logo

Ricoh fi-8040

Leírás

A Ricoh fi-8040 (PA03836-B001) egy olyan A4-es kétoldalas dokumentumszkenner, mely nagyméretű érintőképernyős kijelzővel rendelkezik és számítógép szükségessége nélkül, közvetlen képes hálózatra is szkennelni a dokumentumokat, 80 kép/perc sebességgel.

210 595 Ft + Áfa
Külső raktáron
 • Szállítás: 2-4 munkanapon belül
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Főbb tulajdonságok

 • Gyors beolvasás 40 lap/perc / 80 kép/perc sebességgel
 • Számítógép nélkül, önállóan használható a hálózaton
 • DirectScan funkció (közvetlen szkennelés hálózatra)
 • Clear Image Capture technológia
 • Egy-és kétdimenziós vonalkódok felismerése
 • Intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzés ultrahangos szenzorokkal
 • Dokumentum védelem, automatikus lapméret felismerés, automatikus szeparáció
 • Nagyméretű 10,9 cm-es érintőképernyős kijelző
 • PaperStream IP, PaperScan ClickScan és PaperStream Capture szoftverekkel szállítva
 • USB 3.2 és Gigabit Ethernet interfész

PDF adatlap

Részletek

Az fi-8040 egy olyan új dokumentumszkenner a Ricohtól, amely egyben ötvözi a hálózati szkennerek és a Ricoh „fi” sorozatú szkennerek előnyeit. A szkenner akár számítógép nélkül, önállóan is használható a hálózaton. Az új fi-8040 a korábbi fi-7030 szkenner utódjaként nemcsak másfélszer gyorsabb elődjénél, hanem számos új technológia beépítésével lényegesen többet kínál a kis-és középvállalkozások számára. Ez az „fi” sorozat belépő modelljeként ideális eszköz azoknak az ügyfeleknek, akik vegyes dokumentumokat szeretnének digitalizálni, és papírmentes munkahelyet szeretnének elérni alacsonyabb kezdeti költségek mellett.

Külön számítógép nélkül, önállóan működő

A Fujitsu fi-8040 szkenner beépített számítógépet és érintőképernyős kijelzőt is tartalmaz, így akár önállóan, egy központi helyen is képes működni, ahol a hálózaton keresztül több felhasználó is elérheti. Ezzel költségeket is lehet csökkenteni, hiszen amennyiben a szkenner nincsen egész nap folyamatosan igénybe véve, úgy a kihasználatlan időben a cég többi alkalmazottja is használni tudja a saját számítógépéről.

DirectScan

A beolvasásokat közvetlenül a hálózati mappákba mentheti. A „DirectScan” funkcióval* felszerelt fi-8040 lehetővé teszi a számítógép nélküli szkennelést, és a beolvasott adatokat közvetlenül a hálózati mappákba vagy FTP-kiszolgálókra menti a cél tárolási helyek előzetes beállításával. A beállítás egyszerűen elvégezhető egy webböngészőn keresztül, vagy a "Scanner Central Admin Desktop" szoftverrel amennyiben több szkennert használunk a hálózaton. *A DirectScan funkció csak akkor érhető el, ha az idő szinkronizálva van egy NTP-kiszolgálóval.

A beolvasott dokumentumokat közvetlenül csatolhatja e-mailekhez, és megoszthatja más felhasználókkal.   A kompakt, de 10,9 cm-es érintőképernyővel felszerelt lapolvasó lehetővé teszi a címzettek egyszerű kijelölését, a beolvasások csatolását és elküldését, mindezt közvetlenül az érintőképernyőről. A fájlnevek és méretek elküldés előtt ellenőrizhetők. A fi-8040 ideális szkenner több irodai felhasználó számára is, az információmegosztáshoz.

 

Zökkenőmentes integráció a kliens rendszerekkel

A PaperStream NX Manager* segítségével összekapcsolhatja a beolvasott adatokat az üzleti alkalmazásokkal és felhőszolgáltatásokkal.

Felhasználóbarát nagyméretű érintőképernyős kijelző

Az egyszerű kezelés érdekében az fi-8040 egy nagyméretű (10,9 cm-es) érintőképernyővel rendelkezik, melyen a felhasználók ellenőrizhetik a beolvasott adatokat, mielőtt elmentik, csatolják és elküldik a szkennelt képeket. (A beolvasott oldalak bélyegképei csak számítógép nélküli üzemmód esetén jelennek meg ellenőrzés céljából.)

A Ricoh fi-8040 nagyméretű érintőképernyős TFT kijelzője folyamatosan tájékoztatja a felhasználót az aktuális beállításokról, a kötegben beolvasott lapok számáról, valamint más hasznos információkról. Az operátor a kezelőpanelen a számos előre definiált felhasználói profil közül könnyedén ki tudja választani az épp szükségeset, mely a tipikusan elvégzendő feladatok függvényében más és más beállításokat tartalmaz.

Kiváló ár/teljesítmény viszony

A Ricoh fi-8040 szkenner az A4-es méretű dokumentumokat színes, kétoldalas üzemmódban 200 és 300 dpi felbontás mellett egyaránt képes 40 lap/perc (80 kép/perc) sebességgel digitalizálni, amivel az „fi” sorozatú szkennerek belépő szintű modelljeként kiváló ár/teljesítmény viszonyt biztosít. A Ricoh fi-8040 szkennerek automata lapadagolója egyidejűleg 50 lapot (80 gramm/m2) képes befogadni, ezáltal folyamatos adagolást biztosít a digitalizálás során.  

Nagyobb sebességű interfész

A Ricoh fi-8040 szkennerek USB 3.2, vagy Ethernet (10Base-T/100Base-TX, 1000Base-T) interfésszel csatlakoznak a számítógéphez, mely nagy adatátviteli sebességet biztosít.

Dokumentumok széles skálája is feldolgozható

A Ricoh fi-8040 szkenner a legkülönfélébb dokumentumok beolvasását is támogatja, de a választható kézi adagolás üzemmódnak köszönhetően akár félbehajtott A3-as dokumentum, vagy szabványos (ISO7810) plasztikkártya is beolvasható vele.

Kiváló minőségű képadatok, üzleti feldolgozásra

Az új érzékelő és a GI képfeldolgozó kombinálása elnyomja a színeltolódások előfordulását. A "PFU Clear Image Capture" nagy felbontású képeket készít az adatok kinyeréséhez, miközben minimálisra csökkenti az energiafogyasztást.

  

Csúcstechnológiát képező meghajtók és feldolgozó szoftverek

A PaperStream IP  a PFU legújabb fejlesztésű, csúcstechnológiát képező képfeldolgozó és képjavító rendszere, mely elérhető az összes jelenlegi „fi” sorozatú szkennerhez. A PaperStream IP  használatával a dokumentumokról a legtökéletesebb minőségben kerül a kép beolvasásra. A technológiának köszönhetően a PaperStream IP  a beolvasás során valós időben, a folyamat lassulása nélkül képes a szükséges beállításokat változtatni annak függvényében, hogy a szkennerben épp áthaladó dokumentum túl sötét, túl világos, erősen szennyezett, kifakult, vagy alig olvasható. Nincsen szükség a dokumentumok beolvasás előtti előzetes szortírozására, azok olvashatósága, mérete, pozíciója (álló vagy fekvő), színe (színes, vagy fekete-fehér), az oldalak elrendezése (egyoldalas, vagy kétoldalas), vagy aszerinti válogatására, hogy az adagolóba a szöveges oldalával előre, vagy fordítva tettük be őket.    

Ezzel rengeteg időt lehet megtakarítani, hiszen a PaperStream IP  a színes dokumentumokat automatikusan színes üzemmódban, a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban olvassa be, anélkül hogy bármit állítanunk kellene. A beolvasott dokumentumok képét automatikusan körbevágja, ezáltal minden oldal képe csak akkora lesz amekkora maga a lap volt, mindez a lap mellett keletkező árnyékok nélkül természetesen. A fekvő pozícióban beolvasott dokumentumok képét automatikusan olvasható pozícióban tárolja el, a kötegben ferdén elhelyezkedő dokumentumok képét automatikusan kiegyenesíti, az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képeit automatikusan kihagyja, egyszóval az eredmény minden alkalommal tökéletes lesz.

A PaperStream IP  nemcsak képfeldolgozó, képjavító technológia, hanem egyben tartalmazza a szkennerhez tartozó TWAIN és ISIS meghajtókat is. A PFU által kifejlesztett iDTC (intelligent Dynamic Threshold Circuit) technológiának köszönhetően a beolvasott dokumentum minden apró részlete alapos vizsgálat alá kerül, így az sem okoz problémát, ha egyetlen beolvasott lapon belül is jelentős olvashatósági különbségek vannak, mert a dinamikus küszöbszint mindenhonnan a hasznos, kiolvasható adatokat (és csakis azt) továbbítja további feldolgozásra.

A PaperStream IP használatával a keletkező fájlméretek jelentősen csökkenthetők, míg a dokumentumok képének olvashatósága, minősége, a róluk kinyerhető tartalmak szoftveres (OCR, ICR, OMR) felismerhetősége jelentősen növelhető.

A Ricoh fi-8040 szkennerekkel szállított új generációs PaperStream Capture  egy olyan könnyedén használható, kötegelt feldolgozásra kifejlesztett dokumentum archiváló alkalmazás, mely az egyszerű szkenner beállításokon túl, alkalmas különböző felhasználói profilok létrehozására és kezelésére, vonalkódok felismerésére, dokumentumok szeparációjára, zóna OCR funkciókra, automatikus indexelésre, stb.

A PaperStream Capture, a PaperStream IP  technológiával együtt tökéletes eredményt biztosít a felhasználók számára. A PaperStream Capture segítségével az egész digitalizálási folyamat könnyen kezelhetővé és áttekinthetővé válik a beolvasástól az indexelésig. A szoftver felhasználóbarát kezelőfelülete egyszerű és könnyen átlátható, így a használatához nincsen szükség külön tréningekre.

PaperStream Capture – Professzionális szkennelő alkalmazás

A Ricoh új fi-8040 szkennere ideális archiváló eszköz kisvállalkozások és olyan irodák számára (recepció, ügyfélszolgálat, biztosító, ügyvédi iroda stb.) ahol naponta kell szerződéseket, hivatalos leveleket, pénzügyi dokumentumokat digitalizálni és karakter felismerő szoftverrel feldolgozni archiválás, e-mail küldés, vagy adatbázisba konvertálás céljából.

Függetlenül attól, hogy a cég rendelkezik-e egy központi nagyteljesítményű dokumentumszkennerrel, vagy sem, üzleti dokumentumok mindenhol keletkeznek, vagy érkeznek (számlák, szerződések, faxok, egyenlegközlők, stb.) másoktól, így ezek archiválása és szükség esetén előkereshetősége, rendkívül fontos.

Az új Ricoh fi-8040 szkennernek köszönhetően a dokumentumokról kinyert információk, üzleti adatok gyorsabban rendelkezésre állnak mindenki számára és az eszköz állapota, jellemzői, folyamatosan ellenőrizhetők a szkennerrel érkező központi menedzselő és adminisztrációs szoftverrel.

A PaperStream Capture egy professzionális szkennelő alkalmazás, ami a Fujitsu / Ricoh „fi” sorozatú szkennerrel együtt érkezik. A szoftver képes megadott zónákban (zonal OCR), vagy a teljes oldalon szövegfelismerésre, multi-stream kimenetre, valamint számos különböző fájlformátum (akár jelszóval védett PDF, vagy PDF/A) előállítására. A napi használatban leggyakoribbnak mondható feladatokhoz szükséges beállítások bármikor elmenthetők különféle felhasználói profilokba, vagy akár exportálhatók a többi felhasználó számára.

A PaperStream Capture automatikus job szeparációkat is biztosít, vonalkódokat, vagy patch kódokat tartalmazó szeparátor lapok segítségével. Az automatikus szeparációknak köszönhetően a szoftver képes a szkenner adagolójába ömlesztve helyezett dokumentumokat tartalom alapján figyelni és a vonalkódok segítségével az összetartozó dokumentumokat azonos mappába menteni, vagy a fájlok neveit a vonalkódok tartalma alapján előállítani. A PaperStream Capture szoftverrel a következő típusú vonalkódok ismerhetők fel: UPC-A / EAN / JAN, Code 3 of 9, Code 128 / EAN128, Codabar (NW7), ITF, valamint kétdimenziós vonalkódok: PDF417, QR Code és Data Matrix.

Az fi-8040 szkennerrel szintén alapáron érkezik a PaperStream ClickScan  szoftver, ami a szkennert egy rendkívül hatékony személyes archiváló eszközzé teszi a hétköznapi gyakorlatban, ugyanis nem igényel semmilyen speciális beállítást. A ClickScan módban a dokumentum egy gombnyomásra azonnal PDF formátumban kerül beolvasásra és a fájl a dokumentum mappába kerül. A ClickScan használatával lehetőség van továbbá közvetlen szkennelésre Microsoft Word, Excel, vagy PowerPoint alkalmazásokba, MS SharePoint portálra, de akár mentés előtt szerkeszthető PDF előállítására is.

Vonalkódok felismerése

A Ricoh fi-8040 szkennerekkel lehetőség van vonalkódokat felismerni a beolvasott dokumentumokon, majd az azokból kiolvasott tartalom alapján a vonalkód információját dokumentum szeparáció, vagy fájlnév, könyvtárnév, stb. létrehozására felhasználni. A felismerendő vonalkódok lehetnek UPC-A/EAN/JAN, Code 3 of 9, Code 128, EAN128, Codabar (NW7), ITF típusúak, vagy akár kétdimenziós vonalkódok (PDF417, QR Code, Data Matrix) is, a PaperStream szoftver segítségével ezek is könnyedén felismerhetők.

 

 

   
Szkennelési technológia: CIS x 2 (Első / Hátsó oldal)
   
Szkennelési módok:

Egyoldalas / Kétoldalas

Színes / Szürkeskálás / Fekete-Fehér
   
ADF (Automata lapadagoló) kapacitása: 50 lap (A4, 80 gr/m2)
   
Minimális dokumentum méret: A8 (50.8 mm x 50,8 mm)
   
Maximális dokumentum méret: A4 portré (216 mm x 355,6 mm)
   
Maximális dokumentum hosszúság, hosszú dokumentum üzemmódban: 5588 mm (DirectScan módban nem lehetséges)
   
Dokumentumok vastagsága:

40 gramm/m2 és 209 gramm/m2 között

(Plasztikkártya és félbehajtott A3: manuális adagolással)
   

Beolvasási sebesség: (A4, egyoldalas, 300 dpi)

40 lap/perc (Színes, szürkeskálás, fekete-fehér)

   

Beolvasási sebesség: (A4, kétoldalas, 300 dpi)

80 kép/perc (Színes, szürkeskálás, fekete-fehér)
   
Háttérszín a lapadagolóban: Fehér
   
Felbontás:

50 és 600 dpi között 1 dpi lépésekben állítható (Optikai felbontás: 600 dpi, Maximális felbontás: 1200 dpi)

   
Megvilágítás: 2 x Fehér LED sor (Első / Hátsó oldal)
   
Kimeneti üzemmódok:

Színes: 24 bit, 8 bit, 4 bit

Szürkeskálás: 8 bit, 4 bit

Fekete-Fehér: 1 bit
   
Interfészek:

Vezetékes USB: USB 3.2 (USB 3.0/USB 2.0/USB 1.1 kompatibilis)

Vezetékes hálózati: RJ-45 Ethernet (10/100/1000)
   
Képfeldolgozás, funkciók:

Advanced DTC, Automatic Colour Detection, Automatic Profile Selection, Automatic Rotation, Background Pattern Removal, Blank Page Detection, Character Extraction, Cropping, Custom Rotation, De-Screen, De-Skew, Dither, Dropout Colour (None / Red / Green / Blue / White / Saturation / Custom), Dynamic Threshold (iDTC), Edge Fill, Error Diffusion, Front Back Merging, Halftone, Image Emphasis, Index Tab Cropping, Multi Image Output, SDTC, Split Image, sRGB Output, Static Threshold, Vertical Streaks Reduction.

When using DirectScan: Barcode Recognition, Blank Page Detection, De-skew and Cropping (Automatic size), Dropout Colour (Red, Green, Blue, None), Rotation (0°, 90°, 180°), SDTC
   
Szoftverek a csomagban:
 • PaperStream IP (TWAIN / ISIS)
 • PaperStream Capture
 • PaperStream ClickScan
 • PaperStream ClickScan Searchable PDF Option
 • Software Operation Panel
 • Error Recovery Guide
 • Scanner Central Admin Agent
 • Network Setup Tool for fi Series
 • fi Series Online Update
 • ABBYY FineReader for ScanSnap (download)
   
Támogatott operációs rendszerek: Windows® 11, Windows® 10, Windows Server® 2022, Windows Server® 2019, Windows Server® 2016, Windows Server® 2012 R2, Windows Server® 2012
   
Kettős lapbehúzás ellenőrzés: Ultrahangos szenzorokkal
   
Kijelző: Beépített nagyméretű (4,3”) érintőképernyős TFT
   
Számláló:

1: Kopóanyag számláló (Utolsó görgőcsere óta beolvasott lapmennyiség)

2: Üzembehelyezés óta beolvasott teljes lapmennyiség (Nem nullázható)

3: Napi számláló (A kötegben lévő dokumentumok lapjainak és oldalainak számlálója. Az üres oldalakat nem számolja)
   
Tápfeszültség: 100 – 240 V (AC)
   
Teljesítmény felvétel: 19 W (alvó üzemmódban kevesebb mint 0,15 W)
   
Méretek (magasság/szélesség/mélység): 143 mm x 292 mm x 157 mm
   
Tömeg: 3,1 kg
   
Környezeti hőmérséklet (üzem közben): 5-35 C°
   
Relatív páratartalom (üzem közben): 20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)
   
Napi terhelhetőség: 6.000 A4 lap

 

Kapcsolódó termékek

Kopóanyag készlet (CON-3836-200K)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Ricoh dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

 

Az fi-8040 kopóanyag készlet tartalma: 1 db behúzó görgő, 1 db fékező görgő

A kopóanyag készlet várható élettartama 200.000 beolvasás / 1 év

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész készletet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák.

Termékinfó
Kategóriák Méret szerint
A4 méret
Felhasználás szerint
Munkacsoportos szkennerek
Ricoh
Cikkszám: fi-8040
Márka: RICOH
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Szkenner értékesítési tanácsadó
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp