logo

Nagyformátumú szkennerek

Terc szkenner

Nagyformátumú szkennerek


A nagyformátumú dokumentumokat (térképek, műszaki rajzok, poszterek, stb.) ugyanúgy digitalizálni kell, mint az üzleti dokumentumokat (számlák, szerződések, csekkek, stb,), de a digitalizálásukhoz nagyobb méretű szkennerek szükségesek. A digitalizálás jellege is némiképp eltérő a dokumentumszkenneres feldolgozástól, hiszen az üzleti dokumentumok digitalizálása során, a papíron lévő tartalom kiolvasása, felismerése, adatbázisba exportálása a fontos, addig a térképek, műszaki rajzok feldolgozása során leginkább vektorizálásra, állagmegóvásra, esetenként színhelyességre van inkább szükség.

Terc colortrack

A mérnöki tervezésben (CAD) és hasonlóképpen a térképészetben (GIS) is számos olyan dokumentum, ill. archívum van, mely kizárólag nyomtatott formában áll rendelkezésre. Ezeket a dokumentumokat sokszor kell vektorizálás céljából beszkennelni, hogy a tervrajz, térkép, vagy más hasonló állomány szerkeszthető, vektoros adat legyen melynek nem utolsósorban a fájlmérete is lényegesen kisebb a beolvasott raszteres képnél.

 

 

A digitális másolóműhelyek számára sem mindegy, hogy milyen gyors, milyen megbízható, valamint milyen műszaki paraméterekkel rendelkező eszközökkel szolgáltatnak, hiszen a nagyformátumú szkenner munkaeszközük, mellyel bevételüket termelik. Ezért a másoló irodák számára fontos a legtökéletesebb eszközt használni, hiszen a berendezéssel elért eredményen a vásárlói elégedettség múlik.

Levéltárak, múzeumok számára is vannak megoldásaink a nagyformátumú anyagok digitalizálásához, azonban a muzeális értékű állományok digitalizálásához a görgős adagolóval rendelkező (áthúzós) nagyformátumú szkennerek helyett inkább a síkágyas, vagy könyvhimbás szkennereket javasoljuk, melyekről a könyvszkennerek találhatók.

Cégünk több gyártó hivatalos magyarországi disztribútora és márkaszervize is egyben. Amennyiben nagyformátumú dokumentumok (térképek, műszaki rajzok, poszterek, újságok, stb.), vagy muzeális értékű anyagok (könyvek, oklevelek, metszetek, rézkarcok, festmények, stb.) digitalizálása ügyében problémájuk, kérdésük merülne fel, keressenek bennünket tanácsadás céljából.  

Termékek


A Colortrac számos megoldással rendelkezik a szkennelés és képfeldolgozás legkülönfélébb területein, melyeket az egyes piaci igények által támasztott technikai követelményekre kidolgozva külön-külön, egyedileg fejlesztettek ki. Az új generációs SmartLF szkennerek új kamera technológiával, valamint többféle méretben és kiépítésben állnak rendelkezésre attól függően, hogy vékony, vagy vastag dokumentumok szkennelésére, vagy éppen multi funkciós használatra van szükség. A SmartLF szkennerekkel nemcsak rendkívül gyorsan, hanem a szoftvereivel rendkívül hatékonyan és könnyen digitalizálhatjuk nagyformátumú dokumentumainkat. A gyártó jelenleg az alábbi nagyformátumú szkennereket és alkalmazásokat kínálja a felhasználók számára:

 


SmartLF Scan! forradalmian új a széles formátumú szkennelésben: kicsi, könnyű, könnyen használható, hordozható és önálló. A világ első valóban hordozható széles formátumú lapolvasója, amelynek működéséhez nincs szükség számítógépre, szoftverre vagy perifériákra. Az okosan optimalizált automatikus beállítások nélkülözhetővé teszik a bonyolult vezérlőszoftvereket, melynek eredményeképp még egy tapasztalatlan felhasználó is képes kompakt, kiváló minőségű szkennelést készíteni a doboz kinyitása után perceken belül.

 


Az új kompakt SmartLF SCi 25 nagyformátumú szkenner ideális megoldás a nagyformátumú műszaki rajzok, térképek, újságok, vagy színes dokumentumok digitalizálásához A1 méretig. Kis helyigényével tökéletesen alkalmazható otthoni, vagy kis irodai környezetben, de akár mobil munkavégzéshez is. A SmartLF SCi 25 használható gépészeti tervrajzok, építész tervrajzok, elektronikus kapcsolási rajzok, újságok feldolgozásához, vagy akár dokumentumarchiválási (Electronic Document Capture) feladatokhoz. Az opcionális dokumentum visszafordítóval a beolvasott dokumentumot a szkenner front oldalán kapjuk vissza, ezáltal állvány és rajzgyűjtő kosár nélkül akár asztalon is használhatjuk, ami a rendkívül kis helyigény miatt a kisebb irodákban rendkívül előnyös.

