunk számlakivonatokat, számlákat, szerződéseket, csekkeket, tértivevényeket és még sorolhatnánk mennyi és milyen típusú dokumentumokat. Természetesen ezeket őrizgethetjük fiókokban, dobozokban, de vajon szükségszerű-e, hogy ezeket papír alapon tárolgassuk, ha egyszer ezek nélkülözésére van rá megoldás?

A ScanSnap iX1400 (PA03820-B001) személyi dokumentum szkenner létére olyan szolgáltatásokat nyújt, ami csak a professzionális archiváló szkennerekben található meg. A szkennerrel szállított szoftverek használata egyszerűbb, mint valaha, ugyanakkor a teljesítmény és a szolgáltatások köre jelentősen kibővült.

Egyszerű használat, gyors működés, kompakt kivitel

174 190 Ft + Áfa
Rendelésre
 • Érdeklődjön
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Kapcsolódó termékek

A ScanSnap iX1400 könnyedén, egyetlen gombnyomásra digitalizálja a papír alapú dokumentumainkat. Csak helyezzük a dokumentumokat a szkenner lapadagolójába, nyomjuk meg a „Scan” gombot és a többi a ScanSnap iX1400 dolga. Az automata lapadagolóba 50 db kétoldalas dokumentumot tehetünk egyszerre, melyeket a szkenner kevesebb mint két perc alatt beolvas. (40 lap/perc, 80 kép/perc sebességgel)

A szkennerhez mellékelt „ScanSnap Home” szoftver lehetővé teszi, hogy a leggyakrabban használt feladatainkhoz közvetlen profilokat hozzunk létre, azaz a beolvasott dokumentumok egy kattintással egyből a kedvenc alkalmazásunkba kerüljenek. A szkenner beállítások, vagy akár a szkenner állapotának az ellenőrzése szintén könnyedén elvégezhető bárki által a beszédes ikonoknak köszönhetően.

 • Új ScanSnap Home dokumentum feldolgozó alkalmazással
 • Végigkalauzol a digitalizálás minden folyamatán
 • Dokumentumok digitalizálása a névjegykártyától az A3 méretig**
 • 40 lap/perc / 80 kép/perc a legjobb minőséget biztosító üzemmódban is (Színes vagy szürkeskálás 300dpi, Fekete-fehér 600dpi)
 • 50 lapos automata lapadagoló (ADF), fékező görgőkkel és ultrahangos kettős lapbehúzás ellenőrzéssel a megbízható papírkezelésért
 • Kereshető PDF dokumentumok előállítása gyors szövegfelismerés mellett
 • SuperSpeed USB 3.2 interfész
 • Szkennelés: Word, Excel formátumokba, E-mailben küldéshez, vagy SharePoint portálra a zökkenőmentes üzleti folyamatokhoz

PDF adatlap

Egyszerű használat, gyors működés, kompakt kivitel

A ScanSnap iX1400 könnyedén, egyetlen gombnyomásra digitalizálja a papír alapú dokumentumainkat. Csak helyezzük a dokumentumokat a szkenner lapadagolójába, nyomjuk meg a „Scan” gombot és a többi a ScanSnap iX1400 dolga. Az automata lapadagolóba 50 db kétoldalas dokumentumot tehetünk egyszerre, melyeket a szkenner kevesebb mint két perc alatt beolvas. (40 lap/perc, 80 kép/perc sebességgel)

A szkennerhez mellékelt „ScanSnap Home” szoftver lehetővé teszi, hogy a leggyakrabban használt feladatainkhoz közvetlen profilokat hozzunk létre, azaz a beolvasott dokumentumok egy kattintással egyből a kedvenc alkalmazásunkba kerüljenek. A szkenner beállítások, vagy akár a szkenner állapotának az ellenőrzése szintén könnyedén elvégezhető bárki által a beszédes ikonoknak köszönhetően.
 

           

Profilok

Az új ScanSnap Home alkalmazással akár harminc különböző profilt hozhatunk létre a leggyakoribb feladatainkhoz.

Legyen az akár a dokumentumok megosztása másokkal,

az utazási költségek dokumentálása,

a beolvasott dokumentumok elküldendő e-mailhez való csatolása

vagy akár fotóalbum létrehozása

 

Névjegykártyától az A3-as méretig

A Fujitsu ScanSnap iX1400 szkennerrel többféle méretű dokumentumok feldolgozhatók, legyen az félbehajtott A3-as méretű dokumentum, vagy akár kisméretű plasztikkártya vagy névjegykártya.

                 

Képfeldolgozás valós időben

ScanSnap iX500's powerful GI image processing engine 

 
A ScanSnap iX1400 „lelke” a GI képfeldolgozó processzor, ami a szkenner teljesítményét egy eddigieknél magasabb szintre emeli. Ez a nagyteljesítményű kétmagos processzor gondoskodik róla, hogy a képfeldolgozás és a szkennelési sebesség egyaránt magas legyen, függetlenül attól, hogy milyen üzemmódot, vagy alkalmazást használunk. A ScanSnap iX1400 szkennerrel a gyors beolvasás SuperSpeed USB 3.2 interfészen keresztül történik.

A ScanSnap iX1400 könnyedén állít elő PDF dokumentumokat, miközben egyetlen gombnyomásra elvégzi az alábbi képfeldolgozó feladatokat:

 • Üres oldalak detektálása és igény szerinti automatikus törlése
 • Ferdén beolvasott dokumentumok képének automatikus kiegyenesítése
 • Kevert álló és fekvő dokumentumok képének automatikusan olvasható pozícióba forgatása
 • Automatikus papírméret felismerés és a dokumentum képének automatikus körülvágása
 • Automatikus felbontás beállítás, a dokumentum méretei alapján
 • Intelligens színfelismerés az optimális szkenneléshez
 • Vékony, áttetsző dokumentumok kezelése

 


A ScanSnap iX1400 értelmezi a dokumentumokat, legyen szó névjegykártyákról, számlákról, szállítólevelekről, szabálytalan alakú dokumentumokról (példádul újságkivágások), majd az ezekhez legkézenfekvőbb alkalmazásokba továbbítja azokat. A ScanSnap iX1400 két kamerával rendelkezik, az egyik kamera a dokumentum egyik oldalát, míg a másik kamera pedig ugyanennek a dokumentumnak a hátoldalát olvassa be. Ennek köszönhetően a szkenner alkalmas arra is, hogy egy összehajtott A3 méretű dokumentum beszkennelt két oldalának képét digitálisan összeillessze, így az összeillesztett kép ismét A3 méretű lesz, mintha azt A3-as szkennerrel olvasták volna be.
 

  ScanSnap iX500 scans any document

Tiszta képek minden alkalommal

A ScanSnap iX1400 érzékeli amennyiben a szkenner első, vagy hátoldali üveglapjára szennyeződés kerül és erről értesítést is küld a felhasználónak.
 

            


Amennyiben az üveglapok tisztítása ellenére mégis csík keletkezne a beolvasott dokumentumon, úgy a szkenner képes azokról a nemkívánatos csíkot eltávolítani, biztosítva ezzel a mindenkori tökéletesen tiszta képeket.
 

Szkennelési technológia: Dual CIS
Fényforrás: Dual LED
Felbontás (kimeneti): 150 - 1200 dpi
Felbontás (optikai): 600 dpi
Beolvasási mód: 1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes
Beolvasási sebesség: 40 lap/ perc, 80 kép/perc (200, 300 dpi, A4, színes)
ADF (lapadagoló) kapacitása: 50 lap (80 g/m2)
Kettős lapbehúzás ellenőrzése: Ultrahangos szenzorral
Minimális dokumentum méret: 50,8 mm x 50,8 mm
Maximális dokumentum méret: 216 mm x 360 mm
Hosszú dokumentum üzemmód: 863 mm
A3 dokumentumok beolvasása: Mellékelt „Carrier sheet” segítségével **
Dokumentumok vastagsága: 40-209 g/m2
Interfész: USB 3.2 (USB 2.0 és USB 1.1 kompatibilis)
Szoftverek (alapárban): ScanSnap Manager, ScanSnap Home, ABBYY FineReader for ScanSnap,
Tápfeszültség: 100-240 V (50-60 Hz)
Teljesítmény felvétel: 17 W (működés közben), Energy star üzemmód: 1.6 W
Méretek: (magasság/szélesség/mélység) 152 mm / 292 mm / 161 mm (felhajtott lapadagoló tálcával)
Tömeg: 3,4 kg
Környezeti hőmérséklet: 5-35 Celsius
Relatív páratartalom: 20-80% páralecsapódás nélkül

Kopóanyag készlet

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu ScanSnap iX1400 szkenner gumigörgői a felhasználók által is könnyen hozzáférhetők, így karbantartásuk a megfelelő tisztítókészletek segítségével könnyedén megoldható. A rendszeres karbantartással csökkenthetőek a szkennerleállások, a szkennerhez szükséges tisztítókészletek cégünknél rendelkezésre állnak.

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész kittet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

 

ScanSnap iX1400 hordtáska

 

             

Mivel a ScanSnap iX1400 mobil felhasználásra is alkalmas személyi dokumentumszkenner, ezért a szkenner utazás közbeni védelmének biztosítására opcionális hordtáskát is javaslunk hozzá.

 

 

ScanSnap Carrier Sheet

** A szkennerhez opcionálisan rendelhető „Carrier sheet” segítségével lehetőség van félbehajtott A3 dokumentumok beolvasására is. A félbehajtott A3-as dokumentumot a speciális fóliába (Carrier sheet) helyezve beolvasás után a dokumentum két oldala szoftveresen összeillesztésre kerül, így digitálisan újra A3 méretű képet kapunk.

A ScanSnap Carrier Sheet kiválóan használható az olyan dokumentumokhoz, melyek állaga nem teszi lehetővé a közvetlen adagolást (túl töredezett, túl szakadozott, stb.), vagy a dokumentumok mérete nagyobb mint A4 (de nem nagyobb mint A3).

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek). A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák.

 

Termékinfó
Kategóriák Dokumentum szkennerek
Felhasználás szerint
Fujitsu
Márka szerint
Személyi szkennerek
Méret szerint
A4 méret
Ricoh
Cikkszám: iX1400
Márka: Fujitsu
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Szkenner értékesítési tanácsadó
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp