logo

Colortrac SmartLF SG szkennerek

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!

Főbb tulajdonságok

·         CCD technológia

·         36” vagy 44” széles modellek

·         Upgrade lehetőség 36” szélességről 44”          szélességre

·         1200 dpi optikai felbontás

·         9600 dpi maximális felbontás

·         USB 3.0 és Gigabit Ethernet interfészek

·         Kétirányú LED soros megvilágítás

·         Bekapcsolás után azonnal üzemkész

PDF adatlap  • Részletek
  • Opciók
  • Működési jellemzők

A Colortrac régóta úttörő a nagyformátumú szkennerek, képfeldolgozó technológiák fejlesztése és gyártása terén. A cég a hetedik generációs, új SmartLF SG sorozattal olyan szkennereket alkotott, melyek a nagy optikai felbontás és a gyors szkennelési sebesség mellett rendkívül precíz adagolóval rendelkeznek. A SmartLF SG sorozat kifejlesztésének célja elsődlegesen az volt, hogy a Colortrac szkennerek minél nagyobb rétegek számára legyenek elérhetők, olyan felhasználók is beruházhassanak Colortrac szkennerre, akik eddig az ár miatt kénytelenek voltak a minőség feladása mellett más, olcsóbb szkennert választani.

A Colortrac legújabb generációs, HD (high definition) CCD technológiával működő SmartLF SG  szkennerei a cég által kidolgozott speciális szkennelési technológiával a legtökéletesebb eredményt nyújtják a felhasználó számára.

Az új SmartLF SG szkennerek 1200 dpi optikai felbontással és rendkívül széles színskálával ideális eszközök nemcsak műszaki rajzok és térképek, hanem légi felvételek, nagyméretű színes fotók, poszterek és grafikák, színhelyes beolvasására is. Az új SG modellek 117 cm szélességig képesek befogadni a szkennelendő dokumentumokat, melyeket maximálisan 9600 dpi felbontással képesek beolvasni.

 Egy szkenner többféle változatban

A Colortrac SmartLF SG szkennerek hatféle változatban készülnek. Az SG 36 modellek (SG 36m, SG 36c, SG 36e) 914 mm aktív szkennelési szélességgel, míg az SG 44 modellek (SG 44m, SG 44c, SG 44e) pedig 1118 mm aktív szkennelési szélességgel képesek digitalizálni a dokumentumokat. A 36” széles és a 44” széles modelleknek is van egy monokróm (36m / 44m), egy színes (36c / 44c) és egy gyors színes (36e / 44e) változata. Mindegyik SmartLF SG modell maximálisan 15 mm vastagságig képes a szkennelendő anyagokat kezelni. Mindegyik modell képes monokróm és szürkeskálás üzemmódban egyaránt 13.00 inch/sec sebességgel szkennelni.

SmartLF SG 36m : 36"/ monokróm modell, 13.00 inch/sec (monokróm/szürkeskálás) sebesség 

SmartLF SG 36c : 36"/ színes modell, 13.00 inch/sec (monokróm/szürkeskálás), 4.00 inch/sec (színes) sebesség

SmartLF SG 36e : 36"/ expressz színes modell, 13.00 inch/sec (monokróm/szürkeskálás), 8.00 inch/sec (színes) sebesség

SmartLF SG 44m : 44"/ monokróm modell, 13.00 inch/sec (monokróm/szürkeskálás) sebesség 

SmartLF SG 44c : 44"/ színes modell, 13.00 inch/sec (monokróm/szürkeskálás), 4.00 inch/sec (színes) sebesség

SmartLF SG 44e : 44"/ expressz színes modell, 13.00 inch/sec (monokróm/szürkeskálás), 8.00 inch/sec (színes) sebesség

Helyszínen bővíthető

A beruházás védelme érdekében a monokróm modell (SG 36m / SG 44m) bármikor átalakítható színes modellre, míg a színes modell (SG 36c / SG 44c) a vásárlást követően szintén átalakítható későbbiekben a gyorsabb (SG 36e / SG 44e) modellre. Újdonságnak számít, hogy az új SmartLF SG szkennerek esetén nemcsak a monokróm modellt bővíthetjük színes, vagy gyors színes modellre, hanem akár a 36” széles (914 mm aktív szkennelési szélességű) szkennereket is átalakíthatjuk 44” széles (1118 mm aktív szkennelési szélességű) változatra.

Bővíthető

Lehetőségek

36” széles modellek

44” széles modellek

Express színes

SG 36e

SG 44e

Színes

SG 36c

SG 44c

Monokróm

SG 36m

SG 44m

         Bővíthető 

 
Vásárlás során így nem okoz problémát, ha egy cég a beruházási keretéből csak a monokróm, vagy a kisebb szkennelési szélességű változatot tudja megvenni, hiszen a cég és bevétele növekedésével a szkenner később is könnyedén átalakítható.

Korszerű kamera egységek

A Colortrac SmartLF SG szkennerek valódi optikákat tartalmazó, négy csatornás (RGB+monokróm) CCD kamerákkal működnek. Ennek előnye a jóval tökéletesebb képminőség nemcsak vonalas rajzoknál, hanem renderelt látványterveknél, légi felvételeknél, színes fotóknál, vagy éppen színes térképeknél. Az új SmartLF SG szkennerekben hat darab CCD kamera egység (DCU: Digital Camera Unit) gondoskodik a tökéletes képminőségről. Mindegyik kamera egység 1200x1200 dpi optikai felbontással rendelkezik és a monokróm adatokat 16 biten, míg a színes adatokat pedig 48 bit színmélységgel olvassa be.

Azonnal üzemkész

Az új Colortrac SmartLF SG szkennerek fénycső helyett új generációs instant fehér LED fényforrásokat használnak. Ennek előnye az alacsonyabb fogyasztás mellett az, hogy a szkenner bekapcsolás után azonnal üzemkész, nem kell bemelegedésre várni. Az új generációs instant fehér LED fényforrások élettartama is jóval hosszabb, mint a fénycsöveké. Az árnyékmentes megvilágítás érdekében a szkennerben áthaladó dokumentumok két irányból kerülnek megvilágításra.

Szkennelés akár hálózatra is

Az új generációs SmartLF SG szkennerek az USB 3.0 interfész mellett Gigabit Ethernet interfésszel is rendelkeznek, ezáltal akár korlátlan kábelhosszúsággal is használhatók. A Gigabit Ethernet használatához működő 1000Base-T kapcsolat (1000 Mbits/sec), vagy alacsonyabb sebességű hálózat (100Base-T) esetén Gigabit switch használata szükséges.

IAT technológia kizárólag a Colortrac szkennerekkel

Mint az ismeretes, a nagyformátumú szkennerek egyik tipikus felhasználási területe a régi, besárgult, néhol szabad szemmel is alig olvasható műszaki rajzok és más technikai dokumentumok (térképek, elektromos kapcsolási rajzok, stb.) archiválása. Majd minden nagyformátumú szkennerrel van lehetőség arra, hogy az ilyen rajzok nehezen olvasható részeit valamilyen képjavító (általában threshold) algoritmussal beolvassuk, azonban ennek a megvalósítása már korántsem egyforma.

A Colortrac szkennerekkel lehetőség van monokróm üzemmódban 2D IAT (Intelligent Adaptive Thresholding) képfeldolgozásra, mely alapvetően különbözik minden más, nagyformátumú szkennerben használatos technikától. A legtöbb nagyformátumú szkennernél, ha egy műszaki rajz nehezen olvasható részeit akarjuk beolvasni, akkor a szkenner egy egyszerűbb threshold analízissel megpróbálja a rajz kérdéses részét analizálni, melyet úgy tesz, hogy a rajzot előre hátra mozgatva a szkennerben az általunk kijelölt részt többször, többféle küszöbszinttel beolvassa, majd amikor megtalálta a legjobb eredményt, akkor a végleges beállítással újból beolvassa az egész rajzot. A Colortrac szkennerek az opcionális SmartWorks PRO szoftver segítségével, ezzel szemben monokróm üzemmódban is az egész rajzot 16 biten, natív szürkeskálás módban olvassák be, majd ha a küszöbszinten változtatni kell, akkor ezt a rajz újra szkennelése nélkül tudjuk bármikor megtenni egészen addig, amíg a beszkennelt kép fizikailag is tárolásra, mentésre nem kerül. A natív szürkeskálás képből bármilyen küszöbszint kinyerhető, így a monokróm kimenet olyan lesz, amilyet szeretnénk, azaz egy beolvasással a legjobb. Az újra szkennelés szükségtelenné tétele számos előnnyel jár, hiszen nem kell várni rá, hogy a szkenner a rajzot előre-hátra mozgatva többször beolvassa, amíg kitalálja a legoptimálisabb beállítást, hanem a szkenner által beolvasott natív képből minden változtatást valós időben tudunk elvégezni. Ezzel a technikával nemcsak rengeteg időt nyerünk, hanem a berendezésünk élettartama is jelentősen megnő, hiszen nem kell a rajzot feleslegesen mozgatni a szkennerben, azaz nincs felesleges kopás sem. (A Colortrac SmartWorks PRO egy hardverkulcsos védelemmel ellátott opcionális szoftver a SmartLF szkennerekhez, aminek van szkennelő – SmartWorks PRO-SCAN és másoló SmartWorks PRO-COPY változata.)

Korszerű adagoló, stabil médiakezelés (SureDrive Paper Transport)

A legtöbb nagyformátumú szkennerben rugós alkatrészek szorítják a szkennelés során a dokumentumot a kamerák fókuszában lévő üveglaphoz. Amennyiben ezek a rugók nem elég erősek, úgy a gyűrött, vagy hajtogatott dokumentumok gyenge minőségben lesznek beolvasva, ha viszont túl erősre vannak állítva, akkor a vékony, esetleg törékeny dokumentumok (újságpapírok, leporellók, stb) meg is sérülhetnek a beolvasás során. Az összkerékmeghajtásos autókhoz hasonlóan a Colortrac SmartLF SG szkennerekben is minden görgő hajtva van (2+4 All-Wheel-Drive), így a papírleszorító görgő is. Az új fejlesztésű (SureDrive Paper Transport) adagolóban fix papírleszorító lemez helyett egy a szkenner teljes szélességében forgó, a médiát az üveglaphoz szorító puha görgő található, mely megbízható adagolást biztosít a feldolgozni kívánt média jellegétől, vastagságától függetlenül. A dokumentumok  detektálása rendkívül megbízható optikai szenzorokkal történik, így a mechanikus elemek számának csökkentésével a szkenner megbízhatósága is nagyobb lett. A szkenner tetejének felnyitásával a görgők és az üveglap is könnyedén hozzáférhetők, így ezek tisztítása könnyedén megoldható.

A dokumentumokat védeni is kell, nemcsak beszkennelni

Köztudott dolog hogy akárcsak egy nyomtatónál, a szkennereknél is a felbontás és a sebesség fordított arányosságban áll egymással, azaz ahogy nő a felbontás, úgy csökken a sebesség. Számos olyan eset fordulhat elő, azonban amikor a szkennelendő dokumentum állaga rendkívül kényes (nagyon vékony, töredezett, be van szakadozva, stb.), így ezek kezelése is rendkívüli körültekintést igényel. Egy olyan berendezéssel ahol a szkenner nagy sebességgel berántja a szkennelendő anyagot, ez végzetes lehet a dokumentum élettartama szempontjából. Ezen problémán segítve a SmartLF szkennerekkel a szkennelési sebességet a szoftverből folyamatosan szabályozni tudjuk az egészen lassútól az egészen gyorsig. Így nem fordulhat elő hogy amennyiben a szkenner a beállított paraméterek alapján egyébként 13"/sec sebességgel akarná elkezdeni a szkennelést, a dokumentumot ebből adódóan fizikailag károsítaná. 

Színkalibráció

Míg a legtöbb színes szkenner 36 bites digitális adatfeldolgozással analizálja a dokumentumokat, addig a SmartLF SG szkennerek a négy csatornás (quadri-linear) CCD kameráknak köszönhetően 48 biten olvassák be a dokumentumokon található információkat, majd ezután a színes adatokat kalibrálás és korlátozás nélkül továbbküldik a feldolgozó szoftvernek.

SmartWorks PRO a professzionális felhasználók számára

A Colortrac SmartLF SG szkennerekhez alapáron érkező TWAIN meghajtó mellett lehetőség van több funkciót biztosító szoftverek használatára is. Így az opcionális SmartWorks Pro lehetővé tesz a különböző szkennelési módok, felbontások, méretek, fájltípusok kiválasztása mellett számos további funkciót. Ilyenek a sorozat szkennelés, a fájltípusok közötti konverzió, a szkennelési sebesség manuális szabályozása a szoftverből, vagy egy beszkennelt színes térképen a színek számának megszámolását, melyeket külön profilként elmenthetünk, stb. Megtehetjük például, hogy egy térképet a keletkező fájlméretek csökkentése végett 8 bites színmélységgel szkennelünk be, de nem az operációs rendszer által kínált 256 színnel olvassuk be, hanem a térképen előzőleg detektált és azon található 256 legjellemzőbb színnel. Ezáltal a fájlméretünk pont ugyanakkora lesz mintha normál 256 színű üzemmódban szkenneltük volna be az adott képet, azonban az eredmény mégis annál sokkal jobb lesz, jobban fog az eredeti képre hasonlítani, hiszen a térképen lévő színek lettek felhasználva. 

A kép módosításához nem kell újraszkennelni

A Colortrac SmartWorks PRO – SCAN a SmartLF szkennerekhez egy olyan opcionális szkennelő szoftver, mellyel a szkennelés után bármelyik beszkennelt oldalt megváltoztathatjuk, tükrözhetjük, elforgathatjuk, kiegyenesíthetjük, stb. egészen addig, amíg az adott oldalt manuálisan el nem mentjük. Ennek óriási előnye többek között az, hogy amennyiben egy beszkennelt oldal a szkennelés után szövegfelismerés, vektorizálás vagy bármilyen más szempontból nem megfelelő, akkor nem szükséges az adott oldalt fizikailag újraszkennelni, hanem a küszöbszinttől ( Interactive Adaptive Threshold ) kezdve a zajpötty eltávolításon át számos más képmanipulációt végezhetünk el rajta anélkül, hogy az oldalt újra kellene szkennelnünk.

Megbízhatóság mindenek felett

A Colortrac szkennerek jól ismertek világszerte, elismertségüket a készülékek megbízhatóságának és technikai tulajdonságainak köszönhetik. Jelenleg ma Magyarországon az eladott és üzemelő nagyformátumú szkennerek között a Colortrac márkájú szkennerek domináns szerepet töltenek be (talán nem véletlen: ennyien nem tévedhetnek).  Megtalálható az előző (és azt megelőző) generációjú CX, CI, SC, GX és GX Plus szkennerektől kezdve a hatodik generációs típusokon át napjaink aktuális modelljéig számos Colortrac nagyformátumú szkenner, melyeket a visszajelzések alapján a felhasználók megelégedettséggel használnak nap, mint nap. 

A Colortrac szkennerekhez számos opcionális kiegészítőt rendelhetünk. A SmartWorks PRO - SCAN professzionális szkennelő alkalmazás mellett a nagyformátumú színes másolást szolgáltató cégeknek a SmartWorks PRO - COPY programcsomagot ajánljuk.

A Colortrac SmartLF SG szkennerekhez külön állványt és állvány kiegészítőket is rendelhetünk. A szkenner állvány a szkenner alatt a megfelelő szellőzést is biztosítja, valamint a görgős állványon a szkenner bármikor könnyen mozgatható az irodában.

Az állvány kiegészítők között választhatunk rajzgyűjtő kosarat, mely a szkennerből kijövő dokumentumokat gyűjti és védi egyben, számítógép állványt mely a szkenneren kívül a nagyformátumú nyomtatót is vezérlő számítógépet, monitort és billentyűzetet tartja.

 

SmartLF SG sorozat

SG 36m / SG 44m

SG 36c / SG 44c

SG 36e / SG 44e

 

Monokróm/szürkeskálás

Színes

Expressz színes

Upgrade lehetőség

SG 36m > SG 36c

SG 36m > SG 36e

SG 36m > SG 44m

SG 44m > SG 44c

SG 44m > SG 44e

SG 36c > SG 36e

SG 36c > SG 44c

SG 44c > SG 44e

SG 36e > SG 44e

Optikai felbontás

1200 dpi

1200 dpi

1200 dpi

Maximális felbontás

9600 dpi

9600 dpi

9600 dpi

Max szkennelési szélesség

36”

(914 mm)

44”

(1118 mm)

36”

(914  mm)

44”

(1118 mm)

36”

(914 mm)

44”

(1118 mm)

Max média szélesség

46” (1169 mm)

46” (1169 mm)

46” (1169 mm)

Max média vastagság

15 mm

15  mm

15 mm

Megvilágítás

Dual 2D LED sorokkal

Dual 2D LED sorokkal

Dual 2D LED sorokkal

Max szkennelési hosszúság

Alkalmazástól függő (SmartWorks PRO szoftverrel korlátlan)

Szkennelési pontosság

+/- 0.1% +/-1 pixel

+/- 0.1% +/-1 pixel

+/- 0.1% +/-1 pixel

Képalkotó technológia

6 db CCD kamera

6 db CCD kamera

6 db CCD kamera

Beolvasási színmélység

16 bit

48 bit / 16 bit

48 bit / 16 bit

Kimeneti színmélység

1 bit fekete-fehér,

8 bit szürkeskálás

1 bit fekete-fehér, 

8 bit szürkeskálás,

24 bit színes

1 bit fekete-fehér,

8 bit szürkeskálás,

24 bit színes

Beolvasási sebesség

(8 bit szürkeskálás, 200 dpi)

13.00 inch / sec

13.00 inch / sec

13.00 inch / sec

Beolvasási sebesség

(24 bit színes, 200 dpi)

--

4.00 inch / sec

8.00 inch / sec

Interfész

USB 3.0

Gigabit Ethernet

USB 3.0

Gigabit Ethernet

USB 3.0

Gigabit Ethernet

Szoftverek alapárban

SmartWorks TWAIN

SmartWorks TWAIN

SmartWorks TWAIN

Szoftverek opcionálisan

SmartWorks PRO

SmartWorks PRO

SmartWorks PRO

Szkenner méretek

(szélesség/magasság/mélység)

1430 x 210 x 450 mm

1430 x 210 x 450 mm

1430 x 210 x 450 mm

Tömeg

51 kg

51 kg

51 kg

Tápfeszültség

100-240V 50Hz

100-240V 50 Hz

100-240V 50 Hz

Fogyasztás (Üzemi/Alvó)

72W / 2,5W

72W / 2,5W

72W / 2,5W

Környezeti hőmérséklet

10 – 35 Celsius

10 – 35 Celsius

10 – 35 Celsius

Relatív páratartalom

35-80% nem lecsapódó

35-80% nem lecsapódó

35-80% nem lecsapódó

scrollUp