 


36” szélességű, technikai dokumentumok beolvasására javasolt nagyformátumú szkenner költségérzékeny felhasználók számára. Az új SmartLF SCi 36 szkennerek a hagyományos USB 2.0 interfész helyett már SuperSpeed USB 3.0 interfésszel rendelkeznek. A szkenner közepén lévő, LCD panellel egybeépített kezelőpanel ergonomikus munkavégzést biztosít a felhasználók számára.

 


A SmartLF SCi szkennerek USB 3.0 interfésszel rendelkeznek és fekete-fehér, valamint szürkeskálás üzemmódban egyaránt 13 inc/sec (330 mm/másodperc) szkennelési sebességre képesek. Az új, egy sorban elhelyezkedő SingleSensor szenzor technológiával és a nagyteljesítményű LED megvilágítással alacsony fogyasztású nagyformátumú szkenner költségérzékeny felhasználók számára. A szkennerben a dokumentumok az írott oldalukkal felfelé kerülnek beolvasásra, melynek köszönhetően a betöltés könnyebbé és jobban kezelhetővé válik.

 


A Colortrac legújabb generációs SmartLF SGi szkennerei azért is különlegesek, mert nemcsak a monokróm modellt bővíthetjük bennük színesre az eddigi gyakorlatnak megfelelően, hanem akár az aktív szkennelési szélességet is növelhetjük bennük a vásárlás után. A SmartLF SGi 36 szkennerek A0, míg a SmartLF SGi 44 szkennerek pedig B0 szélességű dokumentumok beolvasására alkalmas nagyformátumú szkennerek. A SmartLF SGi szkennerek CCD kamerákkal működnek, így nemcsak a színvisszaadásuk tökéletesebb, hanem az esetlegesen gyűrött, régi dokumentumokat is árnyékmentesen dolgozhatjuk fel velük. Tervező irodák és térinformatikai cégek mellett egyaránt ajánljuk másoló szalonok, levéltárak és múzeumok számára. Az új SmartLF SGi szkennerek fénycsövek helyett LED diódákat használnak, ezáltal bekapcsolás után azonnal üzemkészek. Az új generációs szkennerek immár Ethernet hálózatra is csatlakoztathatók, így korlátlan kábelhosszúsággal is lehet használni őket.

Colortrac szoftver megoldások


A Colortrac nemcsak nagyformátumú szkennereivel segíti a dokumentumok feldolgozását, hanem szoftvereivel a legkülönfélébb felhasználói igényeket is próbálja kielégíteni. A Colortrac SmartLF szkennerekhez alapáron érkező SmartWorks Touch szoftverrel lehetőség van a dokumentum beolvasására, másolására, valamint e-mailben történő továbbítására. A szkennerekkel alapáron érkező szoftverhez képest a Colortrac SmartWorks PRO – SCAN és SmartWorks Imaging szoftverek segítségével már jóval több feladatot elvégezhetünk. Amennyiben színhelyes, mérethelyes másolatokra van szükség, úgy a Colortrac SmartWorks PRO – COPY, vagy a SmartWorks Imaging szoftvert ajánljuk, mely nemcsak a nyomtatóban alkalmazott tinta és papír típusának függvényében szabványos szín kalibrációra is képes, hanem közvetlenül támogatja a legtöbb mai nagyformátumú nyomtatót is.

Colortrac SmartLF Multifunkciós megoldások


A Colortrac SmartLF szkennerek nagyformátumú nyomtatókkal könnyedén alkothatnak nagyformátumú másolórendszert. A Colortrac nemcsak szoftvereket kínál a nagyformátumú másolás céljára, hanem többféle szkennerállványt, állvány kiegészítőket is. A Colortrac SmartLF szkennerekhez alapáron érkező SmartWorks Touch szoftverrel lehetőség van a dokumentum beolvasására, másolására, valamint e-mailben történő továbbítására. Amennyiben színhelyes, mérethelyes másolatokra van szükség, úgy a Colortrac SmartWorks PRO – COPY, vagy SmartWorks Imaging szoftvereket ajánljuk, mely nemcsak a nyomtatóban alkalmazott tinta és papír típusának függvényében szabványos színkalibrációra is képes, hanem közvetlenül támogatja a legtöbb mai nagyformátumú nyomtatót is.

A Smartworks PRO és a SmartWorks Imaging szoftverek részletes összehasonlítása

innen letölthető

 

A gyártó honlapja innen elérhető.


Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp