logo

Húsz éves a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara

  • Rólunk
  • Molnár Miklós Konrád
  • 2016. december 05.

Megalakulásának huszadik évfordulójáról jubileumi ünnepi ülésén emlékezett meg a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara a Duna Palotában.

 

A jogszabályi előkészítés és a törvényhozói döntés után 1996. november 15-én alakult meg a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara. A BPMK megalakulása óta szolgálja a mérnökség közös szakmai ügyét, az ország felemelkedését. 2016. november 25-én, a Duna Palotában, az évforduló alkalmából szervezett jubileumi megemlékezés alkalmat adott arra, hogy áttekintsék az elmúlt évtizedeket, felidézzék tagjaik fáradhatatlan, kitartó munkáját, a kamarában végzett tevékenységüket.

 

Az ünnepi köszöntők sorát Kassai Ferenc elnök úr nyitotta meg, majd a miniszterelnökség nevében Dauner Márton Imre főosztályvezető úr köszöntötte a jubileumi ülés résztvevőit. Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke beszédében kiemelte a BPMK tevékenységét, megköszönte a tisztségviselők fáradságos munkáját. A köszöntők után az alapítók, tisztségviselők részére az emléktárgyak ünnepélyes átadására került sor, majd a résztvevők megtekintették a jubileumi évfordulóra készített filmet. A rendezvényt Horgas Eszter fuvolaművész és Révész Richárd zongoraművész előadása színesítette.

 

Az ünnepi program befejezése után a résztvevők kötetlen beszélgetés során emlékeztek az elmúlt húsz év eseményeire, és megerősítették elkötelezettségüket a BPMK tevékenységével kapcsolatban. Valamennyi mérnök nevében gratulálunk az elmúlt húsz év elért sikereihez és további eredményes működést kívánunk!

 

A BPMK megalakulásának évfordulójának alkalmából a TERC Kft. kiadásában - Magyar Mária szerkesztésében - megjelent a „Szemelvények a mérnökök és építészek szakmai szerveződéséről” című könyv. A kiadvány emléket állít azon elődeinknek, akik fontosnak tartották a mérnöki szakmát, a mérnöki tudást és az építészeti tevékenységet. Megtiszteli továbbá azon kortársainkat is, akik a legnagyobb szakmai tudással és tehetséggel, a legnagyobb igyekezettel tovább viszik a nagy elődök munkásságát és erősítik a szakmai kamarák társadalmunkon belüli státuszát. A könyv reprint részei 1889-től vezetik végig az olvasókat a kamarai törvények változásán és szakmai cikkeken keresztül mutatják be a több, mint egy évszázad eseményeit. A kiadvány megvásárolható a TERC IRODAHÁZBAN található könyvesboltban (1149 Budapest, Pillangó park 9.) vagy megrendelhető a következő linken.

 

scrollUp